Rămâi conectat

Economie

Societatea „Capris” a fost salvată, ca şi locurile de muncă ale angajaţilor!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Salvarea a venit de la un investitor italian, adus la Sebeş de către senatorul Nicolae DOBRA

Altădată, „Capris”-ul din Sebeş era un etalon al confecţiilor din piele, o fabrică la care lucrau 600-700 de angajaţi, produsele fiind mult căutate atât în ţară cât şi peste hotare. Din păcate, după revoluţie societatea a trecut prin transformări succesive, şi-a pierdut pieţele de desfacere, a acumulat datorii şi, în cele din urmă, a ajuns falimentară. Pentru a vă face o idee despre regresul pe care „Capris”-ul l-a înregistrat, aflaţi că acesta a ajuns sub administrare specială, o administrare impusă şi monitorizată de către un lichidator judiciar. Anul acesta, societatea a funcţionat cu numai 100 de angajaţi, aproape jumătate dintre aceştia fiind trimişi în ultima perioadă în şomaj tehnic, iar cei 60 care au mai rămas stăteau şi ei cu sabia disponibilizării deasupra capului. Mai mult decât atât, din pricina neplăţii utilităţilor, furnizarea gazului a fost întreruptă, aşa că munca celor rămaşi în frig a devenit imposibilă.

l”În 3 ani, firma ar putea ajunge la un număr de 500 de angajaţi”, afirmă investitorul italian
Localnic fiind, sebeşean, senatorul Nicolae Dobra, şi candidat la un nou mandat de senator în Colegiul Sebeş-Aiud-Blaj-Ocna Mureş, bun cunoscător al problemelor cu care se confruntă economia locală, deci şi societatea „Capris”, s-a implicat activ în rezolvarea problemelor acesteia. Dânsul a contactat succesiv mai mulţi oameni de afaceri din ţară şi din străinătate, în speranţa că îi va convinge să investească aici, pentru salvarea locurilor de muncă ale oamenilor. În cele din urmă l-a contactat pe tânărul întreprinzător italian Valter Marcheselli, care s-a dovedit interesat nu numai de a prelua şi a continua activitatea tradiţională a „Capris”-ului, ci chiar de a o diversifica. Deocamdată (abia de 2-3 zile) acesta a închiriat societatea sebeşeană, a rezolvat problema facturilor neachitate şi, cu ajutorul aceluiaşi Nicolae Dobra, a reasigurat furnizarea gazului metan. Prin urmare, activitatea de producţie a reînceput, exclusiv cu comenzi pentru Italia. „Nu am investit prea mult în aceste prime zile, a declarat Valter Marcheselli, deoarece aşteptăm organizarea licitaţiei, iar noi ne-am exprimat dorinţa de a participa şi de a cumpăra societatea. Deocamdată am investit direct cam 30.000 de euro, dar am achiziţionat deja, în Italia, utilaje în valoare de peste 150.000 de euro, pe care le vom aduce cât de curând, pentru a dota corespunzător fabrica şi pentru a-i dezvolta capacitatea de producţie. De asemenea, intenţionăm să diversificăm această activitate, să investim mai mult şi să creăm noi locuri de muncă. Dacă lucrurile merg bine, după aprecierile noastre, în cel mult 3 ani, aici vor munci în jur de 500 de angajaţi…!”
l”În Italia nu avem oameni politici de talia lui Nicolae Dobra!”
De fapt, întâlnirea senatorului Nicolae Dobra cu tânărul investitor Valter Marcheselli s-a realizat prin intermediul tatălui acestuia, Salvatore, un om de afaceri binecunoscut, din Bologna, pe care senatorul sebeşean l-a cunoscut cu altă ocazie. La cei 76 de ani ai săi, Salvatore Marcheselli este un om încă extrem de activ, conducând la rândul său o firmă în Italia: S.M. Saldatura Meccanica SRL, el fiind acela care îl sprijină pe tânărul Marcheselli în relaţiile pe care acesta le dezvoltă între firmele din România şi diferiţi parteneri, conaţionali de-ai săi. Deşi nu se cunosc de prea multă vreme, când a venit vorba despre senatorul Nicolae Dobra, Salvatore Marcheselli a afirmat: „Noi nu avem în Italia, cel puţin în zona unde lucrez eu, un politician de talia senatorului Dobra. Acolo nu te poţi apropia de un politician, ca să discuţi deschis, de la om la om, căci imediat eşti trimis la vreunul dintre secretarii săi. Ei bine, senatorul Dobra nu este aşa! Este o persoană onestă, curajoasă, care vorbeşte direct şi fără intermediari cu oamenii, iar dacă poate să-i ajute, îi ajută. Astfel de persoane sunt cele care duc
înainte o naţiune: cele care ascultă cu adevărat vocea poporului şi încearcă să rezolve cu adevărat problemele cu care acesta se confruntă…!”
Orice comentariu este de prisos, căci oamenii, cei chemaţi să voteze în data de 9 decembrie ştiu mai bine cine anume s-a interesat de problemele lor şi i-a ajutat, în acest colegiu, de-a lungul mandatului precedent, când uşa biroului senatorial al lui Nicolae Dobra a fost mereu deschisă oricui şi oricând! (D.N.G.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

România umilită de Bulgaria. Inflația la vecini a ajuns la 3% în timp ce țara noastră conduce topul exploziei în UE

Unirea Ziarul

Publicat

în

România umilită de Bulgaria. Inflația la vecini a ajuns la 3% în timp ce țara noastră conduce topul exploziei în UE Rata anuală a inflaţiei în Bulgaria a încetinit în martie la 3%, de la 3,3% în luna precedentă, ajungând la cel mai redus nivel din iulie 2021, arată datele publicate luni de Institutul Naţional […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea