Spitalul din județul Alba unde managerul s-a schimbat de patru ori într-o lună. De ce a fost trimis corpul de control al Ministerului Sănătăţii

Patru schimbări pe hârtie în legătură cu funcţia de manager a Spitalului Orăşenesc din Câmpeni, judeţul Alb au fost decise în mai puţin de o lună de zile. Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru (PNL) şi primarul Călin Andreş (PSD) s-au duelat de la distanţă în ordine şi dispoziţii pentru numirea unui manager care să reprezinte propriul partid politic.

Scandalul a început în 1 mai 2020, când ministrul Sănătăţii l-a numit în funcţia de manager pe un reprezentant al PNL Câmpeni, Valentin Gog. Decizia a survenit ca urmare a expirării mandatului de trei luni pentru fostul manager, Călin Bodea, membru marcant al PSD-ului local.

ELIT

Primarul Călin Andreş (PSD) a acuzat numirea politică şi a precizat că Valentin Gog (PNL) este de profesie chelner şi, prin urmare, nu ar fi pregătit profesional pentru un asemenea post. În realitate, la momentul numirii, Valentin Gog era directorul unui restaurant din oraş. În final, primarul Andreş şi-a cerut scuze pentru că l-a numit chelner.

Ministrul Nelu Tătaru a afirmat că decizia de a nu mai prelungi mandatul fostului manager a avut la bază situaţia din ultimii ani, când, la conducerea celor două spitale din Câmpeni, au fost numiţi peste 10 manageri. Prin urmare, ministrul a decis să trimită corpul de control atât la Spitalul Orăşenesc, cât şi la Spitalul de Boli Cronice (sanatoriul TBC). Primele concluzii ale activităţii corpului de control la Câmpeni vor fi făcute publice săptămâna viitoare, când ar urma să aibă loc şi o vizită a ministrului Nelu Tătaru în Alba.

Mihail David - 2020

La finalizarea perioadei stării de urgenţă, primarul l-a numit din nou pe Călin Bodea, dar dispoziţia nu a putut fi pusă în aplicare pentru că o ordonanţă a Guvernului emisă cu o zi mai devreme păstra la Ministerul Sănătăţii atribuţia privind numirea sau demiterea managerilor de spitale. Timp de o zi, 15 mai 2020, unitatea medicală a avut doi manageri: unul de la PNL, celălalt de la PSD. Mandatul lui Valentin Gog a fost reconfirmat după emiterea hotărârii de Guvern prin care s-a declarat starea de alertă pe teritoriul României. Hotărârea a fost, însă, modificată, ulterior, în Parlament, de majoritatea configurată în jurul PSD, astfel încât managementul spitalelor a revenit în atribuţia autorităţilor locale.

În aceste condiţii, primarul Călin Andreş a emis o nouă dispoziţie prin care l-a renumit pe Călin Bodea în postul de manager. Reprezentantul PSD, fost secretar de stat în Ministerul Economiei în Guvernul condus de Viorica Dăncilă, este, din nou, manager al Spitalului Orăşenesc Câmpeni începând de luni, 25 mai 2020. Unitatea medicală deserveşte circa 45.000 de locuitori din zona Munţilor Apuseni.

sursa: adevarul.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...