Rămâi conectat

Actualitate

Soluția pentru a evita PANA de curent care ar putea lovi Europa în perioada următoare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Soluția pentru a evita PANA de curent care ar putea lovi Europa în perioada următoare

În ultimele zile a fost rostogolit în mass-media mesajul ministrului austriac al apărării, Klaudia Tanner, care a precizat că Europa va suferi în următoarele luni o întrerupere a energiei care ar putea dura până la 15 zile, sugerând cetățenilor țării să-și facă provizii.

CITEȘTE ȘI: PANA de curent care ar putea lovi Europa în perioada următoare: Ce e adevărat și ce e fals?

În același timp, experții în energie spun deja că întrebarea nu este dacă va exista o astfel de întrerupere, ci când va avea loc. Deși este adevărat că rețelele electrice europene sunt interconectate, unii experți în energie cred că dacă ar exista o defecțiune la oricare dintre sistemele de energie, o salvare ar putea veni din una dintre țările vecine ca urmare a interconectivității.

Cauzele unei posibile prăbușiri a sistemului de energie electrică ar putea fi determinate de defecțiuni tehnice, supraîncărcări datorate vârfurilor de cerere sau nealinieri ale sistemului, care s-ar putea datora creșterii prețului suferit în ultimele luni.

Cea mai stridentă întrebare în ultimele săptămâni este cum ar putea fi rezolvat acest lucru. Chiar dacă Uniunea Europeană este deja în alertă (conform ultimului raport energetic publicat miercuri, 27 octombrie, energiile regenerabile depășesc deja combustibilii fosili cu 1%, reprezentând 38% din consumul european de energie) încă nu avem suficiente sisteme de stocare a energiei pentru a face față amenințărilor precum supraîncărcările din cauza vârfurilor de cerere.

Compania Power Electronics a găsit o soluție pentru a evita blackout-ul

Stocarea energiei nu este doar soluția la intermitența energiilor regenerabile, ci este singura modalitate de a avea suficiente previziuni energetice pentru a face față supraîncărcărilor sau defecțiunilor sistemului și, prin urmare, prețului energiei electrice.

Acesta este motivul pentru care 3lement este o necesitate. Gigafabrica de baterii, promovată de Power Electronics împreună cu Generalitat Valenciana, va avea o capacitate de 24 GWh pentru a produce baterii pentru stocarea energiei. Astfel, Alianța pentru baterii din Valencia poate fi o soluție pentru posibilul balckout despre care se vorbește la nivel european, scrie power-electronics.com.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Abilitatea unică pe care o au oamenii cu o anumită grupă de sânge. Studiile confirmă o teorie din anii 1930

Unirea Ziarul

Publicat

în

Abilitatea unică pe care o au oamenii cu o anumită grupă de sânge. Studiile confirmă o teorie din anii 1930 Descoperirea recentă despre grupele de sânge a adus la lumină un aspect fascinant al personalității umane. Aceste grupe nu numai că oferă informații despre compatibilitatea medicală, ci și despre abilitățile și comportamentele individuale. Un studiu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea