Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Sindicatul ”Viitorul Mineritului” a contestat în instanță decizia CNA de întrerupere a difuzării spoturilor publicitare privind proiectul RMGC

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Sindicatul Viitorul Mineritului (SVM) din Roșia Montană a solicitat Curții de Apel București suspendarea și anularea deciziei Consiliului Național al Audiovizualului (CNA) din data de 15 octombrie 2013, cu privire la “intrarea în legalitate în privinţa spoturilor aferente campaniei de promovare în spaţiul audiovizual a proiectului minier de la Roşia Montană”.

Oamenii din Roșia Montană au dreptul să-și facă vocea auzită și, doar pentru că unora nu le place ce aud, nu înseamnă că nu putem să ne apărăm dreptul la opinie și la muncă.

Sindicatul „Viitorul Mineritului”, în calitate de titular al spoturilor publicitare suspendate, atacă această decizie în instanță pe baza a cinci argumente esențiale:

1. Nu există o motivare a acestei decizii, în afara enumerării generale a unor articole de lege pe care este evident că nu le-am încălcat.

2. Luarea unei decizii cu privire la spoturile publicitare în cauză nu era inclusă pe ordinea de zi a şedinţei CNA din 15.10.2013.

3. Luarea unei decizii cu privire la spoturile publicitare s-a făcut cu încălcarea unui elementar drept la apărare al nostru, neavând în niciun fel posibilitatea să ne exprimăm punctul de vedere în respectiva ședință care a precedat decizia.

4. Decizia atacată a fost adoptată cu încălcarea normelor de ordine publică privitoare la procedura de vot, nefiind întrunit un cvorum valabil.

5. Decizia contestată a fost luată în absenţa punctului de vedere al Consiliului Român pentru Publicitate („RAC”).

Am solicitat instanței să constate că decizia CNA este evident nelegală, pentru că e revoltător cum o instituție a statului încalcă dreptul elementar la apărare și la opinie. Sindicatul „Viitorul Mineritului” reprezintă o organizaţie non-profit care apără dreptul la muncă al oamenilor din zona minieră Roșia Montană și împrejurimi.

În virtutea deciziei CNA, acești oameni vor fi lipsiți, astfel, de o modalitate legală şi democratică de manifestare a propriilor opinii şi a voinţei lor cu privire la proiectul minier în dezbatere.

Cristian Albu, președinte Sindicatul “Viitorul Mineritului”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Cui îi spunem „La mulți ani!” de Sfântul Gheorghe: Nume care se serbează în ziua Sfântului Mare Mucenic, purtătorul de biruință

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cui îi spunem „La mulți ani!” Nume derivate care se sărbătoresc de Sfântul Gheorghe: Nume care se serbează în ziua Sfântului Mare Mucenic, purtătorul de biruință Credincioșii îl sărbătoresc pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe în data de 23 aprilie. Aproape un milion de români își serbează onomastica, dintre care peste 730.000 sunt bărbați, iar peste […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea