Rămâi conectat

Actualitate

Speranțe pentru tinerii care au depus cereri pentru locuințe ANL și au depășit vârsta de 35 de ani

Bogdan Presecan

Publicat

în

Tinerii care au depus cerere la primării pentru o locuință cu chirie de tip ANL și au depășit vârsta de 35 de ani, ar putea primi totuși repartiții, dacă parlamentarii vor decide modificarea legii actuale, aflată acum în discuție la Camera Deputaților.

Noul proiect de lege prevede modificarea criterilor prin care un tânăr sau o familie de tineri poate primi locuință de la stat cu chirie,  construite prin Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL). Se are astfel  în vedere eliminarea prevederii legislative care stabilește că „tinerii pot primi repartiţii în cel mult 12 luni de la împlinirea vârstei de 35 de ani”.

Potrivit unui recensământ al cererilor depuse de tinerii din toată ţara, la primării sunt înregistrate aproximativ 100.000 de solicitări de locuințe, din care mai mult de jumătate sunt mai vechi de cinci ani. Ele s-au înmulțit în condițiile în care proiectele de construire de noi locuinţe destinate tinerilor s-au împuţinat de la un an la altul.  Doar 2% din cererile tinerilor acoperă ANL în prezent prin construirea de noi locuinţe. Oficial, la nivelul întregii țări există 100.000 de cereri înregistrate la primării.

Cei care depun cerere pentru o locuinţă ANL trebuie să îndeplinească câteva criterii:

 – titularul cererii şi membrii familiei acestuia (soţ/ soţie, copii şi/sau alte persoane aflate în întreţinerea acestuia) să nu deţină şi să nu fi deţinut o altă locuinţă în proprietate.

 – solicitantul să fi fost beneficiarul unei alte locuinţe pentru tineri destinată închirierii în aceeaşi localitate în care a solicitat locuinţa.

 –  titularul cererii să îşi desfăşoare activitatea în localitatea în care sunt amplasate locuinţele.

 –   punctajul este stabilit şi în funcţie de situaţia materială, studii şi a stării de sănătate.

foto arhivă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Noua formula de calcul a pensiilor 2024. Cum se vor recalcula pensiile

Unirea Ziarul

Publicat

în

Noua formula de calcul a pensiilor 2024. Cum se vor recalcula pensiile. Ce prevede noua lege? Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a explicat la Antena 3, care este formula din noua lege a pensiilor pentru recalcularea veniturilor pensionarilor Noua formula de calcul a pensiilor 2024 prevăzută în legea pensiilor care va intra în vigoare la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea