Sistemul de pensii private a avut un profit URIAȘ în 2020. Cifrele care arată RECORDUL din pandemie
Cele mai recente date publicate de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), în primul raport săptămânal al anului 2021, şi analizate de ZF arată că Pilonul II a avut în decembrie a noua lună consecutivă de creştere. De la începutul anului, în termeni procentuali, activele Pilon II au urcat cu aproape 21%.
La nivel individual, adică la nivel de fond de pensii, creşterile valorii unitare a activului net (VUAN) pe parcursul anului 2020 sunt cuprinse între 4,72% pentru Metropolitan Life Pensii Private şi 8,24% pentru Aripi, arată datele ASF.
Cel mai mare fond de pensii private rămâne NN Pensii, cu active de 26 miliarde de lei, urmat de AZT Viitorul Tău (16,2 mld. lei) şi Metropolitan Life (10,46 mld. lei).
Numărul de participanţi la final de decembrie 2020 nu este încă disponibil în statisticile ASF, urmând a fi publicat undeva spre jumătatea lunii ianuarie, dar la noiembrie 2020 acesta era de 7,6 milioane de participanţi.
La final de 2020, investiţiile Pilon II în titluri de stat erau de 49,7 mld. lei, echivalentul a 68% din active, în timp ce acţiunile ocupau locul doi cu 15,2 mld. lei, adică 20,7%.
Pe partea de portofoliu investiţional, ASF arată că 90,19% din investiţiile Pilon II în România, iar 8,41% în state din UE.
Pe de altă parte, fondurile Pilon III au încheiat anul 2020 cu active de 2,93 miliarde de lei.
Sursa: stiripesurse.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
România, în topul țărilor europene cu cea mai scumpă apă menajeră și îmbuteliată. Afacerea pe spinarea românilor
România, în topul țărilor europene cu cea mai scumpă apă menajeră și îmbuteliată. Afacerea pe spinarea românilor Deși România are resurse hidrografice din belșug și unele dintre cele mai apreciate izvoare de apă minerală de pe continent, am ajuns să plătim pe litrul de apă mai mult ca locuitorii din statele mai bogate ale Europei. […]
Radu Georgescu: Într-o țară civilizată, măsurile fiscale erau votate prin referendum de către populație. Planul nu rezolvă deficitul bugetar, dar va duce economia României în recesiune
Radu Georgescu: Într-o țară civilizată, măsurile fiscale erau votate prin referendum de către populație. Planul nu rezolvă deficitul bugetar, dar va duce economia României în recesiune Economistul Radu Georgescu face o comparație între cum a fost aprobat planul fiscal în România și cum se procedează într-o țară civilizată, cum e de exemplu Elveția, unde toate […]
Subvenții APIA doar pentru fermele mai mari de 2 hectare. Peste 225.000 de producători agricoli vor rămâne fără bani
Subvenții APIA doar pentru fermele mai mari de 2 hectare. Peste 225.000 de producători agricoli vor rămâne fără bani Una dintre cele mai controversate măsuri incluse în noul program de guvernare vizează direct micii fermieri din România. Executivul propune creșterea suprafeței minime eligibile pentru a beneficia de plăți directe, de la 1 hectar la 2 […]