Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

SONDAJ| 53% dintre români susțin că virusurile au fost CREATE de guverne pentru a ne controla libertatea

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

53% dintre români susțin că virusurile au fost CREATE de guverne pentru a ne controla libertatea

Prin virusuri suntem controlați de către guverne, tratamentul pentru cancer există, însă ne este ascuns, iar cercetarea spațiului nu ne ajută la nimic. Sunt doar trei dintre afirmațiile în care românii cred cu tărie, conform unui studiu realizat de Uniunea Europeană.

Analiza sociologică studiază felul în care este privită știința și tehnologie în statele membre și în câteva alte state din afara spațiului european.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Eurobarometrul „cunoștințele și atitudinile cetățenilor europeni față de știință și tehnologie”, ne arată neîncrezători în știință și cei mai slabi din Europa la cultură generală.

Conform analizei întinse pe mai mult de 300 de pagini, sunt doar 13 state membre ale UE în care majoritatea respondenților spun în mod corect că este fals că „Virusurile au fost produse în laboratoarele guvernamentale pentru a ne controla libertatea”. E vorba de Țările de Jos (84%), Danemarca (83%), Suedia (75%). , Belgia (74%), Irlanda (73%) și Germania (70%).

53% dintre români susțin însă contrariu. Sunt urmați de ciprioți și bulgari (52%)

Există cinci state membre ale UE în care cel puțin trei sferturi dintre respondenți spun în mod corect că este fals că un remediu pentru cancer există, dar este ascuns publicului de interese comerciale: Danemarca și Suedia (ambele 83%), Finlanda (78%), Belgia (76%) și Țările de Jos (75%), arată studiul.

Țările în care cei mai puțini respondenți spun corect că este fals că un remediu pentru cancer există, dar este ascuns publicului pentru interese comerciale sunt Bulgaria (22%), Cipru (27%), Grecia (29%) și România (34%). Aceasta se compară cu media UE de 56%.

La 11 întrebări test de cultură generală, în medie, aproximativ 24% dintre respondenți au răspuns corect la mai mult de opt din 11 întrebări, peste jumătate (56%) oferă între cinci și opt răspunsuri corecte și aproximativ unul din cinci (20%) sunt capabili să oferie mai puțin de cinci răspunsuri corecte

Respondenții capabili să dea mai mult de opt răspunsuri corecte au fost cei din Luxemburg (46%), Belgia și Suedia (ambele 44%), Irlanda și Finlanda (ambele 41%), Danemarca, Țările de Jos și Germania ( toți 39%).

Țările în care respondenții sunt cel mai probabil să dea mai puțin de cinci răspunsuri corecte sunt Bulgaria (56%), România (47%) și Cipru (42%).

Mai mult de jumătate dintre respondenții din fiecare țară din UE cred că explorarea spațiului va avea un efect pozitiv asupra vieții în următorii 20 de ani. Și aici românii au o poziție în opoziție cu majoritatea statelor europene: doar 16% dintre români consideră că explorarea spațiului are un efect pozitiv asupra vieții.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Noua lege a salarizării: Unele lefuri s-ar putea dubla de anul viitor. Care sunt domeniile vizate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Noua lege a salarizării: Unele lefuri s-ar putea dubla de anul viitor. Care sunt domeniile vizate Noua lege a salarizării ar putea intra în vigoare de anul viitor, adică din 2025. Potrivit ministrului Muncii, niciun salariu de la stat nu va scădea. IT-iștii, profesorii și personalul medical vor avea parte de cele mai mari majorări. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea