Rămâi conectat

Politică Administrație

Şpăgarul Silviu Bian a fost exclus din PDL direct de la Bucureşti

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Silviu Bian, şef al ANOFM cu rang de secretar de stat şi vicepreşedinte al PDL Alba, surprins în flagrant în timp ce primea mită 82.000 lei de la subalternii din structura judeţeană de la Braşov, va rămâne în arest preventiv pentru 29 de zile, au decis duminică seară magistraţii Tribunalului Bucureşti. Bian a fost demis încă de duminică din funcţia de preşedinte al ANOFM de către premierul Emil Boc iar ministrul Muncii Sulfina Barbu a anunţat luni începerea unei anchete la ANOFM. Tot ieri, Biroul Permanent Naţional (BPN) al PDL a hotărât excluderea lui Silviu Bian din partid. Motivând că atunci când este vorba de demnitari o astfel de decizie poate fi luată direct la centru, liderii democrat-liberali nu au mai aşteptat şedinţa Biroului Permanent Judeţean al PDL Alba programată pentru joi, 20 octombrie, când se intenţiona luarea în discuţiei a situaţiei fostului demnitar.
„Astăzi (n.r. – luni, 17 octombrie) Biroul Permanent Naţional al Partidului Democrat Liberal a hotărât excluderea din partid a domnului Silviu Bian. Astăzi s-a analizat acest caz. Nici nu cred că mai era nevoie de o analiză a activităţii domniei sale din moment ce dânsul a fost implicat într-o chestiune extrem de gravă. Pur şi simplu s-a analizat acest eveniment şi BPN a luat această decizie conform statutului Partidului Democrat Liberal. Biroul Permanent Naţional al partidului poate analiza de la caz la caz problema fiecărui membru din PDL, în primul rând ne referim la demnitari, şi poate decide una dintre sancţiunile pe care statutul le prevede. Iar în cazul de faţă s-a hotărât excluderea din partid a domnului Bian”, a declarat ieri deputatul Răzvan Mustea într-un briefing de presă, la finalul şedinţei BPN.

Democrat-liberalii din Alba, forţaţi de la Centru să se dezică de Bian
Luni, în cursul dimineţii, anterior anunţului făcut de la Bucureşti de deputatul PDL Răzvan Mustea, democrat-liberalii din Alba au declarat prin vocea directorului de comunicare Mihai Babiţchi, că nu au de gând să convoace mai repede de joi şedinţa BPJ şi că au nevoie de mai multe informaţii înainte de a lua o decizie. „Subiectul Silviu Bian va fi dezbătut joi, când este programată şedinţa BPJ. Nu putem convoca o şedinţă extraordinară pentru că avem nevoie de mai multe date decât cele oferite de presă”, spunea Mihai Babiţchi ieri, în jurul orei 11.30. La acea oră nu se ştia nici dacă se va propune doar revocarea lui Silviu Bian din funcţia de vicepreşedinte al PDL Alba sau excluderea sa din partid. Democrat-liberalii s-au răzgândit însă brusc după anunţul făcut de la Bucureşti şi au convocat de urgenţă şedinţa BPJ în care au decis excluderea fostului secretar de stat. „Biroul Permanent Judeţean al PDL Alba, reunit astăzi (n.r. – luni, 17 octombrie) în şedinţă de urgenţă, a luat în discuţie cazul fostului secretar de stat Silviu Bian. PDL Alba se delimitează clar de orice fapte de corupţie şi a decis excluderea din partid a domunului Silviu Bian”, se spune sec într-o informare trimisă de PDL ieri, în jurul orei 16.00. Silviu Bian este un „produs” al PDL Alba, organizaţie care de altfel l-a propus pentru funcţia de la ANOFM. Acesta s-a aflat la conducerea Agenţiei şi în perioada 2005 – 2007, pentru ca apoi să revină pe funcţie la începutul anului trecut.

Cristian Preda critică aspru organizaţia PDL Alba
Eurodeputatul PDL Cristian Preda a scris recent pe blogul său că statutul PDL n-ar trebui să ofere prezumţia de nevinovăţie membrilor care au probleme cu justiţia. Nu s-a ferit să caracterizeze nici organizaţia PDL Alba, cea care l-a „recomandat” pe Silviu Bian pentru funcţia de preşedinte al ANOFM. El anticipa duminică faptul că Bian nu va fi exclus din partid „pentru că nici statutul nu o îngăduie, nici organizaţia din care provine nu e dispusă să acţioneze cu promptitudine”. Preda a mai scris că Silviu Bian, în acelaşi timp vicepreşedinte al PDL Alba, va fi dat afară din partid „în cel mai bun caz”, la o eventuală trimitere a sa în judecată. „Conform regulii interne, suspendarea va veni în cel mai bun caz mai târziu, la o eventuală trimitere în judecată. În acel moment, publicul va fi uitat până şi numele coruptului. Cine pierde din asemenea situaţii? Organizaţia politică e cea care plăteşte factura. Dacă PDL ar recurge la suspendarea automată, s-ar proteja în faţa unor incidente mai mult decât penibile. Nu o face pentru că organizaţia e aservită interesului unor inşi vicleni, care au pervertit sensul prezumţiei de nevinovăţie”, mai scrie Preda pe blogul său.

Ioana PITICARIU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea