Rămâi conectat

Actualitate

Sindicaliștii din transportul feroviar ameninţă cu întreruperea activităţii în toată ţara

Publicat

în

Federaţiile sindicale din transportul feroviar vor întrerupe activitatea pe întreaga reţea feroviară, dacă nu se vor aloca bani pentru investiţii în infrastructura feroviară sau pentru modernizarea materialului rulant, se arată într-un comunicat transmis marţi agenţiei MEDIAFAX.

Federaţiile sindicale din transport feroviar precizează că privesc cu îngrijorare situaţia „tot mai negativă” înregistrată în ultimii ani de economia românească în general şi de sectorul feroviar în special.

Lipsa de viziune şi de determinare a guvernelor ne-a demonstrat tuturor cât de scumpă este «factura» pe care cetăţenii o au de plătit în numele «bunăstării» promise, concretizată în pierderea a sute de mii de locuri de muncă şi degradarea continuă a nivelului de trai. Mimarea dialogului social la toate nivelurile a condus la adoptarea de măsuri care au afectat dramatic situaţia economică şi socială din România precum şi destinele a mii de familii. Deşi în cadrul numeroaselor întâlniri de la Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, Ministerul Finanţelor Publice şi Ministerul Muncii am evidenţiat problemele acute cu care se confruntă sectorul feroviar românesc, acestea trenează în soluţionare şi în ziua de azi, consecinţele fiind suportate deopotrivă de lucrătorii feroviari şi beneficiarii de transport„, se arată în comunicat.

Elit - Gustul Desăvârșit

Sindicaliştii susţin că, în acest context, lipsesc aproape cu desăvârşire investiţiile în sectorul feroviar menite să ridice nivelul calitativ al serviciilor prestate, precum şi dotările minime necesare pentru ca lucrătorii să-şi ducă la bun sfârşit sarcinile de serviciu, condiţiile de muncă în care îşi desfăşoară activitatea lucrătorii feroviari fiind printre cele mai vitrege.

Ei reclamă şi faptul că drepturile salariale ale angajaţilor au fost diminuate şi că le-a fost suprimat dreptul de a călători gratuit pe calea ferată, menţionând totodată că mulţi dintre colegii lor au fost concediaţi.

Aşteptarea în zadar a soluţionării problemelor cu care se confruntă sectorul feroviar românesc a condus la acumulări de tensiuni în rândul lucrătorilor care nu înţeleg de ce această categorie profesională este privită de guvernanţi cu atâta ostilitate şi dispreţ„, se mai arată în comunicatul semnat de Federaţia Naţională Feroviară Mişcare Comercial, Federaţia Naţională „Drum de fier”, Federaţia Mecanicilor de Locomotivă, Federaţia Naţională ELCATEL, Federaţia Sindicatelor Ramurii Vagoanelor şi Federaţia Reparatorilor de Locomotive din România.

Federaţiile sindicale din transport feroviar atrag atenţia că nerezolvarea problemelor pe care ei le ridică va conduce inevitabil la întreruperea activităţii pe întreaga reţea feroviară.

Sindicaliştii solicită alocarea sumelor necesare pentru investiţii în infrastructura feroviară, alocarea sumelor necesare pentru modernizarea materialului rulant de pe calea ferată, fundamentarea bugetului der venituri şi cheltuieli 2015 cu sumele necesare recuperării drepturilor salariale pierdute de lucrătorii ceferişti, aplicarea unei politici de personal la Societatea de Marfă care să reflecte derularea contractelor comerciale în condiţii optime, îmbunătăţirea condiţiilor de muncă şi acordarea dreptului consacrat de călătorie gratuită pe calea ferată pentru salariaţii feroviari precum şi a membrilor acestora de familie.

Sursa: mediafax.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

Rezultate finale ADMITERE Licee Militare 2022: Candidații admiși în Alba Iulia și în țară

Publicat

în

Rezultate finale ADMITERE Licee Militare 2022: Candidații admiși în Alba Iulia și în țară

În perioada 4-11 iulie 2022, candidații și părinții lor pot completa fișele pentru admiterea la liceu 2022, potrivit calendarului publicat de Ministerul Educației.

Primul pas în alegerea opțiunilor este identificarea filierei, a profilului și, în cele din urmă, a specializării dorite. Înscrierea în clasa a IX-a, în liceele de stat, se face fără examen, pe baza mediei de admitere.

CLICK PENTRU: REZULTATE finale admitere Colegiu Militar – 6 iulie 2022

Elevii vor fi repartizați computerizat pe 14 iulie 2022.

Elit - Gustul Desăvârșit

În Broșura de Admitere 2022, editată de Inspectoratul Școlar Județean Iași, elevilor le este prezentat liceul cu toate filierele sale, cu explicații despre ce înseamnă fiecare specializare de liceu și spre ce meserie ar putea merge un elev care urmează o astfel de specializare. Redăm o parte dintre aceste explicații, utile pentru toți elevii, nu doar pentru cei din Iași.

Învățământul liceal din România cuprinde trei mari tipuri de licee, numite filiere, respectiv filiera teoretică, cea tehnologică şi vocațională, fiecare formată din mai multe profiluri care includ o varietate de specializări/categorii de clasă.

În cadrul filierei teoretice sunt două profiluri: real (cu clase de matematică-informatică şi ştiine ale naturii) şi uman (cu clase de filologie şi ştiințe sociale).


