Rămâi conectat

Economie

Smithfield Europa, firma care deține ELIT, achiziţie strategică în România: Acord de cumpărare a societăţii Goodies Meat Production

Ziarul Unirea

Publicat

în

Smithfield Europa, firma care deține ELIT, achiziţie strategică în România: Acord de cumpărare a societăţii Goodies Meat Production

Smithfield Europa, subsidiară a companiei americane Smithfield Foods, a încheiat un acord de achiziţie a societăţii Goodies Meat Production SRL, un producător român de preparate din carne sub marcă proprie pentru canalul de retail. Tranzacţia se va face prin intermediul companiei sale locale de preparate din carne, Elit, situată în judeţul Alba.

Goodies Meat Production SRL operează o unitate de producţie în Ceptura de Jos, Prahova, si are 320 de angajaţi. Portofoliul său de produse include: salam, şuncă, parizer, bacon si alte specialităţi din carne.

Achiziţia societăţii Goodies Meat Production face parte din planul strategic de dezvoltare al Smithfield Europa.

Smithfield si Elit au fost impresionate de modul în care echipa Goodies foloseşte cele mai noi tehnologii pentru a produce alimente bune, de echipa sa remarcabilă şi de standardele ridicate de operare. „Elit şi-a dezvoltat în mod constant gama de produse şi a urmărit mereu creşterea cotei de piaţă. Pentru a menţine această tendinţă, suntem pregătiţi să creştem amprenta operaţiunilor noastre, a declarat Voicu Vuşcan, Administrator Elit. Sunt convins că societatea Goodies va aduce o contribuţie valoroasă la îndeplinirea cu succes a obiectivelor noastre de afaceri şi doresc să le urez bun venit în echipa noastră.”

„Suntem mândri că modul nostru de lucru, tehnologiile pe care le folosim şi produsele pe care le realizăm sunt apreciate de un lider al industriei,” au declarat Gabriel Cîmpeanu şi Adrian Neniţa, Directori ai Goodies Meat Production. „Suntem încântaţi să facem parte dintr-un grup în care inovaţia, responsabilitatea şi excelenţa operaţională stau la baza fiecărui produs.”

Acordul de achiziţie este supus aprobării autorităţilor de reglementare competente din România, inclusiv a Consiliului Concurenţei.

Elit, parte a Grupului Smithfield din 2018, este una dintre cele mai importante companii de preparate din carne din România, cu o experienţă de 20 de ani în domeniu şi peste 2.000 de angajaţi. Elit produce peste 30.000 tone de preparate din carne/an, acoperind o mare varietate de categorii, printre care cârnaţi, salam, şuncă, produse din carne afumată etc. Elit produce şi comercializează prin intermediul unor mărci bine poziţionate în piaţă: Elit, Plin de carne, Premia, Promo şi Veri.

Goodies Meat Production este o companie producătoare de preparate din carne care operează o fabrică situată în România, judeţul Prahova. Are o capacitate de producţie de 20.000 tone/an şi este specializată în producţia de mărci private.

Cu sediul social în Smithfield, Virginia, din 1936, Smithfield Foods, Inc. este o companie americană din industria alimentară cu rădăcini în agricultură si o prezenţă globală. Cu peste 60.000 de locuri de muncă la nivel global, suntem dedicaţi să producem „Hrană bună. În mod responsabil.®” si să deservim ca una dintre cele mai importante companii de proteină animală integrată pe verticală. De mai bine de două decenii, suntem pionieri în ceea ce priveşte standardele de sustenabilitate, inclusiv prin angajamentele noastre de lider în industrie de a neutraliza emisiile de dioxid de carbon în cadrul operaţiunilor deţinute de compania noastră în SUA şi de a reduce până în 2030 emisiile de gaze cu efect de seră cu 30% în întregul nostru lanţ valoric din SUA. Continuăm să donăm sute de milioane de porţii de alimente comunităţilor noastre. Smithfield se mândreşte cu un portofoliu de mărci emblematice de înaltă calitate, precum Smithfield®, Eckrich® şi Nathan’s Famous®, printre multe altele. Pentru informaţii suplimentare vizitaţi pagina www.smithfieldfoods.com sau contactaţi-ne pe Facebook, Twitter, LinkedIn şi Instagram.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

GAL Asociația Țara Secașelor Alba-Sibiu anunță prelungirea sesiunilor de cereri pentru proiecte LEADER pentru MĂSURA M2/2A și MĂSURA M6/3A

Andreea Ștefan

Publicat

în

Anunț   GRUPUL  DE ACŢIUNE LOCALĂ ASOCIAŢIA ŢARA SECAŞELOR ALBA-SIBIU anunță public prelungirea sesiunilor de cereri de proiecte LEADER  aferentă măsurilor:  I.MĂSURA M2/2A  – ,,Soluţii inovative pentru o agricultură/industrie alimentară competitivă în microregiunea Țara Secașelor” Număr de referință al sesiunii cererii de proiecte: M19.2-M2/2A-09/08.02.2024-20.02.2024 Data limită pentru depunerea proiectelor: 15 aprilie 2024; II.MĂSURA M6/3A –,,Promovarea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea