Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Sistemul e-Factura, OBLIGATORIU de la 1 ianuarie 2024: Ce amenzi riscă firmele care fentează noile reguli

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Sistemul e-Factura, OBLIGATORIU de la 1 ianuarie 2024: Ce amenzi riscă firmele care fentează noile reguli

Anul 2024 vine cu noi reguli pentru antreprenori. Facturile furnizorilor vor trebui încărcate, în primul rând, în sistemul e-Factura, unde vor fi verificate, iar mai apoi vor ajunge la client. Iar asta înseamnă că antreprenorii vor fi nevoiţi să aibă şi semnătură digitală, care costă. Firmele care nu se vor înrola în acest sistem vor fi amendate.

De la 1 ianuarie 2024, factura electronică pentru tranzacţiile între firme va deveni obligatorie, aşadar, toate aceste facturi vor trebui să fie încărcate în sistetul RO e-Factura.

Citește și: E jale! Taxele și impozitele locale 2024, la Alba Iulia, cresc cu 13,8%

Softul va prelua toate facturile şi va detecta toate suspiciunile de evaziune fiscală pe întreg lanţul, apoi va emite alerte în acest sens. Astfel, statul speră să lupte cu evaziunea fiscală şi să colecteze mai mult TVA.

De altfel, până la data de 1 iulie 2024 se va merge în paralel cu facturi emise şi primite şi în format pe hârtie, însă de la 1 iulie, toate facturile vor trebui încărcate online şi se vor transmite numai prin e-Factura.

Până în acest moment, conform datelor primite de la Ministerul de Finanţe, doar 19% dintre firme au migrat spre acest sistem, adică 133.000 din 700.000. Cei care nu vor încărca facturile vor primi amenzi între 1.000 şi 10.000 de lei. Va fi nevoie şi de o semnătură electronică, aceasta fiind 35 de euro pe an.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Instagram își ajustează algoritmul pentru a promova conținutul original: Modificări majore la funcția Reels

Bogdan Ilea

Publicat

în

Instagram își ajustează algoritmul pentru a promova conținutul original: Modificări majore la funcția Reels Conținutul original de pe aplicația de social media Instagram urmează să fie prioritizat, iar conținutul „furat” urmează să fie penalizat, în urma schimbărilor modului în care funcționează algoritmul.  O nouă schimbare a modului în care funcţionează algoritmul de recomandări al Instagram […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea