Rămâi conectat

Cultură Educație

Simpozion la Alba Iulia in memoriam Ion Gavrilă Ogoranu din Galtiu, unul dintre marii luptători anticomuniști

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia organizează vineri, 24 mai 2013, de la ora 12.00, în Sala Unirii, a III-a ediție a simpozionului „In memoriam Ion Gavrilă Ogoranu (1923-2006)„.

Potrivit organizatorilor, “manifestarea este dedicată memoriei unuia dintre cei mai cunoscuți luptători anticomuniști, Ion Gavrilă Ogoranu, care a trăit în apropiere de Alba Iulia, la Galtiu.

În cadrul acestui simpozion vor susţine scurte prezentări legate de viața și activitatea luptătorului anticomunist: istoricii Liviu Pleșa, Iuliu Crăcană, Liviu Zgârciu, ziaristul Ioan Hănțulescu și Coriolan Baciu, președintele Fundației ”Ion Gavrilă Ogoranu”. Dintre lucrările care vor fi prezentate amintim: ”Acțiuni informativ-operative ale Securității pentru capturarea lui Ion Gavrilă-Ogoranu” sau ”Ion Gavrilă-Ogoranu – între mit şi istorie”.

Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Alba, Direcția Județeană pentru Cultură și Patrimoniu Alba, Asociația Foștilor Deținuți Politici – Filiala Alba, Fundația „Ion Gavrilă Ogoranu” și Muzeul Național al Unirii Alba Iulia”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi

Bogdan Ilea

Publicat

în

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi Din data de 24 aprilie până în 15 mai, sebeșenii dornici vor putea participa la vernisajul „Materie și Icoană”, organizat la Muzeul Municipal „Ioan Raica.” Se vor realiza mai multe ateliere pentru învățarea elevilor vechea tehnică […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea