Rămâi conectat

Societate

Spectacole de dresaj, gimnastică pe cal şi plimbări călare în natură la Centrul de echitaţie „Aladin” din Galda de Jos

Publicat

în

Iubitorii de cai au acum un nou centru de echitaţie, unde pot învăţa tainele sportului ecvestru. Spectacol de dresaj, gimnastică pe cal, călărie naturală, sărituri, dansuri, etc., cu toate acestea s-au putut delecta cele peste 200 de persoane ce au luat parte la deschiderea oficială a noului Centru de echitaţie “Aladin”.

Duminică, 17 iunie 2012,  în comuna Galda de Jos, la ieşirea din satul Mesentea spre satul Benic, a avut loc deschiderea oficială a  Centrului. În deschidere, un spectacol deosebit a fost oferit de membri ai  Asociaţiei Hip Ţep Leorint, asociaţie ce are ca obiect de activitate principal hipoterapia. A urmat un impresionant număr susţinut de elevele asociaţiei, Antonia Groza şi  Ioana Maier, care au prezentat un număr de voltija individual şi în 2, precum şi un număr de călărie individuală.  Norbert Baloch  a prezentat un spectaculos număr de sărituri împreună cu calul Emese. Un moment mai impresionant pentru cei prezenţi a fost atunci când calul Dana a îngenunchiat, s-a aşezat jos şi a stat în poziţia şezut iar fetele Adina Avram şi Andreea Barbu au prezentat în jurul lui un dans ţigănesc. Cătălin Vasilescu (instructor de călărie) împreună cu calul Luna le-a prezentat celor prezenţi un număr de călărie naturală. Calul a fost condus doar cu ajutorul unei cravaşe şi a unei corzi în jurul gâtului şi a executat pasul, trapul şi galopul. Eleva Centrului de călărie,  Diana, în vârstă de doar 7 ani, a făcut o demonstraţie, prezentând număr de călărie individual în pas şi trap alături de calul Dana. În final, calul Anca în vârstă de 24 de ani a realizat o serie de sărituri cu înălţimea maximă de 115 cm.

Spectacolul a fost încheiat de Grupul de Dansatori „Floare de Colţ” şi formaţia lor din Galda de Jos.

Elit - Gustul Desăvârșit

Centrul de Călărie Aladin le aparţine lui Valea Oana, care este deţinătoarea spaţiului şi a cailor,  şi Cătălin Vasilescu, antrenor şi intrusctor de călărie. Potrivit acestora, Centrul şi-a primit numele în cinstea şi memoria căluţului Aladin, pe care, în urmă cu scurt timp, din cauza unor probleme medicale grave l-au pierdut. Pentru început, Centrul deţine 8 cai:3 mânji şi 5 iepe, care pot fi admiraţi şi călăriţi zilnic de către pasionaţii acestui sport. Pe lângă asta, caii vor fi folosiţi şi în terapiile de ajutorare a copiilor cu probleme de sănătate.  Centrul de călărie oferă doritorilor lecţii de călărie, lecţii de sărituri, lecţii de voltija ( gimnastică pe cal), precum şi plimbări călare pe diverse trasee : Întregalde, Băile Romane, Geoagiu, Râmeţ, Tibru, Poiana Galdei etc.

Tarifele sunt: 30 lei şedinţa pentru copiii sub 16 ani şi 40 lei pentru adulţi. Abonamentele de 10 şedinţe costă 250 lei pentru copii şi 350 lei pentru adulţi, iar plimbările călare au un preţ de  50 lei/ora.

 


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea Ta

VIDEO ȘTIREA TA| Exemplu al lipsei bunului simț în Câmpeni: O fosă septică este deversată la marginea drumului național DN75

Publicat

în

VIDEO ȘTIREA TA| Exemplu al lipsei bunului simț în Câmpeni: O fosă septică este deversată la marginea drumului național DN75

Atmosfera nu e una tocmai plăcută la intrarea în orașul Câmpeni, pe DN75, unde o fosă septică este deversată pe marginea drumului.

Un cititor al ziarulunirea.ro a trimis pe adresa redacției un videoclip postat pe rețelele de socializare, în care este prezentată situația de-a dreptul deplorabilă, atât pentru cetățeni, cât și pentru turiști.

Elit - Gustul Desăvârșit

Mai mult, vis-a-vis de locul în care se petrece „dezastrul ecologic” este amenajat un loc de picnic, unde turiștii ar trebui să se relaxeze și eventual să mănânce, o activitate greu de realizat în condițiile mirosului neplăcut.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Opinii - Comentarii

INFORMARE| Amendament la documentul de Ofertă Publică de Preluare Obligatorie a PREBET S.A. Aiud aprobat prin decizia A.S.F nr. 634 din data de 25.05.2022

Publicat

în

APROBAREA AMENDAMENTULUI  NU ARE VALOARE DE GARANŢIE ŞI NICI NU REPREZINTĂ O ALTĂ FORMĂ DE APRECIERE A A.S.F. CU PRIVIRE LA OPORTUNITATEA, AVANTAJELE SAU DEZAVANTAJELE, PROFITUL ORI RISCURILE PE CARE LE-AR PUTEA PREZENTA TRANZACŢIILE DE ÎNCHEIAT PRIN ACCEPTAREA OFERTEI PUBLICE OBIECT AL DECIZIEI DE APROBARE. DECIZIA DE APROBARE CERTIFICĂ NUMAI REGULARITATEA DOCUMENTULUI DE OFERTĂ ÎN PRIVINŢA EXIGENŢELOR LEGII ŞI ALE NORMELOR ADOPTATE ÎN APLICAREA ACESTEIA.

Preambul

Principalul scop al acestui document este să furnizeze date actualizate în legătură cu unele informații prezentate în Documentul de Ofertă și trebuie citit doar împreună cu Documentul de Ofertă și în contextul Ofertei descrise în Documentul de Ofertă. Ofertanții și/sau intermediarul nu au actualizat nicio altă informație  decât cea prezentată în cuprinsul acestui amendament, celelalte informații prezentate în documentul de ofertă fiind corecte și complete la data Documentului de ofertă. Astfel, nici ofertanții și nici Intermediarul nu își asumă nicio responsabilitate privind acuratețea și caracterul complet al informațiilor prezentate în documentul de Ofertă, cu excepția datelor prezentate în acest amendament, la o dată ulterioară datei Documentului de ofertă.

 

Elit - Gustul Desăvârșit

Publicarea Amendamentului

Prezentul Amendament este pus la dispoziția investitorilor după aprobarea sa de către A.S.F. prin publicarea unui anunț conform aceleiași proceduri utilizate pentru publicarea Documentului de Ofertă.

Amendamentul la Ofertă va fi disponibil în același mod în care este și Documentul de Ofertă astfel:

  1. În format electronic de pe website-ul Intermediarului GOLDRING SA (goldring.ro) și al Bursei de Valori București (www.bvb.ro) .
  2. pe suport de hârtie, la cererea investitorilor adresată GOLDRING SA la sediul acesteia (Tg. Mureș, str. Tudor Vladimirescu nr. 56A, jud. Mureș).

Ofertanții au convenit la modificarea Documentului de ofertă după cum urmează:

Paragraful de la punctul 6: „Impetum Investmens S.A. va achiziționa cu prioritate în cadrul Ofertei un număr maxim de 1.822.122 acțiuni, Anodin Assets S.A. va achiziționa un număr de 5.225.000 acțiuni, Ges-Green Energy Specialists SRL  va achiziționa un număr de 5.225.000 acțiuni, restul de 5.227.560 acțiuni vor fi achiziționate de Acord Construct ALT S.R.L.”

se modifică astfel:

Ofertanții vor achiziționa cu prioritate în următoarea ordine precum și în limitele maxime precizate, în funcție de numărul de acțiuni ce vor fi subscrise în cadrul ofertei, după cum urmează:

  • Impetum Investmens S.A. – 5.236.819 acțiuni,
  • Anodin Assets S.A. – 4.087.620 acțiuni,
  • Ges-Green Energy Specialists SRL – 4.087.620 acțiuni și
  • Acord Construct ALT S.R.L – 4.087.623 acțiuni”

Potrivit prevederilor art. 28 (3) din Legea nr. 24/2017, ale art. 54 (4) din Regulamentul 5/2018 și ale Documentului de Ofertă,  investitorii care au acceptat să subscrie în oferta publică de cumpărare înaintea publicării amendamentului pot să îşi retragă acceptul în termen de două zile lucrătoare de la publicarea amendamentului, respectiv în perioada 27.05.2022 – 30.05.2022.

Celelalte prevederi ale Anunțului și ale Documentului de Ofertă rămân neschimbate.

Prezentul amendament  este întocmit în conformitate cu Legea nr. 24/2017 și Regulamentul ASF nr. 5/2018 privind emitenții de instrumente financiare și operațiuni de piață, cu modificările si completările ulterioare

 

 


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea Ta

FOTO VIDEO ȘTIREA TA| Robinetele nu funcționează în parcul din centrul Sebeșului, nici în acest an: Temperaturile, PESTE cele obișnuite pentru luna mai

Publicat

în

Robinetele nu funcționează în parcul din centrul Sebeșului, nici în acest an: Temperaturile, PESTE cele obișnuite pentru luna mai

Robinetele din parcul din fața Primăriei Sebeș nu funcționează nici în acest an, spre indignarea cetățenilor și trecătorilor.

Un cititor ziarulunirea.ro, nemulțumit de modul în care autoritățile gestionează posibila venire timpurie a temperaturilor caniculare de vară, a trimis pe adresa redacției o serie de imagini cu un robinet din parcul din inima orașului, nefuncțional înainte de sezonul estival.

Elit - Gustul Desăvârșit

În lunile următoare, meteorologii transmit că România va avea parte de o vară atipică. Așa cum s-a întâmplat și până acum, temperaturile au oscilat de la o zi la alta, iar mai multe zone din țară au fost afectate de fenomene meteo extreme – grindină, furtuni, ploi torențiale, formându-se chiar, local, inundații.

Directorul Administrației Naționale de Meteorologie, Elena Mateescu, a specificat la Antena 3 faptul că țara noastră se va confrunta cu fenomene meteo extreme, în lunile ce vor urma. Mai mult decât atât, în această perioadă, temperaturile sunt mai mari decât cele specifice sfârșitului lunii mai.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare