Rămâi conectat

Ştirea zilei

Sistem inteligent de distribuție a gazelor naturale în comunele Pianu și Gârbova: Undă verde din partea APM Alba

Publicat

în

Sistem inteligent de distribuție a gazelor naturale în comunele Pianu și Gârbova: Undă verde din partea APM Alba

APM Alba a dat undă verde pentru înființarea sistemului inteligent de distribuție a gazelor naturale în comunele Pianu și Gârbova, județul Alba.

Suprafața ocupată de realizarea obiectivului de investiții în comuna Pianu:
• suprafața ocupată temporar (de rețea gaze) = 34657.4 mp
-retele S= 35392 mx 0.5m= 17696 mp
-bransamente S=1039 br x 7m x0.4=2909,2 mp
S totala= 20.605,2 mp

Suprafața ocupată de realizarea obiectivului de investiții în comuna Gârbova:
• suprafața ocupată temporar (de retea gaze) = 34657.4 mp
-retele S= 34.787 m x 0.5m= 17.393,5 mp -bransamente S=854 br x 7 m x0.4=2.391,2 mp
S totala= 19784.7 mp

Condiţiile de realizare a proiectului:

– pe parcursul executării lucrărilor propuse prin proiect se vor lua măsuri în vederea asigurării protecţiei factorilor de mediu;

– este obligatorie gestionarea corespunzătoare a tuturor deşeurilor generate în cadrul organizării de şantier si a funcţionării obiectivului; deşeurile rezultate din activitate se vor colecta selectiv şi se vor gestiona conform prevederilor legii nr.211/2011 cu completările şi modificările ulterioare;

– organizarea de şantier şi lucrările de construcţie se vor efectua numai în perimetrul aferent proiectului;

– materialele de construcţii ce se utilizează pe şantier vor fi depozitate numai în locuri special amenajate şi nu direct pe sol. Depozitarea se va face în aşa fel încât să nu pună în pericol siguranţa angajaţilor şi calitatea mediului;

– titularul este obligat să respecte toate procedurile, modul de lucru şi măsurile descrise în documentaţia depusă la autoritatea competentă pentru protecţia mediului;

– utilajele de construcţii şi mijloacele de transport vor fi dotate cu echipamente de reducere a zgomotului (amortizoare de zgomot performante), vor fi supuse periodic procesului de verificare tehnică, vor fi întreţinute şi vor funcţiona la parametri normali. Pe întreaga durată de execuţie a lucrărilor, nivelul de zgomot echivalent la limita zonei funcţionale nu va depăşi valoarea de 65 dB.

– utilajele vor fi exploatate şi întreţinute conform instrucţiunilor de operare, respectându -se măsurile de siguranţă şi protecţia muncii;

– suprafaţa de teren ocupată provizoriu se va reda la categoria de folosinţă iniţială;

Publicitate

– se interzice poluarea solului cu carburanţi, uleiuri rezultate în urma operaţiilor de staţionare, aprovizionare, a utilajelor sau datorită funcţionării necorespunzătoare a acestora; pe şantier nu se vor realiza reparaţii ale utilajelor pentru a preveni pierderi de produse petroliere pe sol;

– se vor respecta prevederile certificatul de urbanism nr. 76 din 22.04.2021 emis de Consiliul Judeţean Alba;

Publicitate

Ştirea zilei

LIVE VIDEO| INUNDAȚII la Alba Iulia: Intersecția de lângă Gară, transformată, din nou, într-o „mică Veneție”

Publicat

în

LIVE VIDEO| INUNDAȚII la Alba Iulia: Intersecția de lângă Gară, transformată, din nou, într-o „mică Veneție”

Străzile din intersecția gării din Alba Iulia au fost inundate, în cursul zilei de miercuri, de ploaia torențială puternică abătută peste oraș.

Electrica Furnizare Discount

Astfel de situații au mai fost întâlnite și anii trecuți, când străzi principale sau secundare au fost inundate după ploi puternice, iar oamenii și-au arătat nemulțumirile publicând fotografii și filmări pe rețelele de socializare.

Reamintim că județul Alba se află sub Cod Galben de furtuni, fiind anunțate averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului și, izolat, vijelii și grindină.

Citește mai mult

Ştirea zilei

VIDEO| CNAIR: Raport al progresului pe autostrada A10 Sebeș – Turda, lotul 2. Se așterne stratul de uzură

Publicat

în

VIDEO| CNAIR: Raport al progresului pe autostrada A10 Sebeș – Turda, lotul 2. Se așterne stratul de uzură

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a publicat un raport al progresului pe autostrada A10 Sebeș – Turda, unde, la momentul actual se așterne stratul de uzură.

Electrica Furnizare Discount

În prezent, pe cei 24,5 kilometri ai acestui segment de autostradă este turnat stratul de binder (al doilea strat e asfalt), cu trei excepții: în zona alunecării de teren de al Oiejdea, kilometrul 26, în zona Teiuș și la Sâncrai, la kilometrul 42.

Zona alunecării de teren de la Oiejdea este punctul cheie al autostrăzii A10 Sebeș – Turda de finalizare a acesteia, depinzând deschiderea circulației rutiere fără nicio restricție. Vestea bună e faptul că totuși chiar dacă lucrările în această zonă nu ar fi finalizate în acest an, se va realiza o platformă înspre DN și se va deschide oricum traficul rutier, chiar dacă cu restricții și limitări de viteză.

La pasajul peste calea ferată de lângă nodul rutier Teiuș se lucrează la realizarea umpluturilor între zidurile de sprijin, structura fiind deja suprabetonată.

La Sâncrai, în zona relocării drumului judetean 142L, au fost făcute noi descoperiri arheologice, în zonă urmând să fie realizat un zid de sprijin la rampele supratraversării pe care drumul județean o are la autostradă.

Dacă lucrurile decurg normal, iar grecii vor reuși să toarne 2.000 de tone de aslfalt pe zi, până la sfârșitul lunii septembrie, aproape tot acest segment de autostrada va fi asfaltat.

Termenul pentru darea în circulație a acestui lot este până în decembrie 2021, iar termenul final pentru realizarea celorlalte lucrări, al CIM-ului sau orice alte intervenții care nu țin de corpul autostrăzii este la sfârșitul lunii aprilie 2022.

Există speranțe mari ca până la finalul acestui an să se circule pe autostradă de la Sebeș până la Florești, aproape de Cluj Napoca.

Citește mai mult

Ştirea zilei

Restricții de circulație pe întreaga rețea rutieră pentru autovehiculele cu o masă autorizată mai mare de 7,5 tone. Precizări de la CNAIR

Publicat

în

Restricții de circulație pe întreaga rețea rutieră pentru autovehiculele cu o masă autorizată mai mare de 7,5 tone. Precizări de la CNAIR

În perioada 29 – 31 iulie, în intervalul orar 12.00 – 20.00, vor fi instituite restricții de circulație pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone pe întreaga rețea rutieră, cu excepția județelor Harghita, Neamț, Suceava și Botoșani.

Electrica Furnizare Discount

„Joi, vineri și sâmbătă (29-31 iulie), în intervalul orar 12.00-20.00, se vor institui restricții de circulație pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 t pe întreaga rețea rutieră, exceptând județele: Harghita, Neamț, Suceava și Botoșani.

Aceste restricții vor fi instituite ca urmare a avertizărilor de caniculă emise de către Administraţia Naţională de Meteorologie.

Măsura este adoptată pentru protejarea și conservarea sectoarelor de drum cu îmbrăcăminte bituminoasă, respectiv pentru prevenirea deformațiilor majore ireversibile (ce implică și pierderea stabilității straturilor rutiere) care pot apărea pe rețeaua rutieră, ca efect al desfășurării traficului greu în condițiile climatice de caniculă.

Amintim conducătorilor auto că măsurile adoptate de CNAIR sunt dispuse în baza prevederilor articolului 44 alin.2 al Ordonanţei de Guvern nr.43/1997 privind regimul drumurilor, cu modificările şi completările ulterioare, potrivit cărora administratorul drumului ”poate interzice temporar circulaţia vehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, pe autostrăzile şi drumurile naţionale din judeţele afectate de codul portocaliu, cu excepţia:

 • transporturilor de persoane;
 • transporturilor de animale vii şi de produse perisabile de origine animală şi vegetală;
 • vehicule care participă la intervenţii în caz de forţă majoră;
 • transporturi funerare;
 • transporturi poştale;
 • transporturi de echipamente de prim ajutor;
 • transporturi pentru distribuire de carburanţi;
 • transporturi de mărfuri sub temperatura controlată;
 • transporturi pentru tractări vehicule avariate;
 • transporturi pentru distribuirea de apă şi hrană în zonele calamitate;
 • transporturi cu vehicule specializate destinate prin construcţie salubrizării;
 • transporturi apă îmbuteliată;
 • transporturi produse provenite din exploatări agricole;
 • transporturi militare implicate în exerciţii multinaţionale.”

Pe parcursul următoarelor zile vom reveni cu alte noi comunicate, în funcţie de avertizările meteorologice emise de A.N.M.

Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din Romania S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360 sau pot accesa pagina de internet: www.cnadnr.ro/Situatia Drumurilor Naționale”, arată comunicatul din partea CNADNR.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2021 Ziarul Unirea