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Ce spun experimentele făcute pe decedații de Covid: Leziunile cerebrale nu sunt produse de virus, ci de răspunsul imunitar

Publicat

în

Ce spun experimentele făcute pe decedații de Covid: Leziunile cerebrale nu sunt produse de virus, ci de răspunsul imunitar

Potrivit unui studiu bazat pe un număr redus de cazuri şi publicat marţi de cercetători americani, răspunsul imunitar la COVID-19, care afectează vasele de sânge de la nivelului creierului, ar putea fi responsabil pentru simptomele coronavirusului de lungă durată (Long COVID), relatează AFP. Creierul a nouă persoane care au murit la scurt timp după contractarea de COVID-19 a fost studiat pentru acest articol publicat în jurnalul academic „Brain”.

Echipa de cercetători de la National Institutes of Health (NIH) nu a detectat urme de virus în creier ci, dimpotrivă, anticorpi, aflaţi la originea leziunilor pereţilor vaselor de sânge, care provoacă mai ales inflamaţii. Această descoperire ar putea explica unele dintre efectele COVID-ului de lungă durată, precum migrenele, oboseala cronică, pierderea gustului şi a mirosului, problemele de somn sau chiar senzaţia de „ceaţă pe creier”, o stare de oboseală intelectuală. De asemenea, ea ar putea deschide noi căi pentru viitoare tratamente.

„Pacienţii dezvoltă adesea complicaţii neurologice legate de COVID-19, însă procesul fiziopatologic asociat nu este bine înţeles”, a declarat Avindra Nath, autorul principal al studiului, într-un comunicat.

Elit - Gustul Desăvârșit

„Am arătat deja în timpul autopsiilor leziunile care afectează vasele de sânge de la nivelul creierului pacienţilor, dar nu am înţeles ce a cauzat acest lucru”, a adăugat el. „Cred că, cu acest articol, avem noi elemente referitoare la acest proces”, a precizat Avindra Nath.

Creierul celor nouă pacienţi, cu vârste cuprinse între 24 şi 73 de ani, a fost comparat cu cel al altor zece pacienţi dintr-un grup de control. Cercetătorii au studiat inflamaţia neuronală şi răspunsul imun. Oamenii de ştiinţă au descoperit că anticorpii produşi ca răspuns la COVID au vizat – din greşeală – celulele care alcătuiesc bariera hemato-encefalică, o structură care înconjoară vasele de sânge din creier şi încearcă să blocheze substanţele străine. Degradarea rezultată poate duce, la rândul său, la scurgeri de proteine, sângerări şi cheaguri de sânge, ceea ce creşte riscul de accident vascular cerebral.

O scurgere poate declanşa, de asemenea, un răspuns imunitar pentru a repara celulele deteriorate, ceea ce provoacă o inflamaţie.

Funcţionarea biologică a acestor părţi afectate ale creierului este astfel perturbată. „Este foarte posibil ca acelaşi răspuns imunitar să afecteze pacienţii cu ‘Long COVID’, ceea ce provoacă leziuni cerebrale”, a declarat cercetătorul Avindra Nath. „Aceste rezultate au, prin urmare, implicaţii terapeutice foarte importante”, a mai spus el. Un tratament împotriva acestor forme de COVID de lungă durată ar putea, de exemplu, să limiteze producţia de anticorpi care provoacă leziuni cerebrale, se arată în studiu.

Sursa: stiripesurse.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

PROFEȚIA lui Mihai Tudose: „Unii români o să moară, pur și simplu, la iarnă”

Publicat

în

PROFEȚIA lui Mihai Tudose: „Unii români o să moară, pur și simplu, la iarnă”

Fostul premier Mihai Tudose se așteaptă la cel mai negru scenariu pentru mulți dintre români. Europarlamentarul crede că pentru unii români, sărăcia va ajunge ca un cuțit la os, pe final de an.

„Unii români o să moară, pur și simplu (n.r. – la iarnă). Unii de frig, unii pentru că nu-și vor mai permite tratamentele corespunzătoare.

Declarațiile de genul celor ale Ministerului Energiei, în cascadă, că o să mai stingem un bec, că nu avem curent, agentii economici să se descurce mai puțin gaz, nu sunt de natură să încurajeze investiții în economie”, a declarat Mihai Tudose, la România Tv

Elit - Gustul Desăvârșit

„Domnul Cîțu a spus că românii câștigă 3.500 de euro pe lună și că sunt fericiți. În lumea reală, inflația înseamnă sărăcirea populației”, a mai punctat fostul premier.

În opinia lui Mihai Tudose, Virgil Popescu este o bombă cu ceas pentru independența energetică a României.

„Se spune că nu poate fi vorba despre raționalizarea gazelor la iarnă. Ieri, ministrul Energiei a spus că s-ar putea să avem niște probleme cu energia la agenții economici. Nu mai înțeleg nimic. În fapt, nu putem spune că această criză din România e identică cu cea din Europa. Nu sunt două-trei țări identice în Europa. La noi pot fi temperaturi de -20 – -30 de grade la iarnă. La Bruxelles sunt -2. În Grecia, Italia, Spania, cel puțin 2/3 (n.r. – din țară) au climă mediteraneană, unde nu e iarnă.

Nu putem să vorbim că toată Europa e la fel. Decarbonizarea nu se poate face instant. Ei (n.r. – unele țări din vest) nici nu au cărbune. Ei renunță pentru că nu au nevoile pe care le avem noi. România poate avea independență energetică. De ce s-a redus producerea de gaze?! Întrebați-l pe ministrul Energiei! Putem avea tot ce ne trebuie, noi.

Haideți să avem ce trebuie pentru noi, iar potențial avem. Eu înțeleg că președintele vrea să impice CSAT-ul, ministerul Energiei…”, a mai transmis fostul prim-ministru.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare