Sistem de recunoaștere a plăcuțelor de înmatriculare (LPR), implementat în Alba: Vehiculele căutate de poliție sau implicate în infracțiuni, identificate în timp real. Unde vor fi amplate camerele video în județ
Sistem de recunoaștere a plăcuțelor de înmatriculare (LPR), implementat în Alba: Vehiculele căutate de poliție sau implicate în infracțiuni, identificate în timp real. Unde vor fi amplate camerele video în județ
Sistemul de recunoaștere a plăcuțelor de înmatriculare (LPR) va fi implementat și în Alba. Vehiculele căutate de poliție sau implicate în infracțiuni, vor fi identificate în timp real, prin cele 20 de camere video amplasate în diferite zone din județ, cu generarea de alerte optice/sonore pentru polițiștii de frontieră.
Achiziționarea sistemului se va face în etape de către Consiliul Judeţean Alba, pentru următoarele bunuri materiale:
Kit Sistem de supraveghere video cu camere LPR, format din:
– 2 Servere
– 20 camere LPR
– Software si Upgrade software
– Accesorii
– Instalare camere
Valoarea totală a proiectului este de 850.000 lei. În cursul anului 2025 vor fi achiziționate bunurile aferente primei etape în valoare de 400.000 lei, respectiv:
– un Server
– 5 camere LPR
– Software si Upgrade software
– Accesorii
– Instalare camere
Rețeaua de drumuri naţionale, judeţene si locale
Pe teritoriul judeţului Alba s-a dezvoltat o rețea de cai de comunicaţii, drumuri, care asigura legătura dintre localități, accesul la diferite centre de interes județean si relaţia cu județele învecinate si implicit cu restul tarii.
Scopul proiectului îl reprezintă implementarea unei soluții, dotată cu tehnologie avansată, de identificare a plăcuțelor de înmatriculare ale vehiculelor cu verificare automată în bazele de date, cu generarea de alerte optice/sonore pentru polițiștii de frontieră în 21 de locații aflate pe raza Județului Alba.
Rezultatul proiectului constă în achiziționarea unui sistem ce cuprinde soluții bazate pe cele mai noi tehnologii care să respecte cerințele operaționale, având cel puțin următoarele tipuri de echipamente: camere video LPR, licențe, infrastructura de montare și accesorii (stâlp, protecție stâlp, etc.) instalate în 21 de locații, platforma hardware și software de arhitectură deschisă care permite conectarea echipamentelor și integrarea cu sistemul informatic online al PFR.
Prin județul Alba trec două importante drumuri naționale europene, respectiv E81 (DN 1), care face legătura între sudul României și nord vestul țării, și E68 (DN7), ce asigură tranzitul dintre sudul și vestul Transilvaniei. În viitorul apropiat se prevede construirea unei autostrăzi (parte din coridorul IV european), care să lege România cu Ungaria.
Tot prin județul Alba trec și două autostrăzi: A1, care intră în județ în zona localității Cunța și iese din județ în zona localității Șibot, și A10, care se intersectează cu A1 în zona municipiului Sebeș.
Monitorizarea în timp real, o revoluție în siguranța cetățeanului
Principalul avantaj al acestor sisteme LPR este capacitatea de a identifica în timp real vehiculele care sunt căutate de poliție sau implicate în infracțiuni. Conform specificațiilor din documentația de atribuire, sistemele pot detecta automat autovehiculele suspecte, facilitând o reacție imediată din partea poliției. Aceasta înseamnă că mașinile căutate pot fi rapid localizate și interceptate, prevenind astfel posibile activități infracționale sau infracțiuni în curs.
Camerele de supraveghere LPR sunt instalate în zonele cu interes și funcționează atât ziua, cât și noaptea, în toate condițiile de trafic. Datele sunt transmise în timp real printr-o soluție de comunicații securizată, permițând echipelor de intervenție să acționeze prompt în cazul unui incident.
In acest sens, pentru oprativitate si eficienta, este oportun ca sistemul de monitorizare sa fie instalat la nivelul Centrului Oprational al I.P.J. Alba.
Scopul sistemului LRP
1. Reducerea timpilor de intervenție a structurilor Inspectoratului de Poliție Județean Alba la semnalările cetățenilor.
2. Asigurarea unui serviciu poliţienesc de calitate şi creşterea capacității operaționale la nivelul structurilor inspectoratului.
3. Creşterea nivelului de siguranţă a cetățeanului prin intensificarea măsurilor pentru prevenirea, descoperirea şi combaterea fenomenului infracțional.
Obiectivul este eliminarea unor neconformități şi neajunsuri privind dotarea logistică, astfel încât să se realizeze creşterea calităţii şi eficienței activităţilor polițienești.
De asemenea, va creşte numărul de mijloace tehnice aflate la îndemâna polițiștilor, astfel încât să se realizeze creşterea calităţii şi eficienței activităţilor polițienești, care să ducă la reducerea timpilor de intervenție a structurilor Inspectoratului de Poliție Județean Alba la semnalările cetățenilor, dar și creşterea nivelului de siguranţă al cetățeanului.
Zonele unde vor fi amplasate camerele LRP
ZONA – GALDA
DN 1 – intersecție cu DJ 107 H – comuna GALDA DE JOS
DJ 107 B – comuna Sântimbru – localitatea COȘLARIU – iesirea spre TEIUȘ
ZONA – BLAJ
DN 14 B – Comuna MIHALT – zona POD MURES – la intersectia cu DJ 107 B
DJ 142 K – Comuna VALEA LUNGĂ – localitatea VALEA LUNGĂ – ieșire spre loc. Tăuni
DJ 107 B – Comuna ROȘIA DE SECAS – localitatea TĂU – ieșire spre localitatea Secășel
DJ 107 B – Comuna ROȘIA DE SECAȘ – spre PĂUCA (jud. Sibiu)
ZONA – SEBEȘ
DJ 106 L – intersecție cu DC 141 D – comuna SPRING – ieșire spre localitatea BOZ
DJ 106 F – intersecție cu DC 670 C – comuna CÂLNIC
DJ 106 K – comuna DAIA ROMÂNĂ – VINGARD – GHIRBOM
DJ 704A – comuna PIANU
ZONA – AIUD
DN1 – intersecție cu DJ 103 E – comuna Gârbova de Jos;
ZONA – TEIUȘ
DN 14 B – intersecție cu DJ 107 H – ieșire spre loc. Mihalț
Orașul Teiuș – localitatea Căpud – DJ 142 L
ZONA – OCNA MUREȘ
DN 1 – intersecție cu DJ 107 D – comuna UNIREA
ZONA – CÂMPENI
DJ 750A – intersecție cu DN 75 – localitatea GURA SODODOL
DJ 762 – intersecție cu DN 75 – zona baraj MIHOIEȘTI
DJ 750 B – intersecție cu DN 75 – comuna VADU MOȚILOR
DN 75 – intersecție cu DJ 750 C – comuna SĂLCIUA;
ZONA – ABRUD
DN 74 – intersecție cu DJ 107 I – comuna Bucium – acces Transapuseana
ZONA – ZLATNA
DJ 705 – comuna Almașu Mare – localitatea Almașu Mare
ZONA – CUGIR
DJ 705 G – orașul CUGIR ; DJ 704 – orașul CUGIR
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Ştirea zilei
Cum a ajuns în faliment Ciserom Sebeș, care putea produce 10 milioane de perechi de șosete pe an: „Fabrica noastră. Când se ieșea din schimb era o mare de oameni”
Cum a ajuns în faliment Ciserom Sebeș, care putea produce 10 milioane de perechi de șosete pe an: „Fabrica noastră. Când se ieșea din schimb era o mare de oameni” Cel mai important producător de ciorapi din România, cu o istorie de aproape 100 de ani, nu a mai rezistat pe piață. Ciserom Sebeș se […]