Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Sistem de supraveghere video pentru stațiile de autobuz din Alba Iulia: Proiectul a fost aprobat de consilierii locali

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Sistem de supraveghere video pentru stațiile de autobuz din Alba Iulia: Proiectul a fost aprobat de consilierii locali

Consilierii locali din Municipiul Alba Iulia au dezbătut vineri, 13 mai, în cadrul unei ședințe ordinare, proiectul „Instalarea unui sistem de supraveghere video integrat şi inteligent la nivelul staţiilor de transport public local de pe raza municipiului Alba Iulia”. Proiectul a fost aprobat de consilieri.

Proiectul „Instalarea unui sistem de supraveghere video integrat şi inteligent la nivelul staţiilor de transport public local de pe raza municipiului Alba Iulia”, va fi depus spre finanţare de către UAT Municipiul Alba Iulia, în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă al României, Componenta 10 – Fondul local, Subinvestiţia 1.1.2 – Asigurarea infrastructurii pentru transportul verde – ITS/alte infrastructuri TIC (sisteme inteligente de management urban/local).

Proiectul „Instalarea unui sistem de supraveghere video integrat şi inteligent la nivelul staţiilor de transport public local de pe raza municipiului Alba Iulia” vizează achiziţionarea şi instalarea unui sistem de supraveghere video integrat şi inteligent la nivelul staţiilor de transport public local de pe raza municipiului Alba Iulia care presupune montarea unui număr de 137 camere de supraveghere la un preţ de 1255 euro/buc fără TVA.

Valoarea totală a proiectului este de 172.000 euro fără TVA (137 camere de supraveghere x 1255 euro), respectiv 846.704,40 lei (reprezentând cheltuieli eligibile asigurate din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă), la care se adaugă TVA în valoare de 160.873,84 lei, reprezentând cheltuieli asigurate din bugetul de stat.

Cheltuielile cu TVA vor fi asigurate de la bugetul de stat, conform ghidului solicitantului. Cursul Inforeuro este stabilit prin ghidul solicitantului aferent lunii mai 2021 de 1 euro = 4,9227 lei. Rata de finanţare în cazul investiţiilor aferente COMPONENTEI 10 – Fondul local este de 100% din valoarea cheltuielilor eligibile ale proiectului, în limita bugetelor predefinite pe categorii de UAT-uri.

Indicatorii obiectivului de investiţii vor viza:

• Dezvoltarea prin intermediul acestei investiţii a infrastructurii TIC (sisteme inteligente de management urban/local) prin sinergia cu proiectele complementare care se află în curs de implementare la nivelul municipiului Alba Iulia.

• Dezvoltarea prin intermediul acestei investiţii a unor sisteme de transport inteligent prin sinergia cu proiectele complementare care se află în curs de implementare la nivelul municipiului Alba Iulia.

Beneficiul pe care proiectul l-ar aduce:

• Creşterea siguranţei călătorilor aflaţi în incinta staţiilor de transport public local de pe raza municipiului Alba Iulia.

• Reducerea actelor de vandalism asupra staţiilor de îmbarcare călători / respectiv asupra perimetrului staţiilor de îmbarcare.

• Asigurarea unui management integrat al traficului, prin conectarea sistemului de supraveghere video la centrul de management şi control al Municipiului Alba Iulia aflat în implementare, în cadrul proiectelor de mobilitate finanţate prin POR 2014 -2020.

Intervenţiile privind înnoirea materialului rulant propuse prin prezentul proiect, sunt în sinergie cu Planul de Mobilitate urbană durabilă şi cu Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH” Chedveș Vlad este elev în clasa a II-a la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia. La faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”, ediția a XXVII-a, băiatul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea