Situație nemaiîntâlnită în Alba Iulia: Oamenii își închiriază propriile locuințe pentru minivacanța de 1 Decembrie, la fel ca în Cluj de UNTOLD

Locuirile de cazare de la hotelurile și pensiunile din Alba Iulia și împrejurimi s-au epuizat înainte cu aproape un an de manifestările Centenarului, iar prețurile crescuseră, de pe atunci, cu cel puțin 50%.

Au rămas câteva apartamente în regim hotelier a căror prețuri au crescut foarte mult, ajungând să fie închiriate cu peste 2.000 de euro în cele 3-4 zile de sărbătoare, având în vedere că cererea este mult mai mare decât oferta.

Oamenii simpli, cu neamuri în Alba Iulia și împrejurimi, au văzut o oportunitate de business prin închirierea locuințelor. În cele 3-4 zile pot să-și facă două salarii. Vestea că prețurile pentru zilele de sărbătoare au explodat putea fi verificată, încă din vară, pe site-urile de profil, însă zvonurile au mers și din vorbă în vorbă. ”Îți poți da apartamentul cu 1.000-2.000 de euro de 1 Decembrie”.

Astfel, oamenii și-au pus apartamentele de închiriat, inclusiv pe internet, la prețuri mai mici decât prevede piața de profil pentru aceste zile.

Pentru cele trei nopți, 29 noiembrie – 2 decembrie, apartamentele personale se închiriază cu circa 4.000 de lei, dar și cu bani mai puțini, având în vedere zona în care se află, dotările și suprafața utilă. Practic, oamenii fac, în 3-4 zile, circa trei chirii lunare. Apartamentele pregătite pentru închirierea în regim hotelier ajung și la 2.000 de euro pentru tot sejurul.

Situația este atipică pentru județul Alba, fiind întâlnită la Cluj-Napoca, în ultimii ani, în perioada Festivalului Untold, cel mai mare din România.

S-a vehiculat că la Alba Iulia vor fi, de 1 Decembrie, între 100.000 și 200.000 de persoane. Autoritățile se pregătesc intens pentru acest eveniment, inclusiv în ceea ce privește fluidizarea traficului și identificarea de noi locuri de parcare, inclusiv la ieșire din oraș, iar turiștii vor fi preluați cu autobuzele.

În Alba Iulia funcţionează peste 20 de hoteluri şi pensiuni, care dispun de peste 1.000 de locuri de cazare.

În dimineaţa zilei de 1 Decembrie 1918, în Sala Unirii din Alba Iulia, pe atunci cazinou militar, 1.228 de delegaţi din Transilvania au hotărât Unirea cu România.

În 27 iulie 1990, Parlamentul a decis ca 1 Decembrie să devină Ziua Naţională a României.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

2 Comentarii

marius 21 octombrie 2018 at 19:03

Super tare, bani nu aniversare.
In rest, sa auzim de noi, daca om mai auzi!!!

Predator 21 octombrie 2018 at 22:56

Mariusică pesedică, oamenii fac tot ce pot sa trăiască decent. Nu toti manca firmiturile maro de la pesede

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...