Șoferul din Săsciori care conducea băut și fără permis, oprit de polițiști cu focuri de armă, a fost arestat preventiv

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Bărbatul din comuna Săsciori, care, fără a poseda permis de conducere şi fiind sub influenţa alcoolului, nu a oprit la semnalul poliţiştilor în timp ce conducea un autoturism, va fi cercetat în stare de arest preventiv.

La data de 27.02.2017, poliţiştii din Sebeş l-au prezentat pe H.N., de 26 de ani, Parchetului de pe lângă Judecătoria Sebeş.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Magistraţii Parchetului au dispus propunerea în mișcare a acțiunii penale și l-au prezentat pe tânăr în faţa judecătorului de drepturi şi libertăți din cadrul Judecătoriei Sebeş, pe numele său fiind emis un mandat de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile, sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducere fără permis şi conducere sub influenţa alcoolului.

Informaţii de background:

La data de 27.02.2017, în jurul orei 0.10, poliţiştii Secţiei 7 Poliţie Rurală Sebeș, în timp ce desfăşurau activităţi de supraveghere al traficului rutier pe DN 67 C, la ieșire din localitatea Petrești, au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism înmatriculat în judeţul Alba.

Şoferul autoturismului a ignorat semnalul poliţiştilor, continuându-şi drumul, motiv pentru care s-a pornit în urmărirea lui, acesta fiind somat, inclusiv prin executarea de focuri de armă în plan vertical.

Pentru că nu a răspuns somaţiei, poliţiştii au executat un foc de armă într-o roată a autoturismului, iar acesta a fost oprit pe raza localităţii Sebeşel.

La volanul autoturismului a fost identificat H.N., de 26 de ani, din comuna Săsciori, care nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule şi care era sub influenţa alcoolului.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spitalul din Sebeş unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițiștii au luat faţă de H.N. măsura reţinerii, pentru o perioadă de 24 de ore, sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducere fără permis şi conducere sub influenţa alcoolului.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419