Situația cazurilor de COVID-19 tratate la Spitalul Municipal Blaj în perioada 2-24 aprilie 2020. La nivelul municipiului NU există, până acum, persoane confirmate cu coronavirus

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

La Spitalul Municipal Blaj, spital suport pentru cazurile de COVID-19, numărul bolnavilor infectați cu noul coronavirus tratați în perioada 2-24 aprilie 2020 este de 45.

În prezent sunt internați 20 de pacienți, în următoarele secții:

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

– boli infecțioase: 10 pacienți (4 favorabili, 6 staționari);

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

– interne: 6 pacienți (2 favorabili, 4 staționari);

– ATI: 4 pacienți (4 staționari).

Până la data de 24 aprilie, 17 pacienți s-au vindecat și au fost externați din Spitalul Blaj, 3 pacienți cu stare ameliorată au fost transferați la secția boli infecțioase a SJU Alba Iulia și 5 pacienți au decedat.

La nivelul municipiului Blaj nu există, până acum, persoane confirmate cu COVID-19, aici fiind inclus și personalul care își desfășoară activitatea la Spitalul Municipal Blaj.

Reamintim faptul că la Spitalul Municipal Blaj sunt tratați doar pacienții cu forme severe sau grave de infecții cu COVID-19 sau care au și alte patologii cronice, celelalte spitale din județ asigurând tratarea pacienților cu forme ușoare sau asimptomatice de infecții cu COVID-19.

Vom prezenta, săptămânal, situația cazurilor de COVID-19 tratate la Spitalul Municipal Blaj.

Deși avem o misiune foarte grea în această luptă cu un adversar invizibil, comunitatea blăjeană rămâne unită, în prima linie, cu speranța că totul va fi bine!

Spitalul Municipal Blaj

Primăria Municipiului Blaj

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Must de Jidvei