Spitalele mari din România cad pradă COVID-19: Zeci de cadre medicale de la Spitalul Clinic de Urgență Sf. Ioan și Spitalul Militar din București infectate cu coronavirus

Spitalele mari din România cad pradă COVID-19. Zeci de cadre medicale de la Spitalul Clinic de Urgență Sf. Ioan și Spitalul Militar din București au fost infectate cu coronavirus.

24 de cadre medicale de la Spitalul Militar au fost infectate cu COVID-19, iar Comandantul Spitalului Militar susține că infecția cu COVID-19 „e o boală comunitară”. Astfel, acesta a anunțat că o secție de Cardiologie a fost închisă.

ELIT

Grupul de comunicare Strategică a informat că, în cursul zilei de 31 martie 2020, reprezentanții Spitalul Clinic de Urgență Sf. Ioan au primit confirmarea testului pozitiv la COVID 19 pentru o pacientă cu vârsta de 62 de ani care realiza procedurile de dializă în secția de nefrologie și dializă a unității sanitare.

Pacienta este asimptomatică și a fost transferată la Spitalul „Carol Davila”, conform procedurilor. În secția respectiva mai realiza proceduri de dializă un alt pacient care a fost, de asemenea transferat. Acest pacient nu este infectat cu COVID 19.

În acest caz a fost declanșată o anchetă epidemiologică. Până la finalizarea acesteia, conducerea unității sanitare a luat decizia de a trimite în izolare toate cele 72 de cadre medicale care desfășurau activitatea în acesta secție, în ture. De asemenea, celor 9 rezidenți de pe secție li s- a solicitat să rămână acasă.

Menționăm că toate cadrele medicale sunt asimptomatice și vor fi testate.

Sursa: stiripesurse.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...