Speranțe pentru tinerii care au depus cereri pentru locuințe ANL și au depășit vârsta de 35 de ani
Tinerii care au depus cerere la primării pentru o locuință cu chirie de tip ANL și au depășit vârsta de 35 de ani, ar putea primi totuși repartiții, dacă parlamentarii vor decide modificarea legii actuale, aflată acum în discuție la Camera Deputaților.
Noul proiect de lege prevede modificarea criterilor prin care un tânăr sau o familie de tineri poate primi locuință de la stat cu chirie, construite prin Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL). Se are astfel în vedere eliminarea prevederii legislative care stabilește că „tinerii pot primi repartiţii în cel mult 12 luni de la împlinirea vârstei de 35 de ani”.
Potrivit unui recensământ al cererilor depuse de tinerii din toată ţara, la primării sunt înregistrate aproximativ 100.000 de solicitări de locuințe, din care mai mult de jumătate sunt mai vechi de cinci ani. Ele s-au înmulțit în condițiile în care proiectele de construire de noi locuinţe destinate tinerilor s-au împuţinat de la un an la altul. Doar 2% din cererile tinerilor acoperă ANL în prezent prin construirea de noi locuinţe. Oficial, la nivelul întregii țări există 100.000 de cereri înregistrate la primării.
Cei care depun cerere pentru o locuinţă ANL trebuie să îndeplinească câteva criterii:
– titularul cererii şi membrii familiei acestuia (soţ/ soţie, copii şi/sau alte persoane aflate în întreţinerea acestuia) să nu deţină şi să nu fi deţinut o altă locuinţă în proprietate.
– solicitantul să fi fost beneficiarul unei alte locuinţe pentru tineri destinată închirierii în aceeaşi localitate în care a solicitat locuinţa.
– titularul cererii să îşi desfăşoare activitatea în localitatea în care sunt amplasate locuinţele.
– punctajul este stabilit şi în funcţie de situaţia materială, studii şi a stării de sănătate.
foto arhivă
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
De câte zile de concediu medical pot beneficia angajații români într-un an. Câte tipuri de concedii medicale există
De câte zile de concediu medical pot beneficia angajații români într-un an. Câte tipuri de concedii medicale există Pentru ca un angajat să fie eficient la locul de muncă este necesar să fie sănătos.Pentru momentele în care sănătatea angajatului este afectată, legislația din România prevede mai multe tipuri de concedii medicale, menite să sprijine refacerea […]
Măsurile de austeritate, făcute praf de experții economici: Investitorii vor fugi, românii vor sărăci
Măsurile de austeritate, făcute praf de experții economici: Investitorii vor fugi, românii vor sărăci Experții economici fac praf măsurile fiscale luate în România, luate în regim de urgenţă pentru a diminua deficitul bugetar în 2025, dar care se traduc într-o povară fiscală mai mare şi o pierdere a competitivităţii României în raport cu alte state […]
Când se dau alocaţiile pentru copii în iulie 2025: Banii, virați fără întârzieri Marea majoritate a părinților care încasează alocația de stat pentru copii sunt interesați să afle când intră mai exact alocația pe card, data putând varia în anumite situații. În România, alocația de stat se acordă copiilor cu vârsta de până la 18 […]