Rămâi conectat

Ştirea zilei

Situație îngrijorătoare în județul Alba, niciun loc disponibil la ATI. Se fac demersuri pentru suplimentarea locurilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Situație alarmantă în județul Alba, din cauza numărului crescut al noilor cazuri de COVID-19, în 24 de ore, nu mai este disponibil niciun loc pentru pacienții în stare gravă, la ATI.

Capacitatea mare de testare aduce totodată și un număr crescut al cazurilor depistate pozitiv cu COVID-19, doar în ultima săptămână fiind confirmate pozitiv 1.031 de persoane, cu coronavirus.

Directorul DSP Alba, Alexandru Sinea, a informat că, alături de Sorin Bumb, se fac demersuri pentru suplimentarea locurilor în spitale și, de asemenea, la ATI, pentru pacienții cu simptome grave.

„Facem eforturi pentru a asigura asistența medicală atât pacienților covid, cât și non-covid, din județ, în acest sens, ne-am propus suplimentarea paturilor pentru forme medii și severe COVID, precum și suplimentarea locurilor la ATI prin amenajarea a 20 de locuri la Spitalul Municipal Aiud.

Sperăm ca în cel mai scurt timp, maxim două săptămâni, aceste locuri să fie funcționale, mai trebuie definitivate doar câteva chestiuni de materie logistică. Până atunci, chiar dacă capacitatea maximă este atinsă, în județ, pe locurile de ATI. Dacă va fi nevoie, va fi suplimentat la Spitalul Județean sau prin transfer în alte județe, așa cum prevede procedura națională”, a declarat Alexandru Sinea, directorul DSP Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD Un accident rutier grav a avut loc joi, în jurul orei 13.00, pe autostrada A1, la km 230, zona Veștem, pe sensul Sebeș – Valcea, cu 4 autovehicule implicate. Traficul este blocat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea