Rămâi conectat

Politică Administrație

Sondaj CSCI, 28 aprilie 2014: Alianța PSD-PC-UNPR conduce detașat în preferințele electoratului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un sondaj efectuat de CSCI, în perioada 23 – 26 aprilie 2014 și dat publicității în 28 aprilie a.c. arată că Alianța PSD-PC-UNPR conduce detașat în preferințele electoratului iar ”bătălia” pentru fotoliile din Parlamentul European se dă între PNL, PDL și PMP.

sondaj csciAstfel, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri, PSD-PC-UNPR ar obține 42% din voturi, la mare distanță de restul partidelor. Ar urma PNL, cu 15%. PDL și PMP merg umăr la umăr, democrat-liberalii cu 10%, iar popularii cu 9%. UDMR este cotată la 6%, ceea ce înseamnă că Uniunea nu are de ce să aibă emoții. Independentul Mircea Diaconu este cotat cu 4%. PP-DD ar obține 3%.

Prezența la vot a fost estimată la 40%.

Conform calculelor CSCI, repartiția celor 32 de mandate la PE ar fi următoarea: Alianța PSD-PC-UNPR – 16, PNL – 6, PDL – 4, PMP – 3. UDMR va avea doi eurodeputați, iar Mircea Diaconu se va vedea și el ales în Parlamentul European.

CSCI este condus de Dan Sultănescu, consilier de imagine al lui Victor Ponta.

Sursa: evz.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea