Rămâi conectat

Ştirea zilei

SONDAJ: Cine vreți să fie primar în Alba Iulia, Gabriel Pleșa sau Paul Voicu, în cazul în care Mircea Hava va deveni europarlamentar

Ziarul Unirea

Publicat

în

Probabilitatea ca Mircea Hava, primarul din Alba Iulia, să-și încheie mandatul înainte de termen, prin obținerea unui loc de europarlamentar, este mare, iar în aceste condiții, potrivit legii, unul dintre cei doi viceprimari îi va lua locul, în urma voturilor consilierilor locali, având în vedere că va fi mai puțin de un an până la viitoarele alegeri.

Surse din cadrul PNL, de la nivel central, dau aproape sigură prezența lui Mircea Hava pe unul dintre primele opt locuri de pe lista liberalilor la europarlamentare, care garantează intrarea în Parlamentul European.

În aceste condiții, până la validarea mandatului de europarlamentar al lui Mircea Hava ar mai dura câteva luni, iar conform legii, în ultimul an de mandat, în cazul vacantării funcției de primar, nu se mai pot organiza alegeri anticipate.

Potrivit prevederilor legale, până la alegerile din 2020, primar va fi ales unul dintre cei doi viceprimari, prin vot secret, de către consilierii locali și își va exercita mandatul până la următoarele alegeri.

Evident, așa cum e de așteptat într-o democrație, consilierii locali ar trebui să țină cont și de opinia alegătorilor!

Astfel, ziarulunirea.ro lansează următorul sondaj:

Care dintre viceprimari doriți să devină primar daca Mircea Hava va fi europarlamentar?

  • Gabriel Pleșa (51%, 1.697 Votes)
  • Nu mă interesează (29%, 943 Votes)
  • Paul Voicu (20%, 668 Votes)

Total Voters: 3.308

Loading ... Loading ...


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Evaluare Națională 2024: Baremul de corectare pentru Proba de Limba și Literatura Română a fost publicat oficial

Bera Larisa

Publicat

în

Evaluare Națională 2024: Baremul de corectare pentru Proba de Limba și Literatura Română a fost publicat oficial Absolvenții de gimnaziu au susținut astăzi, 25 iunie, proba la Limba și literatura română în cadrul Evaluării Naționale 2024. Subiectele și baremul au fost publicate oficial pe site-ul edu.ro. Citește și: FOTO | SUBIECTE Limba și literatura română […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea