Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Şoferii care nu opresc la semnalul poliţistului, TREI LUNI fără PERMIS, potrivit unui proiect de lege

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Şoferii care nu opresc la semnalul poliţistului ar putea rămâne fără carnet pentru trei luni, potrivit unui proiect de lege.

Guvernul a dat verde pentru înăsprirea pedepselor pentru șoferii care nu opresc la dispoziția polițistului, dar nu susține majorările de pedepse pregătite în cazul conducerii unui vehicul care poluează fonic sau emană noxe peste limitele legale admise.

Două noi proiecte de legi, care urmează să intre în perioada următoare în dezbatere parlamentară, propun înăsprirea pedepselor pentru șoferii care nu opresc la dispoziția polițistului, cât și pentru conducerea unui vehicul care poluează fonic sau emană noxe peste limitele legale admise, în ambele cazuri, permisul de conducere putând fi suspendat, scrie profit.ro.

Unul dintre proiecte suspendă exercitarea dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile, pentru „neoprirea la dispoziția polițistului aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu”.

Această faptă nu va mai fi sancționată doar cu amenda prevăzută în clasa a II-a de sancțiuni și cu aplicarea sancțiunii contravenționale complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile.

Conform celuilalt proiect de lege, permisul de conducere va putea fi suspendat timp de 30 de zile pentru „conducerea unui vehicul și tractor agricol sau forestier care, în mers sau staționare, poluează fonic sau emană noxe peste limita legal admisă”.

sursa: profit.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea