Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Economie

Sondaj: 76% dintre întreprinzători consideră că o majorare a salariului minim de la 1 ianuarie le va pune firma în dificultate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Peste trei sferturi dintre întreprinzătorii care au participat la un sondaj realizat de Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România consideră că o creștere a salariului minim pe economie începând cu 1 ianuarie 2016 va crea dificultăți firmei pe care o dețin, a declarat, marți, Ana Bontea, director al departamentului Juridic și Dialog Social din cadrul CNIPMMR, într-o conferință.

Aceasta a arătat că 62% dintre cei intervievați sunt de părere că o creștere a salariului minim pe economie va avea ca principal efect disponibilizarea unor salariați și numai 16% au afirmat că nu vor exista și efecte asupra grilei de salarizare la nivelul întreprinderii pentru toți salariații.

Întrebați ce măsuri consideră că sunt necesare a fi luate pentru mediul de afaceri pentru a se putea asigura creșterea salariului minim în anul 2016, aceștia au solicitat 80% stimularea investițiilor, 75% simplificarea birocrației, 62% scăderea fiscalității iar 48% au cerut alte măsuri.

CNIPMMR apreciază că în proiectul bugetului de stat pentru anul 2016 noul Guvern nu a inclus o creștere a salariului minim de la 1.050 lei la 1.200 lei, exprimându-și convingerea că și pe viitor Guvernul și partidele parlamentare nu vor lua o decizie în acest domeniu, fără o fundamentare riguroasă, fără realizarea unei notei de impact, fără aplicarea Testului IMM și fără consultarea organizațiilor reprezentative ale IMM-urilor.

Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR) a realizat, în perioada 4 — 7 decembrie 2015, o consultare privind creșterea salariului minim pe economie în anul 2016, sub forma unui sondaj derulat prin intermediul portalului www.immromania.ro, la nivelul membrilor portalului și ai CNIPMMR. Respondenții acestui sondaj sunt în proporție de 45% microîntreprinderi, 18% întreprinderi mici, 27% întreprinderi mijlocii și 9% întreprinderi mari. Referitor la numărul de salariați încadrați la salariul minim pe economie (1050 lei), peste 54% dintre societățile intervievate au între 1-5 salariați. (Z.U.)

Sursa: agerpres.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

INFORMARE – solicitare de aviz activități de explorare în perimetrul VALEA LEUCII – 26 aprilie 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

INFORMARE – solicitare de aviz activități de explorare în perimetrul VALEA LEUCII – 26 aprilie 2024 Această informare este efectuată de: SC LEM RESORUCES SRL cu sediul în Bucureşti, Str. Mircea Eliade, nr. 14, sector 1, camera1, et.1, ce intenţionează să solicite de la Administraţia Naţională „Apele Române” aviz de gospodărire a apelor pentru desfăşurarea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea