Rămâi conectat

Curier Județean

Situație de urgență simulată pe platforma industrială Kronospan Sebeș – Kronochem: Când va avea loc exercițiul

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Joi, 8 octombrie 2020, începând cu ora 10:00, pe platforma industrială Kronospan Sebeș – Kronochem va avea loc un exercițiu de simulare a unei situații de urgență. Exercițiul face parte din testarea Planului de Urgență Externă, efectuat o dată la maxim trei ani, conform legislației în vigoare.

La exercițiu vor participa atât personal propriu din cadrul Serviciul Privat pentru Situații de Urgență Kronospan Trading, cât și reprezentanți ai autorităților responsabile cu gestionarea situațiilor de urgență – ISU Alba, APM Alba, DSP Alba, SVSU Sebeș.

„Exercițiul programat pentru data de 08.10.2020 completează programele de instructaj teoretic și de simulări practice pe care le realizăm periodic cu angajații noștri și cu personalul Serviciului Privat pentru Situații de Urgență al Kronospan. Chiar dacă asemenea situații de urgență au șanse extrem de mici să se producă – având în vedere tehnologia pe care o utilizăm și fluxul de producție atent monitorizat – vrem să ne asigurăm, totuși, că suntem pregătiți să intervenim cât mai rapid inclusiv din punct de vedere tactic și să gestionăm fără repercusiuni nedorite orice scenariu de urgență.”, a declarat Oana Bodea, director general Kronospan Trading.

În cadrul exercițiului, echipele reunite Kronospan și Kronochem vor utiliza 2 autospeciale de intervenție, aproximativ 15 angajați cu atribuții în gestionarea situațiilor de urgență, echipament de intervenție anti-chimic, aparate de respirat cu aer comprimat, măști de gaze, precum și alte accesorii, utilaje și materiale de pe platformă.

Cele două sirene de alarmare de pe amplasament vor fi pornite după primirea semnalului de începere a exercițiului, exercițiul fiind planificat să se încheie în jurul orei 11:30. În timpul acțiunii, toate măsurile de precauție împotriva răspândirii COVID-19 vor fi respectate, așa încât personalul implicat să nu fie supus niciunui risc.

Foto: arhivă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii: ”De la an la an tot mai puțin gunoie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii: ”De la an la an tot mai puțin gunoie” Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir au organizat duminică, 21 aprilie 2024, o nouă acțiune de ecologizare, în mai multe zone din oraș. Spre surprinderea bikerilor, în zonele pe care aceștia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea