Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Ştirea zilei

Sondaj CURS: 9 din 10 români resimt creșterea prețurilor și anticipează noi scumpiri

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Sondaj CURS: 9 din 10 români resimt creșterea prețurilor și anticipează noi scumpiri

Potrivit unui sondaj realizat la nivel național de către CURS în perioada 15-27 ianuarie, situația economică actuală este o preocupare majoră pentru români, cu 9 din 10 persoane care resimt creșterea prețurilor și se așteaptă la noi scumpiri în lanț.

Inflația și prețurile ocupă prima poziție în topul problemelor semnalate de participanții la sondaj, cu 24% din răspunsuri. Acestea sunt urmate de îngrijorările legate de nivelul de trai și veniturile mici, precum pensii și salarii, cu 16%, și de corupție, cu 15%.

Conform rezultatelor, 95% dintre români se declară afectați și foarte afectați de creșterea prețurilor, iar peste 90% anticipază noi creșteri de prețuri la alimente, energie/gaze și carburanți. În ceea ce privește întreținerea, 8 din 10 români cred că aceasta se va scumpi.

De remarcat este faptul că doar 5% dintre participanții la sondaj se declară îngrijorați de posibilitatea unui război.

În privința direcției în care se îndreaptă România, rezultatele arată o îngrijorare majoră, cu 66% dintre respondenți care consideră că țara merge într-o direcție greșită. În contrast, 23% văd o direcție bună, în timp ce 11% nu au emis o opinie clară cu privire la această chestiune.

Aceste cifre reflectă un climat de îngrijorare și incertitudine în rândul populației, evidențiind nevoia de abordare a problemelor economice și sociale urgente pentru a restabili încrederea cetățenilor în viitorul țării.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LOCURI de MUNCĂ în județul Alba, la data de 14 MAI 2024: 504 posturi sunt disponibile în Alba Iulia, Aiud, Câmpeni, Ocna Mureș, Sebeș și Teiuș

Ziarul Unirea

Publicat

în

LOCURI de MUNCĂ în județul Alba, la data de 14 MAI 2024: 504 posturi sunt disponibile în Alba Iulia, Aiud, Câmpeni, Ocna Mureș, Sebeș și Teiuș Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot viziona ofertele accesând www.anofm.ro, selectați AJOFM Alba, secțiunea Persoane fizice – Locuri de muncă vacante sau se pot prezenta la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea