Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Sorin Corpodean, preşedintele AJF Alba a vorbit în premieră despre Dosarul „Mită pentru arbitri I” şi încetarea acordului cu CJ Alba

Tudor Stan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Într-o conferinţă de presă organizată astăzi, la sediul Asociaţiei Judeţene de Fotbal Alba, Sorin Corpodean Sorin Corpodean presedinte AJF Alba11a prezentat detalii despre Dosarul „Mită pentru arbitri I”, în care este implicat din perioada în care activa ca arbitru pe prima scenă a fotbalului românesc (alături de aiudeanul Lucian Dan) şi despre încetarea parteneriatului cu Consiliul Judeţean Alba, valabil din vara anului 2007. Corpodean recunoaşte că este o situaţie critică pentru fotbalul judeţean, însă are încredere că alături de cei implicaţi în organizarea şi gestionarea „fotbalului mic” vor depăşi problemele de ordin financiar.

Peste exact o săptămână se va pronunţa sentinţa finală în Dosarul „Mită pentru arbitri I”, în care sunt implicaţi şi Sorin Corpodean, respectiv Lucian Dan, ambii din perioada în care activau ca arbitri pe prima scenă a fotbalului românesc (dosarul a început în 2009). Sorin Coprodean, preşedintele AJF Alba a vorbit în premieră despre acest caz. „Am ales să vorbesc despre „Dosarul Penescu” după ce au apărut informaţii atât în presa centrală, cât şi în cea locală. Eu am mai spus acest lucru şi le-am trasnmis tuturor colaboratorilor mei, că în cazul în care nu voi fi achitat, demisia mea va fi pe masa biroului executiv a doua zi după pronunţarea sentinţei. La ultimul termen am rugat completul să facem un exerciţiu de raţionament, să luăm 3 momente importante din acest dosar, din care rezultă că nu am nicio implicare. Eu sper într-o judecată dreaptă”, a declarat Sorin Corpodean, preşedintele AJF Alba.

*Stoparea finanţării din partea CJ Alba către AJF Alba poate însemna colapsul fotbalului judeţean!

În 16 ianuarie, Sorin Corpodean a redactat şi trimis către Consiliul Judeţean Alba un acord de asociere pe perioada anului 2015, pentru continuitatea parteneriatului început în vara anului 2007. Acesta a fost surprins când a văzut ordinea de zi a sedinţei ordinare a CJ Alba, pe care nu figura finanţarea fotbalului din judeţ. Această decizie ar putea putea să însemne o recesiune majoră în rândul echipelor care evoluează în ligile inferioare ale fotbalului din Alba. „Să vedem cu cine vom începe competiţiile în retur. Odată cu această decizie, toate cluburile care îşi desfăşoară activitatea vor fi obligate să îşi achite penalităţile la timp, şi baremurile de arbitraj integral, indiferent că vorbim de seniori sau juniori. Vreau să se ştie că parteneriatul cu CJ Alba nu l-a ajutat pe Sorin Coprodean, ci pe membri afiliaţi. Au fost foarte multe lucruri bune care s-au întâmplat pe baza acestui acord, au apărut foarte multe echipe, s-au modernizat baze sportive, iar aprecierile au venit din partea UEFA şi a FRF, lucru ce ne onorează. Noi facem politica fotbalului şi nu putem decât să le mulţumim celor care au fost alături de noi în cei 7 ani şi jumătate”, a precizat Sorin Corpodean.

Mai multe detalii puteţi afla mâine, în ediţia tipărită a cotidianului Unirea!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: CSO Voluntari, noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena!

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari este noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena, după a 3-a victorie din tot atâtea dueluri în finala Diviziei A1. Dezamăgire pentru „mândria Albei”, care nu a reușit să oprească sărbătoarea formației din Voluntari, care a cucerit laurii în mimimum de partide. Nu a fost nici măcar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea