Rămâi conectat

Ştirea zilei

Simulare Bacalaureat 2024: CALENDARUL probelor. Pe ce dată vor susține elevii simularea examenelor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Simulare Bacalaureat 2024: CALENDARUL probelor. Pe ce dată vor susține elevii simularea examenelor

În perioada 4-7 martie, elevii claselor a XII-a și a XIII-a vor susține simularea probelor la Bacalaureat 2024. Conform calendarului aprobat de către Ministerul Educației, proba la Limba și Literatura Română va avea loc pe 4 martie, iar proba obligatorie, la Matematică și Istorie pe 5 martie, iar la data de 6 martie, proba la alegere a profilului și specializării.

Ministerul Educației a anunțat, într-o postare pe Facebook, că a fost aprobat și trimis spre publicare ordinul privind organizarea simulării Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a și a simulării probelor scrise ale examenului național de Bacalaureat, în anul școlar 2023-2024.

Conform calendarului simulării probelor scrise ale examenului de Bacalaureat, elevii din ultimul an de liceu vor susține proba la Limba și literatura română pe 4 martie, proba obligatorie a profilului (Matematică sau Istorie) pe 5 martie, proba la alegere a profilului și specializării pe 6 martie, iar pe 7 martie se va desfășura proba scrisă la Limba și literatura maternă. Rezultatele vor fi comunicate pe 15 martie.

Citește și: BACALAUREAT 2024: Modele de subiecte pentru elevii de clasa a XII-a, publicate de Ministerul Educației

Ministerul Educației precizează că listele cuprinzând conținuturile pentru simularea Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a și pe cele pentru simularea examenului de Bacalaureat sunt anexe ale ordinului și vor fi transmise după publicarea în Monitorul Oficial.

Disciplinele la care se organizează simularea examenului de Bacalaureat: Limba și literatura română, Limba și literatura maternă pentru elevii de la toate filierele, profilurile și specializările, care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităților naționale, Matematică, Istorie, Fizică, Chimie, Biologie, Informatică, Geografie, Logică, Argumentare și comunicare, Psihologie, Economie, Sociologie, Filosofie.

Citește și: BACALAUREAT 2024: Modele de SUBIECTE și BAREME din anii precedenți

Ministerul Educației, prin Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, a publicat pe 1 noiembrie modele de subiecte pentru examenul de Evaluare Națională 2024 – clasa a VIII-a și pentru BAC 2024.

Examenul de Bacalaureat 2024 va începe pe 17 iunie cu probele de evaluare a competențelor lingvistice și digitale. Proba scrisă la Limba și literatura română va avea loc pe 1 iulie, proba obligatorie a profilului pe 2 iulie, iar proba la alegere a profilului și specializării pe 4 iulie. Ultima probă scrisă este programată pe 5 iulie, la Limba și literatura maternă. Primele rezultate vor fi afișate pe 8 iulie, iar rezultatele finale pe 12 iulie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Primăria Alba Iulia, LICITAȚIE pentru concesionarea primei parcele din viitorul ”Parc Industrial”

Unirea Ziarul

Publicat

în

Primăria Alba Iulia, LICITAȚIE pentru concesionarea primei parcele din viitorul ”Parc Industrial” Primăria Alba Iulia organizează prima licitație pentru concesionarea unei parcele de aproape 2 ha de teren (18.104 mp), din viitorul Parc Industrial, situat în apropiere de șoseaua de centură a municipiului Alba Iulia. potrivit anunțului publicat pe site-ul primăriei: Municipiul Alba Iulia, cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea