Rămâi conectat

Ştirea zilei

Soluții pentru creșterea siguranței rutiere și pietonale, la Blaj: Licitație pentru servicii de elaborare a planului de mobilitate urbană durabilă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Primăria municipiului Blaj a lansat de curând în Sistemul Electronic de Achizitii Publice, o licitație pentru servicii de elaborare a planului de mobilitate urbană durabilă în cadrul proiectului „Municipiul Blaj – Administrație publică inteligentă și participativă”. Suma estimată pentru proiecte este de 135.000 lei, fără TVA.

Elaborarea și implementarea de politici și strategii la nivel local, este necesară că instrument de planificare strategică și fundamentare a deciziilor pentru dezvoltarea durabilă a municipiului pe termen lung. Planul de mobilitate urbană trebuie să aibă la baza o viziuni pe termen lung pentru dezvoltarea transportului și a mobilității în Mun. Blaj și va cuprinde toate tipurile și formele de transport:

–public și privat
–pasageri și marfă
–monitorizat și nemonitorizat
–în mișcare sau oprit

Planul de Mobilitate Urbană Durabilă este un document strategic de politică publică ce are drept scop satisfacerea nevoilor de mobilitate ale persoanelor și activităților economice în arealurile urbane sau metropolitane pentru o mai bună calitate a vieții, adresându-se tuturor formelor de transport din întreagă aglomerație urbană, cu precădere transportului public și privat, de marfă și de pasageri , motorizat și nemotorizat, în mișcare sau în staționare.

Prin PMUD sunt definite strategii, politici, proiecte și priorități pentru un transport durabil, având drept scop susținerea unei creșteri economice sustenabile, inclusiv din punct de vedere social și al protecției mediului, în toate zonele urbane.

PMUD al Municipiului Blaj va fi documentul ce va avea că obiective majore și prioritare soluții de mobilitate urbană care să conducă la creșterea gradului de civilizație, a confortului și a calității vieții, creșterii siguranței și securității individuale și colective, precum și a gradului de siguranță rutieră și pietonală. Într-o abordare integrată toate obiectivele stabilite prin documentele strategice trebuie să conveargă către reducerea emisiilor de CO2 și implicit reducerea poluării.

PMUD necesită o viziune pe termen lung și sustenabilă pentru zona urbană căreia i se adresează, se bazează pe practicile existente de planificare și ia în considerare principiile de integrare, participare și evaluare, punând un accent deosebit pe implicarea cetățenilor și a tuturor părților, pe coordonarea politicilor între sectoare, între diferite niveluri de autoritate și între autoritățile învecinate.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VINERI: ”Start la mișcare”, program educativ – sportiv în șanțurile Cetății Alba Carolina. Cros și ateliere de handbal, baschet, tenis și badminton 

Ziarul Unirea

Publicat

în

VINERI: ”Start la mișcare”, program educativ – sportiv în șanțurile Cetății Alba Carolina. Cros și ateliere de handbal, baschet, tenis și badminton Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia, alături de Primăria Municipiului Alba Iulia și CSM Alba Iulia, vă invită să participați, în ziua de 26 Aprilie 2024, la Programul educativ – sportiv ”START LA […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea