Rămâi conectat

Politică Administrație

Sorin Bumb: „PNL luptă să repare dezastrul lăsat de PSD”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Deputatul PNL de Alba, Sorin Bumb ne-a transmis pe adresa redacției următorul mesaj:

„A trecut o lună de când guvernul PNL condus de Ludovic Orban a fost învestit în funcție și deja modul de a face politică în România s-a schimbat decisiv, actualul guvern fiind preocupat de respectarea angajamentelor luate în fața românilor și de repararea dezastrului produs de PSD, partidul care a aruncat România într-o criză instituțională nemaivăzută.

Primele măsuri luate de PNL au vizat reducerea numărului de ministere de la 26 la doar 16, avându-se în vedere economisirea banilor publici, dar și reducerea birocrației. S-a comasat activitatea mai multor ministere înființate de PSD doar pentru a  recompensa cu funcții baronii din teritoriu, ministere care ajunseseră să se împiedece unele de alte, având ca activitate zilnică doar plimbatul hârtiilor. O altă activitate desfășurată exemplar de guvernul PNL a fost organizarea alegerilor prezidențiale, aceste alegeri fiind primele de la Revoluție încoace la care românii, oriunde s-au aflat, au putut vota în mod civilizat, fără a mai sta câte o zi întreagă la cozi interminabile.

Imaginea externă a României a fost substanțial îmbunătățită prin nominalizarea unui politician serios și bine pregătit pentru funcția de Comisar European, Adina Vălean fiind acceptată imediat de Comisia Europeană, care îi cunoștea foarte bine activitatea intensă de până acum, din Parlamentul European. Dacă astăzi putem folosi telefonul mobil, oriunde în Europa la costurile de acasă, acest lucru i se datorează Adinei Vălean, cea care a susținut până la adoptare directiva ce prevede eliminarea taxelor de roaming între țările UE.

Abrogarea recursului compensatoriu, care a pus în libertate mii de infractori periculoși, recidiviști condamnați pentru fapte cu violență, violatori și criminali, este una dintre cele mai importante schimbări în domeniul justiției pe care PNL a facut-o în această lună de când guvernează România. PNL va merge mai departe cu acțiunile de întărire a actului de  justiție, urmând să desființeze secția specială de anchetare a procurorilor, pentru a permite sistemului judiciar să-și facă treaba neîngrădit, fără să mai dea seama unor politicieni corupți, așa cum vroia PSD. Dreptatea trebuie înfăptuită și adevărul trebuie să triumfe, indiferent de voința politicienilor. De aceea, PNL a desecretizat dosarul 10 august și l-a transmis instanței, permițând astfel judecătorilor să-i tragă la răspundere pe cei vinovați de represiunea violentă ce a marcat o țară întreagă. Totodată, Guvernul PNL are în atenție și cazul tragediei din Colectiv, făcând tot ce îi stă în putință pentru ca acest dosar să își urmeze cursul firesc în justiție și anchetatorii să aibă acces la toate datele relevante din acest caz. Nu în ultimul rând, PNL a evitat un colaps al sistemului de justiție generat de posibilitatea pensionării anticipate a peste 2000 de magistrați, coroborată cu îngrădirea condițiilor de intrare în magistratură.

În plan economic, măsurile guvernului PNL au în vedere readucerea bunăstării în buzunarele românilor. A fost deja eliminată supra-acciza la carburanți, a fost eliminată supraimpozitarea contractelor parțiale de muncă și au fost eliberați banii pentru decontarea TVA pe care PSD și sechestrase fără niciun drept. De la 1 ianuarie 2020, PNL va majora salariul minim, folosind o formulă prin care să se mențină puterea de cumpărare a românilor și inflația să poată fi controlată. De asemenea, după ce PSD a golit visteria țării, aruncând România într-o criză financiară,  PNL găsit soluții viabile prin care a asigurat necesarul de bani pentru plata salariilor și pensiilor, a alocațiilor pentru copii, precum și a indemnizațiilor pentru cei aflați în concedii maternale sau medicale.

Acestea sunt doar cele mai importante măsuri adoptate de PNL în ultima lună, de când este la guvernare. Să nu uităm că PSD, după prima lună de guvernare, își uitase deja toate promisiunile făcute românilor în campania electorală și acționa pentru un singur scop: subordonarea politică a justiției, fapt pentru care a și adoptat imediat Ordonanța 13, în favoarea infractorilor!” a deputatul PNL de Alba, Sorin Ioan Bumb.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Investiție de peste 4,6 milioane lei la Școala Gimnazială Șugag. Se vrea renovarea și modernizarea energetică a unor corpuri de clădire

Bogdan Ilea

Publicat

în

Investiție de peste 4,6 milioane lei la Școala Gimnazială Șugag. Se vrea renovarea și modernizarea energetică a unor corpuri de clădire Cei aproximativ 300 de elevi care învață la școala din Șugag urmează să beneficieze de condiții de reabilitare după ce primăria a lansat în SEAP proiectul „Reabilitare moderată a clădirilor publice – Clădirea Școlii […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea