Spectacol cosmic oferit de natură, în 2018. O serie de fenomene astronomice vor putea fi admirate de locuitorii diferitelor regiuni ale lumii

În 2018, o serie de cinci eclipse, inclusiv cea mai lungă eclipsă de lună din ultimii 100 de ani, dar și trei cometevor putea fi admirate de locuitorii diferitelor regiuni ale lumii.

“Vor fi mai multe eclipse de soare și de lună decat de obicei, iar una dintre ele, cea de lună din 27 iulie, va dura o oră și 43 de minute, devenind cea mai de durată din ultimii 100 de ani”, au detaliat experții.

Potrivit specialiștilor, eclipsa va face parte dintr-un alt fenomen mai puțin obișnuit – o serie de trei eclipse legate una de cealaltă, două parțiale de soare și una totală de lună.

“De obicei, eclipsele de soare și de lună se produc în pereche. Orice eclipsă este posibilă doar daca Soarele, Luna și Pământul se află la același nivel și în linie. Iar dacă în timp ce Luna efectuează o jumătate de rotație în jurul Pământului, adică în aproximativ două săptămâni, cele trei corpuri cerești rămân la același nivel, ajungând din nou în line, se produce eclipsa pereche”, au continuat experții.

De această dată, vor fi trei eclipse: cele solare în 13 iulie și 11 august, iar cea de lună în 27 iulie.

Sursa: realitatea.net

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...