Rămâi conectat

Actualitate

Sonda Parker Solar Probe, prima sondă care va ,,atinge” Soarele. NASA se pregăteşte să lanseze o sondă către Soare

Mondoc Adriana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

NASA se pregăteşte să lanseze o sondă către Soare. Sonda Parker Solar Probe va ajunge în cel mai apropiat punct de steaua sistemului nostru solar, fiind considerată prima misiune ce va ,,atinge” Soarele.

Sonda va fi lansată pe 4 august, conform anunţului oficial NASA, la ora 4:00 a.m. EDT (11:00, ora României) de pe platforma din Cape Canavera, Florida, la bordul unei rachete United Launch Alliance Delta IV Heavy.

Mica sondă, ce are mărimea unei maşini, va ajunge la aproximativ 6,11 milioane de kilometri distanţă faţă de Soare. În acea regiune temperatura ajunge la 1.400 de grade Celsius, iar sonda va fi protejată de un scut de carbon cu o grosime de 11,43 de centimetri.

Atunci când va ajunge la destinaţie, sonda va „urmări mişcările energiei şi ale căldurii prin atmosfera Soarelui şi va explora ce accelerează vânturile solare şi particulele energetice solare”. Aceste procese au efecte importante asupra Pământului, afirmă NASA.

Cercetătorii caută răspunsurile pe care le va oferi sonda de mai bine de 60 de ani, iar ideea misiunii a apărut în 1990. Însă pe atunci nu exista o soluţie pentru ca sonda să supravieţuiască temperaturilor extreme.

Sursa: descoperă.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pensii 2024 | Aproximativ 4 milioane de vârstnici nu își vor primi pensiile până de paște. Care este motivul

Bogdan Ilea

Publicat

în

Pensii 2024 | Aproximativ 4 milioane de vârstnici nu își vor primi pensiile până de paște. Care este motivul În jur de 4 milioane de seniori nu vor primi pensiile până de paște sau doar după paște, datorită poștei române care va avea un program special în următoare minivacanță. Livrarea acestora va începe pe 2 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea