Rămâi conectat

Actualitate

SIZ Aiud şi autorităţile locale premiază excelenţa în educaţie şi cultură

Publicat

în

Consiliul Local Aiud a aprobat proiectul de hotărâre iniţiat de primarul Horaţiu Josan privind participarea municipiului Aiud la proiectul „Excelenţă în educaţie şi cultură” iniţiat de Sindicatul Învăţământ Zona Aiud, reprezentat de preşedintele Petru Damo, a declarat Ada Rus, purtătorul de cuvânt al municipalităţii. Propunerea SIZ Aiud se referă la premierea profesorilor ai căror elevi au obţinut locurile I, II şi III la faza judeţeană a olimpiadelor aprobate de MECTS, precum şi locurile I, II, III, menţiuni şi/sau premii speciale la fazele naţionale. Parteneriatul intră în vigoare din anul 2012 şi are o durată de 3 ani, cu posibilitate de prelungire prin acordul părţilor. Pentru anul şcolar 2011 – 2012, CL Aiud a aprobat alocarea sumei de 10.000 de lei, SIZ Aiud contribuind cu 6.000 de lei. Totodată, a fost stabilită comisia de validare, până în 10 mai, a listei cadrelor didactice care vor fi premiate la sfârşitul acestei luni, aceasta fiind formată din prof. Petru Damo – preşedintele SIZ Aiud, prof. Cornelia Bolca şi prof. Delia Banciu, precum şi consilierii locali Simona Lazăr şi Andrea Katona. În urma dezbaterilor, primarul Horaţiu Josan a promis că va solicita tuturor unităţilor de învăţământ aiudene şi numele dascălilor ce nu fac parte din sindicat, dar care au obţinut performanţe şi va iniţia separat un alt proiect de hotărâre pentru premierea lor.
„Ne-am făcut un obicei în ultimii ani să premiem elevii pentru performanţele lor la învăţătură, obicei pe care dorim să-l perpetuăm. Proiectul SIZ Aiud vizează premierea cadrelor didactice, membre de sindicat, care contribuie din plin la rezultatele olimpicilor aiudeni, prin munca extraordinară pe care o depun cu elevii. Cum peste 90% dintre cadrele didactice din Aiud fac oricum parte din SIZ Aiud, cum proiectul este unul cât se poate de oportun şi vine să premieze profesorii care muncesc pentru performanţe deosebite în educaţie, am decis să îl susţin şi mă bucur că au înţeles şi consilierii locali importanţa lui”, a declarat primarul Horaţiu Josan.

Robert GHERGU

Publicitate

Actualitate

Record de vaccinări în ultimele 24 de ore: A fost depășit pragul de 6.000.000 de persoane vaccinate cu schemă completă

Publicat

în

Record de vaccinări în ultimele 24 de ore: A fost depășit pragul de 6.000.000 de persoane vaccinate cu schemă completă

Peste 150.000 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore, conform statisticii realizate de Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19. Dintre acestea,110.033 au fost imunizate cu prima doză.

150.639 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore. În total 6.621.326 de persoane au fost imunizate de la începutul campaniei cu o doză, iar 6.041.920 dintre acestea au schema completă de vaccinare. De asemenea, 759.661 de persoane au făcut și doza a treia.

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 anunță că, potrivit datelor furnizate de Institutul Național de Sănătate Publică, prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor, marți, la ora 17.00, numărul total de doze administrate de vaccin împotriva COVID-19 (începând cu data de 27 decembrie 2020) a ajuns la 12.129.295.

Electrica Furnizare Discount

Au fost utilizate 9.184.514 de doze Pfizer BioNTech, 799.298 de doze Moderna, 851.868 de doze AstraZeneca și 1.293.615 de doze Johnson&Johnson.

Citește mai mult

Actualitate

Asigurările auto au ajuns să fie plătite și în rate: Tarifele, de 3 ori mai mari la unele companii

Publicat

în

Asigurările auto au ajuns să fie plătite și în rate: Tarifele, de 3 ori mai mari la unele companii

Asigurările obligatorii auto s-au scumpit atât de mult încât unele firme de asigurări oferă posibilitatea ca acestea să fie plătite în rate. Tarifele s-au dublat și chiar s-au triplat în unele cazuri după ce un jucător important de pe piață a intrat în faliment.

Există patru companii care încheie polițe RCA cu posibilitatea de plată în rate.

Strategia a apărut după ce City Insurance, unul dintre cei mai importanți jucători de pe piața asigurărilor, a dat faliment, iar celelalte societăți au crescut prețurile simțitor.

Electrica Furnizare Discount

Oferta de plată în rate este valabilă însă doar pentru cei care își fac contract pe o perioadă de un an.

Concret, o societate de asigurări își ia un avans din acea primă anuală și după 4 luni își încasează și restul.

Există și companii care iau și la 6 luni această sumă.

După scumpirea RCA, borkerii le recomandă celor care își fac polițe de asigurare să facă polițe cu decontare directă.

Asta înseamnă că, dacă aveți daună, spre exemplu, cu un alt asigurat la City Insurance, nu mai sunteți nevoiți să așteptați să vă recuperați banii de la acea firmă, ci puteți să îi recuperați de la firma cu care ați încheiat noul contract.

O poliță RCA cu decontare directă costă acum cu 200 de lei mai mult, dar acum există posibilitatea plății de la 4 până la 6 rate.

Sursa: dcbusiness.ro

Citește mai mult

Actualitate

Când recuperează elevii vacanța de două săptămâni. Anunțul ministrului Educației

Publicat

în

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei, a declarat că elevi vor recupera cele două săptămâni de vacanţă, cel mai probabil, în luna ianuarie. ”Cele două săptămâni de vacanţă suplimentară sunt convins că se vor transforma în două săptămâni de şcoală cu prezenţă fizică între 3 şi 14 ianuarie, pentru gimnaziu şi liceu, respectiv într-o săptămână cu prezenţă fizică, între 10 şi 14 ianuarie, pentru ciclul primar”, anunţă ministrul, informează News.ro.

Sorin Cîmpeanu a declarat că elevii de gimnaziu şi liceu din şcolile publice vor avea acces la şcoală cu prezenţă fizică de pe 3 ianuarie, iar cei din ciclul primar şi preşcolarii se vor afla în bănci de pe 10 ianuarie.

”Nu se pierde nicio zi de şcoală nici din semestrul 1, nici din semestrul 2. Cele două săptămâni sunt maximul ce poate fi recuperat in aşa fel încât datele de examene să fie cele cunoscute, fără a se pierde nicio zi de cursuri. Acest lucru va face obiectul unui ordin de ministru semnat în 5 noiembrie, pentru modificarea structurii anului şcolar, aşa cum se precizează în Hotărârea CNSU nr. 91 şi aşa cum am anunţat deja public”, a declarat ministrul.

Electrica Furnizare Discount

Potrivit acestuia, data de 5 noiembrie e data la care vom avea o situaţie certă din punct de vedere epidemiologic şi nu supoziţii.

”Cele două săptămâni de vacanţă suplimentară sunt convins că se vor transforma în două săptămâni de şcoală cu prezenţă fizică între 3 şi 14 ianuarie, pentru gimnaziu şi liceu, respectiv într-o săptămână cu prezenţă fizică, între 10 şi 14 ianuarie, pentru ciclul primar”, a mai declarat ministrul.

Sursa: stiripesurse.ro

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare