Rămâi conectat

Ştirea zilei

Sistem inteligent de distribuție a gazelor naturale în comuna Cergău: Undă verde din partea APM Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

APM Alba a dat undă verde pentru înființarea sistemului inteligent de distribuție a gazelor naturale în comuna Cergău, satele Cergău Mare, Cergău Mic și Lupu, în comuna Valea Lungă, sat Lunca, și în comuna Cenade, sat Gorgan.

Pe teritoriul UAT Cergău nu există o rețea de distribuție de gaze naturale dar există obiective și magistrale de transport gaze naturale ale SNTGN Transgaz Mediaș SA.

Pentru alimentarea cu gaze naturale a comunei Cergău se va construi de la stația de reglare-măsurare-predare SRMP un sistem inteligent de distribuție de tip ramificat în lungime de aproximativ 36.501,49 metri liniari (36,5 km), lungime rezulatată din suma lungimii sistemului inteligent și suma medie a branșamentelor pentru operatorii casnici și obiective socio-culturale respective 1.846 m pentru 923 branșamente (2 mp/branșament).

Lungimea totală a sistemului inteligent de distribuție a gazelor naturale este estimată la 36.501 de metri și se va întinde pe teritoriul a trei unități administrative teritoriale, după cum urmează:

UAT Valea Lungă

Pe perioada execuției lucrărilor în comuna Valea Lungă, sat Lunca pentru montarea conductelor de distribuție gaze naturale , se va ocupa temporar:
-o porțiune de teren cu lățimea de 1 m pe toată lungimea de 645,76 m liniari, adică o suprafață afectată de aproximativ 645,76 mp.

Suprafețe de teren ocupate definitiv:
-pentru amenajarea stației de reglare măsurare-predare (SRMP): 200m
-pentru amenajarea dispeceratului: 100m

Suprafață totală afectată definitiv: 300mp

UAT Cenade

Pe perioada execuției lucrărilor în comuna Cenade, sat Gorgan pentru montarea conductelor de distribuție a gazelor naturale , se va ocupa temporar:
-o porțiune de teren cu lățimea de 1 metru pe toată lungimea de 3.696,27 metri liniari, adică o suprafață afectată de aproximativ 3.696,27 mp

Suprafețe de teren ocupate definitiv:
-pe lungimea de 3.696,27 m, vor fi construite 2 cămine de vane (CV) , fiind afectată o suprafață de aproximativ 3 mp

UAT Cergau

Pe perioada execuției lucrărilor în comuna Cergau, pentru montarea conductelor de distribuție agazelor naturale , se va ocupa temporar:
-o porțiune de teren cu lățimea de 1m pe toată lungimea sistemului inteligent de distribuție a gazelor naturale de 30.313,46 metri liniari, adică o suprafață de aproximativ 30.313,46 mp

-pe lungimea de 30.313,46 metri liniari , vor fi construite un număr de 923 branșamente, adică o suprafață afectată de 1.846 mp

Suprafața totală afectată temporar: 32.159,46 mp

Suprafețe de teren ocupate definitiv:
Pe lungimea de 30.313,46 de metri vor fi construite 19 grupuri de reglare monitorizare, 20 de cămine de vane și 70 de robineți din PE, adică o suprafață afectată de 163,5 mp.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO FOTO: Antrenament de „parkour” pe drumul roman Via Principalis din cetate. Bărbat filmat în timp ce sărea pe monumentele istorice

Unirea Ziarul

Publicat

în

VIDEO FOTO: Antrenament de „parkour” pe drumul roman Via Principalis din cetate. Bărbat filmat în timp ce sărea pe monumentele istorice Un bărbat a fost filmat în dimineața zilei de 20 aprilie în timp ce își perfecționa săriturile, chiar pe monumentele istorice, mai exact drumul roman Via Principalis, din cetatea Alba Iulia. În filmare se […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea