”Primăria Alba Iulia nu-și poate permite, într-o perioadă de criză economică, să subvenționeze o societate privată cu o cotă de profit de 4,5%”, este de părere consilierul local liberal Simone Albani care susține că atribuirea contractului de delegare a gestiunii serviciului de transport public local de persoane prin curse regulate către STP Alba Iulia ”s-a făcut direct, prin asociere și nu s-a respectat principiul transparenței și competitivității”.
Acesta solicită, printr-un proiect de hotărâre ce va fi supus spre aprobare în ședința Consiliului Local din 23 octombrie, eliminarea integrală din conținutul contractului (aprobat în ședința extraordinară din 8 august 2012), a punctelor 7.3 – ”Prețurile și tarifele se fundamentează cu respectarea Ordinului 272/2007 pe baza cheltuielilor de exploatare, a cheltuielilor de întreținere și reparații, a amortismentelor aferente capitalului imobilizat în active corporale și necorporale, a costurilor pentru protecția mediului, a costurilor financiare asociate creditelor contractate, a costurilor ce derivă din contractul de delegare de gestiune precum și o cotă de profit de 4,5%” și 7.4 – ”Cota de profit se va aplica la diferența dintre total costuri înregistrate de Delegat și total venituri, după cum sunt prezentate în Decontul justificativ din Anexanr.7 la prezentul contract”.
”Niciodată în ultimii 10 ani, SC STP SA Alba Iulia nu a avut o cotă de profit de 4,5% deși a primit subvențiile din partea Primăriei Alba Iulia, mai mult decât atât, în anii în care a înregistrat investiții, SC STP Alba Iulia figurează pe site-ul Ministerului de Finanțe, în 2003 cu pierderi de 522.190 de lei, 2004 – pierderi de 17.298 de lei, 2005 – pierderi de 99.569 de lei etc. Fondul de salarii al SC STP SA Alba Iulia este de circa 6 miliarde de lei vechi, asemănător cu cel al Primăriei Alba Iulia, deși numărul salariaților societății este de circa 4 ori mai mic. Primăria Alba Iulia nu poate subvenționa salariile foarte mari ale conducătorilor STP SA Alba Iulia, în timp ce personalul de execuție are venituri salariale modeste. Suntem de acord cu un transport public local civilizat și modern, dar la costuri reale și nu ilegale. De exemplu, cu subvenția acordată lunar cu titlul de monopol SC STP Alba Iulia s-ar putea refuncționaliza o secție din Spitalul Județean Alba, așa cum s-a întâmplat în cazul Secției de Oncologie din același spital”, se arată în expunerea de motive atașată la Proiectul de Hotărâre întocmit de liberalul albaiulian.
Solicitarea de modificare a contractului pus în discuție vine la mai mult de două luni de la aprobarea acestuia (când consilierii liberali au votat ”pentru”, fără să solicite modificări), în ședința extraordinară din 8 august 2012, după ce înainte cu o zi proiectul a fost respins pentru că majoritatea aleșilor locali s-au abținut de la vot și a apărut pericolul ca transportul local din Alba Iulia să fie sistat.
5 Comentarii
In sfarsit un Liberal care gandeste. Domnule Albani bravo tie pentru dezvaluirea faptelor care toata lumea le cunoaste
Sa inteleg ca restul penelistilor nu gandesc?
Prin anii ´50, in URSS, erau angajati oameni in intreprinderi pe post de ganditori, intrucat ceilalti le era interzis sa gandeasca, ca nu cumva sa-l critice pe Stalin. Cacarau in PNL, nu ii decat un Stalin mai mic, care face alergie la criticele interne, si si-a delegat special oamenii care au „autorizatie”, sa gandeasca! Vad ca la Alba nu a gasit unul mai bun, decat un mafiot fugit de frica Carabinariei, din Cisma!
Ibitule, Cacarau este un Stalin mai mic la fel cum si @ Aurelian este un tov. Alexandru Draghici cand tanar si revolutionar era. @ Aurelian este un mare ganditor, ganditorul si securistul anilor ’50 precum tov. Draghici mentorul dumnealui.
Amuzantilor! Multumesc foarte mult si pentru portia de ras de azi. Multumirile speciale se indeapta spre dl. Aurelian, probabil cel mai amuzant dintre toti clovnii de serviciu. Sunt curios sa vedem care va fi viitoarea reprezentantie. Multa sanatate, domnilor!
Comentariile sunt oprite