Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba va avea, în curând, staţie de dializă şi heliport

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, pe lângă inaugurarea oficială a RMN-ului, managerii Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba, au anunţat şi alte câteva proiecte importante pe care le au în vedere pentru îmbunătăţirea servicilor medicale şi confortului, asigurate pacienţilor. Este vorba despre realizarea unei staţii de dializă proprii, a unui heliport precum şi darea în folosinţă a unor lifturi noi.

 Vă prezentăm mai jos  declaraţiile  făcute de repzentanţii spitalului în acest sens:

 „Avem un proiect ce va fi finalizat. Este vorba despre staţia de dializă de la nivelul spitalului,  în cadrul unui parteneriat public-privat. Vom  avea în sfârşit  4 aparate de dializă la spital, plus unul pentru dializă acută, care ne vor permite să iniţiem pacienţii care au nevoie de dializă şi respectiv să asigurăm partea de dializă acută care poate salva vieţi, astfel ne vom îndeplini şi mai bine menirea de spital de urgenţă. Şi asta până la sfârşitul anului”, a declarat doctorul Răzvan Curcă, şeful secţiei de Oncologie.

 „Reabilitarea secţiei înseamnă 35.000 de euro, sumă pe care o suportă firma, precum şi achiziţionarea aparatelor de dializă. Va fi un compartiment la standarde europene”, a adăugat Nicoleta Coşarcă, managerul spitalului.

  „Până acum pacienţii erau duşi la Bărăbanţ. Noi plăteam circa 110 milioane lei lunar, pentru că nu erau aparatele noastre,” a ţinut să precizeze directorul economic al spitalului, Diana Mârza.

 „Am demarat procedurile pentru amenajarea unui heliport. Heliportul costă 200.000 de lei cu totul, cu balizaj, cu poartă automată între noi și Liceul Militar. Am încheiat un protocol la nivel național cu liceul, ei ne asigură terenul  şi noi plătim investiția. De asemenea, în cursul anului viitor, sperăm să obținem fonduri de la CJ Alba pentru reparația curții interioare în care va fi construit și un chioşc alimentar, este foarte important pentru acreditare și acesta. Sunt foarte multe puncte pe care trebuie să le atingem pentru acreditare și le vom atinge”, a completat directorul economic Diana Mârza.

 „Din 1973, spitalul avea aceleaşi lifturi, de care am tras cât am putut. În sfârşit avem lifturi noi. Două vor fi puse în funcţiune chiar săptămâna aceasta. Am creat un program de aşa natură încât să nu fim puşi în imposibilitatea de a transporta pacienţii cu liftul. De mâine vor funcţiona liftul de personal şi unul dintre lifturile vechi iar de săptămâna viitoare sperăm ca toate lifturile să fie date în folosinţă”, a spus managerul Spitalului, Nicoleta Coşarcă.

 „Pentru achiziţia celor 4 lifturi, Consiliul Judeţean ne-a finanţat cu suma de 597.000 de lei. În ceea ce priveşte implementarea ISO în cadrul spitalului, până acum am avut implementat ISO doar pe partea de laborator şi radiologie, dar pentru acreditarea spitalului, care va fi în 2013, spre sfârşitul anului, avem nevoie şi de acest certificat ISO pe întreg spitalul. Acesta l-am dobândit acum 2 săptămâni, cu efortul întregii echipe din cadrul comitetului director şi a şefilor de secţie”, a adăugat  Diana Mârza.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Peste 400 de persoane legitimate în Alba, prin intermediul aplicației eDAC, în 24 de ore: Acțiuni ale polițiștilor și jandarmilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Peste 400 de persoane legitimate în Alba, prin intermediul aplicației eDAC, în 24 de ore: Acțiuni ale polițiștilor și jandarmilor Joi, 25 aprilie 2024, polițiștii și jandarmii din județul Alba au continuat acțiunile, în sistem integrat, pentru combaterea faptelor de natură penală și contravențională și pentru prevenirea incidentelor care ar putea afecta liniștea cetățenilor din […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea