Rămâi conectat

Curier Județean

SIZ Aiud premiază excelenţa în învăţământul aiudean

Publicat

în

Colegiul Liderilor Sindicatului Învăţământ Zona Aiud a aprobat propunerea preşedintelui SIZ Aiud, prof. Petru Damo, de a derula în anul şcolar 2011 – 2012, proiectul „Excelenţă în educaţie şi cultură”, finanţat din fonduri proprii. Proiectul se adresează exclusiv cadrelor didactice membre de sindicat din zona Aiud şi are în vederea acordarea unor premii pentru cadrele didactice care vor obţine la olimpiadele şcolare aprobate de MECTS premiile I, II şi III, la fazele judeţeană sau naţională, la toate disciplinele, la clasele I – XII. Cuantumul premiilor care vor fi decernate câştigătorilor este următorul: *olimpiada naţională: câte 100 de euro pentru premiul I, II sau III *olimpiada judeţeană: premiul I – 200 de lei, premiul II – 100 de lei, premiul III – 50 de lei. Regulamentul concursului va fi stabilit de Biroul Operativ al SIZ Aiud şi, până la finele anului 2011, va fi supus aprobării Colegiului Liderilor SIZ Aiud, urmând să fie afişat apoi la unităţile şcolare.
„Iniţiativa acestui proiect derivă atât din necesitatea eliminării, pe termen lung, a rezultatelor din acest an de la examenul de bacalaureat, cât şi din dorinţa de a compensa salarizarea necorespunzătoare şi diminuată a cadrelor didactice. Într-o perioadă de criză în care Guvernul a redus sistematic salariile şi finanţarea sistemului bugetar, pin acest proiect SIZ Aiud, deşi are un buget incomparabil mai mic cu cel al MECTS, se străduieşte totuşi să impulsioneze promovarea excelenţei în educaţie şi cultură. În funcţie de rezultatele proiectului, inteţionăm ca din anul şcolar 2012 – 2013 să extindem clasele de beneficiari şi la alte categorii de pesonal din învăţământ, cum sunt educatoarele sau alte categorii”, a subliniat prof. Petru Damo.
Robert GHERGU

Publicitate

Curier Județean

SCANDAL la Vinerea: Un bărbat 57 de ani, dus la SPITAL, după ce a fost bătut de un consătean, în plină stradă

Publicat

în

Poliţiştii din Cugir au reţinut un bărbat, din localitatea Vinerea, care este cercetat pentru lovire sau alte violențe și tulburarea ordinii publice. Acesta l-ar fi lovit pe un consătean, în timp ce se aflau pe o stradă, din localitate.

La data de 3 august 2021, poliţiştii din Cugir au luat măsura reţinerii, pentru 24 de ore, faţă de un bărbat, de 36 de ani, din localitatea Vinerea, care este cercetat sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de lovire sau alte violențe și tulburarea ordinii publice.

În sarcina acestuia sa reținut faptul că, la data de 10 iulie 2021, în jurul orei 02.40, în timp ce se afla pe o stradă din localitatea Vinerea, l-ar fi lovit, în zona capului și a membrelor superioare, pe un bărbat, de 57 de ani, din localitate, în urma unor discuții în contradictoriu, tulburând ordinea publică.

Electrica Furnizare Discount

În urma incidentului, victima a fost transportată la spital, pentru îngrijiri, dar a refuzat internarea.

Cercetările sunt continuate.

Citește mai mult

Curier Județean

Gabriel Pleșa continuă campania „Primarul vine pe strada ta”. „O să încercăm să găsim soluţii” pentru două străzi din Oarda și zona Arex din Alba Iulia

Publicat

în

Gabriel Pleșa continuă campania „Primarul vine pe strada ta”. „O să încercăm să găsim soluţii” pentru două străzi din Oarda și zona Arex din Alba Iulia

„Campania „Primarul vine pe strada ta” m-a dus, zilele trecute, pe străzile Garoafelor și Armoniei din Oarda și Emil Racoviță din Arex, unde am discutat cu oamenii care locuiesc în aceste zone.

Pe strada Garoafelor am constatat că sunt probleme cu parcările, iluminatul public şi canalizarea, iar pe Armoniei, canalizarea şi starea carosabilului. Pentru concetăţenii noştri care locuiesc pe strada Armoniei, vestea bună pe care le-am adus-o este că în luna august vor începe lucrările de modernizare a străzii. Cât despre problemele de pe strada Garoafelor, am discutat cu colegii mei şi o să încercăm să găsim soluţii tehnice în următoarea perioadă.

Electrica Furnizare Discount

În mare, în zona cartierului Arex, problemele pe care le-am constatat şi mi-au fost fost aduse la cunştinţă de către cei care locuiesc acolo, sunt legate de canalizare, de lipsa carosabilului şi a trotuarelor. Acolo am început deja procedurile pentru modernizarea stăzilor pe care vom realiza lucrări de infrastructură. Proiectul tehnic este finalizat, urmând să pornim procedura de achiziție pentru introducerea canalizării și, implicit, modernizarea străzilor. De altfel, una dintre doleanţele celor cu care am discutat este legată şi de posibilitatea lărgirii străzii Emil Racoviţă şi realizarea unei piste de biciclete.

Întâlnirile cu albaiulienii vor continua săptămânal.”, transmite primarul Municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa, pe mediul de socializare.

Citește mai mult

Curier Județean

Facilități fiscale pentru antreprenorii care investesc în Municipiul Aiud. Care sunt criteriile de acordare

Publicat

în

Primăria Aiud a solicitat și primit aviz favorabil din partea Consiliului Concurenței în vederea acordării unui ajutor de minimis ori a unor facilități fiscale pentru noii investitori care vor dezvolta afaceri la nivelul municipiului Aiud.

„A fost solicitat și primit avizul favorabil din partea Consiliului Concurenței pentru acordarea unui ajutor de minimis sau a unor facilități fiscale noilor investitori care dezvoltă o afacere în municipiul Aiud.

Electrica Furnizare Discount

Facilitățile fiscale care se pot acorda sunt următoarele: reducerea de la plata impozitului pe clădiri și pentru terenul aferent (pentru investițiile nou realizate de minimum 150 de mii de euro) pe o perioadă de 3 ani, în limita echivalentului în lei al valorii maxime de 100 de mii de euro acordate unei întreprinderi unice, respectiv 45 de mii de euro societăților care desfășoară activitate în domeniul transportului de mărfuri.

Criteriile de acordare a facilităților fiscale sunt:

  • valoarea investiției;
  • numărul de noi locuri de muncă generate și profilul de activitate.

Valoarea totală estimată a ajutorului de minimis care va fi acordat în cadrul prezentei scheme este de 300 de mii de euro, defalcată pe perioada 1 ianuarie 2021 – 31 decembrie 2023.

Proiectul de hotărâre care conține regulamentul acordării ajutorului de minimis va intra în dezbatere publică, iar ulterior va fi supus votului consilierilor locali din municipiul Aiud”, anunță Primăria Municipiului Aiud, prin intermediul paginii de socializare.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare