Rămâi conectat

Sport

Soluție disperată la Unirea Alba Iulia: președintele Mihai Dăscălescu – implicat activ în pregătirea “alb-negrilor”

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Start ratat în sezonul de primăvară pentru Unirea Alba Iulia, ultima clasată în Seria a 9-a Ligii a 3-a. “Lanterna roșie” nu a marcat și nu a scos niciun punct în cele două jocuri susținute, pierdute la limită, 0-1, la Bistrița și pe “Cetate” cu CS Ocna Mureș.

Situația devine complicată la maximum pentru fosta prim-divizionară, în condițiile în care contracandidatele Avântul Reghin și Sănătatea Cluj s-au îndepărtat la 7 puncte (o diferență mai mare decât la finele anului trecut). Gruparea albaiuliană mai are la dispoziție 11 întâlniri (vineri, la Reghin, în ultima etapă a sezonul regular), între care 10 partide, adevărate “finale”, în play-out. “Alb-negrii” vor juca, tur-retur, în faza a doua a campionatului, cu Gloria Bistrița-Năsăud, CS Ocna Mureș, Sticla Arieșul Turda, Avântul Reghin și Sănătatea Cluj.

Eșecul din derby “de Alba”, cu conjudețenii, a adus multă nemulțumire în curtea grupării din Cetatea Marii Uniri, la finele duelului cu “Soda dragă” având loc o ședință la stadion, în cadrul căreia, dezamăgiți, oficialii clubului au cerut explicații antrenorului Marcel Rusu. În cele din urmă, pentru a se produce un șoc la echipă, începând din această săptămână, la antrenamentele uniriștilor s-a implicat activ Mihai Dăscălescu, ce figurează în organigramă drept președinte al Consiliului Director al AFC Unirea 1924 Alba Iulia. Este o mutare care deocamdată nu a produs și alte modificări pe hârtie, adică, în continuare “principal” este Marcel Rusu (lucru confirmat zilele trecute de Dăscălescu într-o emisiune video pe GSP). Fostul atacant al Rapidului în perioada lui Mircea Lucescu a condus câteva ședințe de pregătire, iar Marcel Rusu a făcut un pas în spate în privința deciziilor pur fotbalistice. Dăscălescu este reprezentant al cluburilor din Liga a 3-a în Comitetul Executiv al FRF și va candida și la alegerile din 12 aprilie pentru un nou mandat. Problemele financare ale Unirii Alba Iulia au afectat din plin parcursul fotbalistic din partea a doua a anului trecut. În intersezon, pe fondul inceritudinii ce afecta gruparea uniristă, nu s-a mai continuat cu Adrian Bicheși pe banca tehnică.  A venit ploieșteanul Valentin Sinescu, al cărui mandat a fost încărcat de dificultăți majore din toate punctele de vedere, dar și dezamăgitor în privința rezultatelor: doar 8 puncte în 15 etape. În iarnă s-a apelat la “soluția de avarie”: Marcel Rusu, ajutat de Mircea Oprea (revenit la club), ce au primit credit, cu toate că până la reluarea sezonului au mai fost discuții în vederea aducerii unui alt “principal”, însă startul a fost departe de așteptări, cu zero puncte în 180 de minute.

Meciul de mâine cu Avântul Reghin reprezintă o adevărată finală, o dispută de 6 puncte, în care vizitatorii nu-și permit sub nicio formă să o piardă. E de văzut cât va conta prezența pe banca tehincă a lui Mihai Dăscălescu, în conjunctura unui meci de ‘totul sau nimic”.

Articol publicat în ziarul „Unirea”, joi, 24 martie


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș

Unirea Ziarul

Publicat

în

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș În zileie de 6 și 7 aprilie 2024, la Medias a avut loc Campionatul National de Copii WUKF, unde au participat 664 sportivi de la 56 cluburi, scrie aiudinfo.ro Câstigătorii aiudeni sunt: – Maier Sara Locul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea