Rămâi conectat

Ştirea zilei

Simion Crețu: Locuitorii Regiunii Centru își pot cunoaște drepturile accesând www.europedirect-adrcentru.ro

Publicat

în

Începând cu acest an, ADR Centru se implică în activitatea europeană de a oferi răspunsuri concrete la întrebările punctuale şi un sprijin pentru fiecare cetăţean. Centrul de Informare Europe Direct Regiunea Centru, coordonat de ADR Centru, face parte din reţeaua europeană creată pentru a transmite locuitorilor regiunii drepturile şi ştirile de ultimă oră din Uniunea Europeană.

Dacă aveţi întrebări puteţi contacta reprezentanţii ADR Centru la tel. 0358/403121, puteţi transmite e-mail la [email protected], sau puteţi să le adresaţi direct la sediul din Alba lulia, str. Decebal. nr. 12.

Printre evenimentele şi activităţile informative prevăzute pentru acest an în cadrul Centrului de informare coordonat de ADR Centru, lansarea unui website dedicat centrului va susţine activitatea de transmitere a informaţilor importante şi comunicarea activă la nivelul Regiunii Centru. Prin intermediul unui cont de Facebook opiniile şi comentariile originale postate de public la articolele apărute vor fi premiate lunar de către Centrul Europe Direct Regiunea Centru. Jurnaliştii din Regiune care contribuie la activitatea de informare a cetăţenilor prin mesaje pe teme europene, în termeni apropiaţi cetăţenilor, vor fi premiaţi de către Centrul Europe Direct Regiunea Centru, alături de celelalte centre ED din regiune.

Elit - Gustul Desăvârșit

Activităţile Centrului care funcţionează la Alba Iulia se vor axa pe acordarea de informaţii cetăţenilor Regiunii Centru, dar şi consultanţă, răspunsuri la întrebările privind po itsoiie şi structurile europene, elaborarea şi distribuirea de materiale informative şi organizarea de evenimente pentru promovarea priorităţilor şi acţiunilor UE, a legislaţiei europene şi a drepturilor cetăţenilor.

”Începând cu 1 ianuarie 2013, ADR Centru a lansat prin intermediul unui nou proiect, un centru regional de informare privind activitățile Uniunii Europene, strategiile şi programele sale. Centrul Europe Direct Regiunea Centru va fi deschis şi pus la dispoziția cetăţenilor din Regiunea Centru timp de cinci ani, respectiv pe perioada 2013-2017. Începând cu acest an, în regiune vom desfăşura activități de informare şi comunicare care vor implica activ cetăţenii în dezbaterea problemelor europene. În acest an ADR Centru va organiza o serie de evenimente şi concursuri, va pune la dispoziţia cetăţenilor o bibliotecă cu publicaţi ale Uniunii şi va răspunde, prin intemiediul experţilor săi, întrebărilor despre Uniune şi programele sale, adresate direct, telefonic sau online de către cetăţeni. Astfel, activitatea noastră de atragere a fon­durilor europene va fi completată de o activitate complexă de conştientizare a publicului larg cu privire la drepturile cetă­ţeneşti în Uniunea Europeană”, a declarat Simion Creţu, director general ADR Centru.

Agenția va asigura această legătura funcţională dintre locuitorii Regiunii Centru şi reprezentanţii Uniunii Europene, urmărind problemele cetăţeneşti, acordând informaţii şi furnizând sprijin celor ce doresc să se implice în dezvoltarea Regiunii Centru. Prin Centrul Europe Direct Regiunea Centru toţi cei interesați vor reuşi să găsească un răspuns fundamentat chiar dacă pun întrebări cu impact personal şi local, mai mult, acestea vor fi transmise reprezentanţilor UE care le vor asculta opiniile sau problemele. Concret, prin Centrul de Informare Europe Direct Regiunea Centru, cetăţenii regiunii şi reprezentanţii UE de la Bruxelles vor reuşi şă-şi transmită unii altora opiniile, iar oamenii pot să se implice activ în a crea o legătură puternică între cei ce elaborează legislaţia şi cei care au nevoie de informaţii şi susţinere.

Detalii despre activitatea ADR Centru în domeniul centrelor Europe Direct puteţi afla pe site-ul www.europedirect-adrcentru.ro sau pe pagina de Facebook a Centrului.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

La vară vom putea face baie la Complexul Balnear de la Ocna Mureș. Silviu Vințeler: „Dacă vreți să îmbinați tratamentul cu distracția aici puteți face asta”

Publicat

în

La vară vom putea face baie la Complexul Balnear de la Ocna Mureș. Silviu Vințeler: „Dacă vreți să îmbinați tratamentul cu distracția aici puteți face asta”

În cursul acestei veri, cel târziu în august, Complexul Balnear de la Ocna Mureș își va deschide porțile pentru toți cetățenii județului Alba, dar și pentru turiștii veniți la tratament sau în vacanță.

Potrivit primarului orașului Ocna Mureș, Silviu Vințeler, în funcție de cât de repede va fi livrat transformatorul de care băile au nevoie, Baza de Tratament și Agrement se va deschide în luna iulie sau cel târziu la începutul lui august.

„Suntem pe ultima sută de metri, însă avem și câteva luni de întârziere. Noi am programat să dăm drumul acestei investiții undeva la sfârșitul lunii mai, însă cel mai probabil n-o să putem deschide decât pe sfârșitul lunii iulie sau în august. nu depinde doare de noi, investiția este în procent de 99% gata, însă depindem de un anumit transformator care trebuie adus din străinătate și după cum știți războiul din Ucraina îngreunează fabricarea acestui transformator, pentru că sunt anumite componente speciale care trebuie aduse din altă parte. Fabricantul ne-a promis că în perioada 10-15 iunie o să-l avem și vom putea deschide pe sfârșitul lunii iulie sau începutul lui august. În vara acestui am vom deschide acest Complex Balnear”, a spus Silviu Vințeler la Radio Unirea FM.

Elit - Gustul Desăvârșit

Primarul Silviu Vințeler a spus că plățile sunt la zi, nu sunt datorii, atât Consiliul Județean că și Consiliul Local și-au achitat fiecare partea de contribuție pentru investiție, probleme sunt doar cu întârzieri de livrare ale unor produse care trebuie montate la Baza de Tratament.

Potrivit edilului la acest moment se lucrează la alimentarea cu saramură a celor două bazine interioare, iar în momentul în care va fi curent vor începe probele tehnologice.

„Noi direct vom încerca să pornim cel puțin cu 30-35 de persoane acolo, vedem cum creștem acest număr de persoane, pentru că nu vor fi suficienți. O să avem mai multe discuții cu partenerul nostru, Consiliul Județean, să stabilim și partea de organigramă, în următoarea perioadă și partea de proceduri pe care le facem noi în regie proprie și pe care le vom concesiona unor operatorii privați.

Cel mai important lucru în această bază de tratament este partea medicală. Noi am numit-o Baza de Tratament și Agrement, dar vrem să ne axăm cel mai mult pe partea medicală, pentru că saramura de la Ocna Mureș și saramură scoasă din adâncime are proprietăți mai diferite față de alte băi care fac aceste tratamente. Această saramură conține și sulf și alte componente care sunt foarte benefice pentru anumite tratamente medicale”, a mai declarat Silviu Vințeler.

Turiștii și localnicii sunt așteptați să se bucure de o gamă largă de facilități oferite de Baza de Tratament și Agrement, odată ce aceasta va fi deschisă.

„Dacă vreți să îmbinați tratamentul cu distracția la Ocna Mureș se poate face acest lucru. O să avem mai multe proceduri medicale: împachetări cu nămol, băi galvanice, masaj, saună umedă sau uscată, bazine cu apă sărată la diferite salinități și diferite temperaturi, o să fie un bazin special pentru tratament care va avea o salinitate mai mare și temperatură mult mai mare a apei. Dacă discutăm de partea de agrement avem bazine mari, cu apă sărată și apă dulce care vor fi încălzite la diferite temperaturi în funcție de condițiile care trebuie create”, a spus edilul din Ocna Mureș despre facilitățile Complexului.

Dezvoltarea turismului balnear în zona Ocna Mureş va contribui la generarea unor beneficii durabile pentru comunitățile locale, va asigura o diversificare a surselor de venit pentru actorii locali și va oferi premisele necesare creării unui sector economic viabil și sustenabil. Susținerea și stimularea activității de turism la nivel județean și local urmărește în esenţă crearea unui număr substanțial de locuri de muncă, acestea putând contribui la bunăstarea economică a locuitorilor. Asocierea între Județul Alba, prin Consiliul Județean Alba, cu orașul Ocna Mureş, prin Consiliul Local al Oraşului Ocna Mureş, pentru realizarea în comun a acestui obiectiv crează premisele valorificării potenţialului natural şi antropic al zonei.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO| Daniel Rusu, fost deputat de Alba din partea AUR,  a trecut la partidul Alternativa Dreaptă

Publicat

în

FOTO| Daniel Rusu, fost deputat de Alba din partea AUR,  a trecut la partidul Alternativa Dreaptă

Trei deputați independenți vor reprezenta, în Parlament, începând de miercuri, partidul Alternativa Dreaptă format de urmașii Monicăi Macovei și un fost deputat PNȚCD.

După Congresul AUR în care a fost ales președinte unic George Simion, deputații Daniel-Gheorghe Rusu, Dănuț Aelenei și Nicolae Roman au intrat într-un conflict cu noua conducere a formațiunii. Rezultatul a fost demisia celor 3 deputați din grupul AUR, urmată de excluderea recentă a acestora din partid.

Elit - Gustul Desăvârșit

Ei s-au alăturat, miercuri, formațiunii Alternativa Dreaptă, care va avea de acum reprezentare parlamentară. „Am tatonat câteva săptămâni mai multe partide cu nișă patriotică, suveranistă, cu dragoste de țară”, au explicat deputați independenți. „Am găsit un partid care să reprezinte valorile pentru care am intrat în Parlamentul României și am găsit ce n-am găsit în altă parte, oameni de caracter”, au mai spus aceștia.

Deputații vor intra în conducerea partidului dar „nimeni nu este mai mare decât proiectul” așa că partidul se va conduce în echipă pentru că partidele de lider „se duc în cap”.

Alternativa Dreaptă s-a înființat în 2019 prin fuziunea între partidele M 10 (fosta formațiune a Monicăi Macovei) și Forța Moldova (partid fondat un fost deputat PNȚCD, Traian Rînja). Partidul are o doctrină de dreapta, conservator, creștin-democrat.

sursa: stiripesurse.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

Doctorul Hurani Majid a revenit pe postul de director medical al Spitalului Municipal Aiud

Publicat

în

Doctorul Hurani Majid a revenit pe postul de director medical al Spitalului Municipal Aiud

Doctorul Hurani Mujid a revenit pe postul de director medical al Spitalului Municipial Aiud, începând de azi, 25 mai.

„Începând de astăzi, 25 mai 2022, domnul Dr. Hurani Majid revine pe postul de director medical în cadrul Spitalului Municipal Aiud.

Elit - Gustul Desăvârșit

Pe această cale îi mulțumim pentru activitate domnului Dr. Burchiu Daniel și îi transmitem mult succes noului director medical!”, au transmis reprezentanții Primăriei Aiud, prin intermediul paginii de socializare.

În trecut, medicul primar cardiolog Hurani Majid, alături de colega sa Dr. Groza Ioana, a fost implicat într-o premieră medicală la Spitalul din Aiud și anume salvarea unui pacient de 70 de ani, prin aplicarea trombolizei farmacologice.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare