Soarta maidanezilor va fi decisă în Parlament: Câinii neadoptaţi în 14 zile să fie eutanasiaţi

Comisiile parlamentare au stabilit ieri, 9 septembrie, un termen de 14 zile în care câinii fără stăpân sunt ţinuţi în adăposturi, după care, dacă nu sunt revendicaţi sau adoptaţi, să fie eutanasiaţi. Măsura vine la mai bine de o săptămână după ce un copil de patru ani, din capitală a murit după ce a fost atacat de maidanezi. Totuşi legea prevede că primarii au posibilitatea  să amâne eutanasierea dacă dispun de resurse pentru a mai păstra animalele în padocuri. Problema câinilor fără stăpân este prezentă şi în Alba Iulia, aceştia fiind prezenţi în haită chiar şi în zonele circulate ale oraşului, Bulevardul Transilvaniei, dar mai ales în zona Schitului din Cetate.

Comisiile de administraţie şi juridică ale Camerei Deputaţilor au adoptat, luni seară, raportul la proiectul legii privind gestionarea câinilor fără stăpân, fiind înregistrate 2 voturi „împotrivă” şi două abţineri, ceilalţi parlamentari votând „pentru”.

Preşedintele Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor, Bogdan Ciucă, a făcut aceste precizări arătând că amendamentele au fost adoptate cu „aproape unanimitate”, fiind două voturi „împotrivă” şi două abţineri.

„Cred că am făcut un lucru bun şi eficient, noi am pus în acord legea cu decizia Curţii Constituţionale şi am ţinut cont şi de ce au spus reprezentanţii administraţiei locale şi ai organizaţiilor neguvernamentale”, a spus Ciucă.

Dragoș SUCIU

Email: dv.suciu@yahoo.com
Tel: 0740.084.098

Facebook 

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...