Ziarul Unirea

Sistem de iluminat nou, de peste 400.000 de lei, într-o intersecție din Sebeș

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Studiul de Fezabilitate pentru obiectivul de investiţii “Ansamblu luminos ornamental”, ce va fi amplasat la intersecţia dintre străzile Lucian Blaga, Drumul Sibiului, Viilor, Cântarului și Vânători a fost aprobat, marți, în ședința Consiliului Local Sebeș. Lucrările costă 414.214,85 lei inclusiv TVA, și au o durată de realizare de 6 luni + o lună pentru întocmirea Proiectului Tehnic şi obţinerea avizelor.

Potrivit municipalității, investiția este necesară deoarece în prezent ansamblul luminos ce deserveşte sensul giratoriu din respectiva intersecție prezintă un grad ridicat de risc din punct de vedere al siguranţei participanţilor la trafic și a persoanelor care circula prin zonă.

ELIT

Din acest motiv, s-au alocat în buget fonduri necesare elaborării Studiului de fezabilitate si s-a încheiat un contract de servicii între S.P.A.P. Sebeş si SC INSTADOC SRL care a propus următoarea soluţie tehnică:

”Realizarea unui sistem de iluminat exterior și a unei reţele electrice subterane pentru alimentarea cu energie electrica a acestui sistem. Modernizarea sistemului de iluminat se va realiza prin următoarele lucrări:

– echiparea intersecţiei cu stâlpi de iluminat metalici, inaltime utila determinate de 12 ml amplasaţi in asa fel incat sa se realizeze nivelul de iluminare si uniformitate luminoasa conform normelor in vigoare;

-echiparea stâlpilor pentru iluminat cu aparate de iluminat dimensionate corespunzător, cu surse LED, sisteme optice performante in carcase realizate din materiale corespunzătoare din punct de vedere al gradului de proiective si rezistentei la solicitările exterioare;

-reţea subterana pentru iluminat LES, realizata cu cablu din aluminiu cu izolaţie din PVC si armare din benzi de otel 0,6/1 KV racordata la stâlp de ditributie existent, in cutie de conexiuni existenta;

-lucrările de terasamente se vor realiza prin săpătură deschisa in zona spatilor verzi dupa ce in prealabil se va desface si proteja stratul de covor verde (gazon) existent respectiv subtraversare prin foraj orizontal dirijat in tub de protecţie 110 mm pentru traversările sub benzile de circulaţie”, după cum se precizează în raportul de specialitate al Hotărârii CL.

Reţelele electrice proiectate vor fi de tip subteran iar săpăturile se vor realiza în totalitate manual.

FOTO: arhiva

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

2 Comentarii

apoliticul 28 iunie 2018 at 15:46

Deci primaria a cheltuit bani pentru refacerea zonei dupa care au realizat ca au uitat stilpii si firele ?
Tipic romanesc.

!! 28 iunie 2018 at 15:48

Daca asta este considerata a fi intersectia cea mai aglomerata din oras, inseamna ca alesii habar nu au in ce oras au candidat ! Sau poate interesul si fesul ?

Comentariile sunt oprite