Ziarul Unirea

Sondaj CSCI: Crin Antonescu se află în cădere liberă după ruperea USL

Potrivit unui sondaj realizat de CSCI, liderul liberalilor, Crin Antonescu, este principalul perdant al ruperii USL. Doar 17% dintre persoanele chestionate au încredere în preşedintele PNL. Secretarul de stat în MAI Raed Arafat se bucură de încrederea a 68% dintre români, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu – 48%, primarul general Capitalei, Sorin Oprescu – 38%, iar premierul Victor Ponta – 37%, relevă un sondaj al CSCI realizat în zilele de 27 şi 28 februarie.

Potrivit cercetării, 37% dintre români au încredere multă şi foarte multă în primarul Sibiului, Klaus Iohannis, 34% în fostul premier Călin Popescu-Tăriceanu, 21% în preşedintele FC, Mihai-Răzvan Ungureanu, 20% în preşedintele Traian Băsescu şi 17% în liderul PNL, Crin Antonescu.

ELIT

În ceea ce priveşte un eventual tur al doilea al alegerilor prezidenţiale, sondajul a arătat că preşedintele PNL, Crin Antonescu, ar pierde într-o confruntare cu Victor Ponta, Călin Popescu-Tăriceanu, Sorin Oprescu şi Mihai-Răzvan Ungureanu.

Astfel, Mugur Isărescu ar fi votat de 80% dintre alegători şi Crin Antonescu de 20% dacă cei doi s-ar confrunta în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale.

Victor Ponta ar fi votat de 75% dintre români în eventualitatea unui tur al doilea la prezidenţiale cu prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu care ar obţine 25%.

De asemenea, Victor Ponta ar fi preferat de 72% dintre români în turul al doilea al prezidenţialelor şi Crin Antonescu de 28%.

Acelaşi procent (72%) l-ar obţine şi Sorin Oprescu în turul al doilea în care ar participa şi Crin Antonescu (28%).

Călin Popescu-Tăriceanu ar obţine 71% în turul al doilea, iar Crin Antonescu 29%. Mugur Isărescu ar obţine 68%, iar Mihai-Răzvan Ungureanu 32% într-o confruntare într-un eventual tur al doilea al prezidenţialelor.

Dacă în turul al doilea ar alegerilor prezidenţiale ar rămâne Călin Popescu-Tăriceanu acesta ar obţine 62%, iar Mihai-Răzvan Ungureanu 38%.

Aceleaşi procente ar obţine şi Sorin Oprescu (62%) faţă de 38% Mihai-Răzvan Ungureanu.

În situaţia în care ar ajunge în turul al doilea Mihai-Răzvan Ungureanu ar obţine 59%, faţă de 41% Crin Antonescu.

Victor Ponta ar obţine 57% în turul al doilea faţă de 43% Mihai-Răzvan Ungureanu, Sorin Oprescu ar avea 53% faţă de 47% Klaus Iohannis.

Dacă s-ar confrunta în turul al doilea Victor Ponta ar obţine 53% dintre voturi faţă de 47% Klaus Iohannis.

Acelaşi procent de 53% l-ar obţine şi Călin Popescu-Tăriceanu faţă de 47% cât ar obţine Klaus Iohannis dacă aceştia s-ar confrunta în turul al doilea la prezidenţiale.

68% dintre respondenţi sunt de părere că România în momentul de faţă se îndreaptă într-o direcţie greşită, iar 20% într-o direcţie bună. Nu au ştiut şi nu au răspuns la această întrebare 12% dintre cei chestionaţi.

Sondajul a fost realizat pe baza a 1.103 de interviuri cu selecţia probabilistică a persoanelor. Eşantionul a fost validat pe baza datelor INSSE 2011 şi recensământul populaţiei 2002. Eroarea tolerată este de 3%, la un nivel de probabilitate de 95%.

Sursa Agerpres

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

Comunicat de presă| Călin Matieș: DRUMUL RUȘINII Județului Alba are vinovații exact în persoanele care se dau acum mari salvatori!

Drumul Național 75, cel mai prost drum al județului Alba și poate cel mai jalnic din întreaga Românie are și… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!”

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!” Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi ai acestui an!”

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă și dezvoltată

Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Părerea ta contează: Vicepreședintele Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European, Victor Negrescu, vă invită să vă spuneți opinia despre viitorul educației

Europarlamentarul de Alba, Victor Negrescu, invită persoanele interesate de îmbunătățirea sistemului educațional să răspundă la mai multe întrebări, în cadrul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

10 Comentarii

w1 1 martie 2014 at 17:41

bye, bye mr. cacarau…

mihai 1 martie 2014 at 20:08

bye, bye PNL!

apoliticul 1 martie 2014 at 21:17

De sondajul vostru nu mai pot eu.Nu o sa votez niciodata un candidat comunist.Mai bine Crin decit tradatorul de Tariceanu sau alifie MRU si alti „candidati” subunitari.

lopitau 2 martie 2014 at 21:40

yo cred ca nu e cadere ci reasezare acolo unde ar fi fost fara psd. Cu politica pe care a promovat-o, ajunge cu victoria la 5%-pe pariu

atanasiu jr 2 martie 2014 at 23:41

urmeaza Piticul Atomic si ale lui mari proiecte…R.I.P. Cacarau se vedea presedinte 🙂 fara PSD erau alaturi de CDR in uitare

alexandru 3 martie 2014 at 8:24

asa se spunea si de basescu.

Mariana 3 martie 2014 at 18:44

Iar dau iama ungurii in padurile noastre. Asa ne trebuie ca asta au asteptat.

w1 3 martie 2014 at 22:01

Cacarau are o prestatie PENIBILA pe Antena 3 in acest moment. Liberalii daca nu vreau sa aiba soarta PNTCD ar trebui sa se scape de el cat mai au inca timp.

Status-Quo 3 martie 2014 at 23:20

Ia uite si unu care e precum Napoleon: face doua lucruri deodata. Cu ochii lipiti de sticla budei informative Antena 3 si scrie pe forum la Unirea.

Am exagerat: e doar 1/4 cat Napoleon adica are un sfert de creier. Asa ca spalatul in masina plina cu dejectii de la sectantul Gadea (nepot de mare nomenclaturista si pastor la pocaiti) e joaca de copii.

Pentru cei saraci cu duhu viata e frumoasa. Intreaba-lpe Gadea a cui va fi imparatia cerurilor si-ti va spune ca a ta.

alexandru 4 martie 2014 at 8:56

lucri la radio erevan? cacarau l-a facut praf pe pastorul vostru mentalist.

Comentariile sunt oprite