Situație îngrijorătoare în județul Alba, niciun loc disponibil la ATI. Se fac demersuri pentru suplimentarea locurilor

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Situație alarmantă în județul Alba, din cauza numărului crescut al noilor cazuri de COVID-19, în 24 de ore, nu mai este disponibil niciun loc pentru pacienții în stare gravă, la ATI.

Capacitatea mare de testare aduce totodată și un număr crescut al cazurilor depistate pozitiv cu COVID-19, doar în ultima săptămână fiind confirmate pozitiv 1.031 de persoane, cu coronavirus.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Directorul DSP Alba, Alexandru Sinea, a informat că, alături de Sorin Bumb, se fac demersuri pentru suplimentarea locurilor în spitale și, de asemenea, la ATI, pentru pacienții cu simptome grave.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

„Facem eforturi pentru a asigura asistența medicală atât pacienților covid, cât și non-covid, din județ, în acest sens, ne-am propus suplimentarea paturilor pentru forme medii și severe COVID, precum și suplimentarea locurilor la ATI prin amenajarea a 20 de locuri la Spitalul Municipal Aiud.

Sperăm ca în cel mai scurt timp, maxim două săptămâni, aceste locuri să fie funcționale, mai trebuie definitivate doar câteva chestiuni de materie logistică. Până atunci, chiar dacă capacitatea maximă este atinsă, în județ, pe locurile de ATI. Dacă va fi nevoie, va fi suplimentat la Spitalul Județean sau prin transfer în alte județe, așa cum prevede procedura națională”, a declarat Alexandru Sinea, directorul DSP Alba.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419