Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

Sindicatele europene au aflat de scandalul cotizaţiei din învăţământul românesc

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

*Vicepreşedintele SIA, prof. Petru Damo, a depus memorii la forurile sindicale europene din Bruxelles

Sindicatul Învăţământ Alba a depus memorii la instituţiile sindicale europene, solicitând sprijinul acestora în vederea suspendării ordinului comun care interzice reţinerea şi deducerea legală a cotizaţiei sindicale, ne-a declarat prof. Petru Damo, aflat la Bruxelles pe cheltuiala sindicatelor europene. Liderii sindicali europeni şi-au exprimat nemulţumirea faţă de atitudinea sfidătoare a reprezentanţilor Ministerului Educaţiei şi lipsa de dialog de social.

Prof. Petru Damo, vicepreşedinte SIA, împuternicit special de către Colegiul Liderilor SIA, împreună cu Adrian Voica, vicepreşedinte FSLI şi presşdinte SIPA „Muntenia” Argeş, s-a întâlnit la Bruxelles cu responsabili ai unor departamente din cadrul Confederaţiei Internaţionale a Sindicatelor (ITUC), respectiv din cadrul Consiliului Regional Pan-European (PERC), cât şi cu Martin Roemer, directorul pentru Europa al Comitetului Sindical European pentru Educaţie (ETUCE).

„Nadine Thevenet, ofiţerul pentru drepturile sindicale şi ale omului din cadrul ITUC, a primit explicaţii despre faptul că ordinul comun criticat este în fapt un atac politic guvernamental care vizează, pe de o parte, dezagregarea mişcării sindicale din învăţământul preuniversitar începând cu organizaţiile de bază, iar pe de altă parte, îmbogăţirea nelegală a bugetului de stat cu cuantumul deductibil legal al cotizaţiei sindicale”, a declarat prof. Petru Damo. La rândul său, Adrian Voica a informat asupra aspectului profund discriminatoriu al ordinului comun criticat, ordin care a produs efecte numai şi numai asupra categoriei socio- profesionale a angajaţilor din învăţământul preuniversitar. Atât oficialii ITUC, cât şi cei ai ETUCE au recomandat necesitatea implicării CSDR în susţinerea pe plan intern şi internaţional a demersurilor FSLI şi ale organizaţiilor sindicale direct afectate, afiliate acesteia. Petru Damo şi Adrian Voica au depus un memoriu înregistrat oficial la Sharan Burrow, secretar general ITUC, la Bernadette Segol, secretar general ETUC, respectiv la Staffan Nilsson, preşedintele Comitetului Economic şi Social European (EESC).

„Memoriul informează despre încălcarea drepturilor şi libertăţilor sindicale, cţt şi ale principiilor statului de drept şi alte democraţiei în România, solicitând condamnarea ordinului comun şi monitorizarea situaţiei din România în această privinţă”, a conchis liderul sindical Petru Damo. (R.G.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA până în 2 iunie 2024, în Transilvania și la munte: Vremea se încălzește, dar vor cădea ploi în toată țara. Prognoza meteo de la ANM, pentru următoarele 2 săptămâni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA până în 2 iunie 2024, în Transilvania și la munte: Vremea se încălzește, dar vor cădea ploi în toată țara. Prognoza meteo de la ANM, pentru următoarele 2 săptămâni Meteorologii ANM au emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, în intervalul 20 mai – 2 iunie 2024. În perioada următoare, vremea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea