Rămâi conectat

Ştirea zilei

Simion Crețu: Locuitorii Regiunii Centru își pot cunoaște drepturile accesând www.europedirect-adrcentru.ro

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Începând cu acest an, ADR Centru se implică în activitatea europeană de a oferi răspunsuri concrete la întrebările punctuale şi un sprijin pentru fiecare cetăţean. Centrul de Informare Europe Direct Regiunea Centru, coordonat de ADR Centru, face parte din reţeaua europeană creată pentru a transmite locuitorilor regiunii drepturile şi ştirile de ultimă oră din Uniunea Europeană.

Dacă aveţi întrebări puteţi contacta reprezentanţii ADR Centru la tel. 0358/403121, puteţi transmite e-mail la [email protected], sau puteţi să le adresaţi direct la sediul din Alba lulia, str. Decebal. nr. 12.

Printre evenimentele şi activităţile informative prevăzute pentru acest an în cadrul Centrului de informare coordonat de ADR Centru, lansarea unui website dedicat centrului va susţine activitatea de transmitere a informaţilor importante şi comunicarea activă la nivelul Regiunii Centru. Prin intermediul unui cont de Facebook opiniile şi comentariile originale postate de public la articolele apărute vor fi premiate lunar de către Centrul Europe Direct Regiunea Centru. Jurnaliştii din Regiune care contribuie la activitatea de informare a cetăţenilor prin mesaje pe teme europene, în termeni apropiaţi cetăţenilor, vor fi premiaţi de către Centrul Europe Direct Regiunea Centru, alături de celelalte centre ED din regiune.

Activităţile Centrului care funcţionează la Alba Iulia se vor axa pe acordarea de informaţii cetăţenilor Regiunii Centru, dar şi consultanţă, răspunsuri la întrebările privind po itsoiie şi structurile europene, elaborarea şi distribuirea de materiale informative şi organizarea de evenimente pentru promovarea priorităţilor şi acţiunilor UE, a legislaţiei europene şi a drepturilor cetăţenilor.

”Începând cu 1 ianuarie 2013, ADR Centru a lansat prin intermediul unui nou proiect, un centru regional de informare privind activitățile Uniunii Europene, strategiile şi programele sale. Centrul Europe Direct Regiunea Centru va fi deschis şi pus la dispoziția cetăţenilor din Regiunea Centru timp de cinci ani, respectiv pe perioada 2013-2017. Începând cu acest an, în regiune vom desfăşura activități de informare şi comunicare care vor implica activ cetăţenii în dezbaterea problemelor europene. În acest an ADR Centru va organiza o serie de evenimente şi concursuri, va pune la dispoziţia cetăţenilor o bibliotecă cu publicaţi ale Uniunii şi va răspunde, prin intemiediul experţilor săi, întrebărilor despre Uniune şi programele sale, adresate direct, telefonic sau online de către cetăţeni. Astfel, activitatea noastră de atragere a fon­durilor europene va fi completată de o activitate complexă de conştientizare a publicului larg cu privire la drepturile cetă­ţeneşti în Uniunea Europeană”, a declarat Simion Creţu, director general ADR Centru.

Agenția va asigura această legătura funcţională dintre locuitorii Regiunii Centru şi reprezentanţii Uniunii Europene, urmărind problemele cetăţeneşti, acordând informaţii şi furnizând sprijin celor ce doresc să se implice în dezvoltarea Regiunii Centru. Prin Centrul Europe Direct Regiunea Centru toţi cei interesați vor reuşi să găsească un răspuns fundamentat chiar dacă pun întrebări cu impact personal şi local, mai mult, acestea vor fi transmise reprezentanţilor UE care le vor asculta opiniile sau problemele. Concret, prin Centrul de Informare Europe Direct Regiunea Centru, cetăţenii regiunii şi reprezentanţii UE de la Bruxelles vor reuşi şă-şi transmită unii altora opiniile, iar oamenii pot să se implice activ în a crea o legătură puternică între cei ce elaborează legislaţia şi cei care au nevoie de informaţii şi susţinere.

Detalii despre activitatea ADR Centru în domeniul centrelor Europe Direct puteţi afla pe site-ul www.europedirect-adrcentru.ro sau pe pagina de Facebook a Centrului.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LIVE VIDEO Ritualul „Spălării Picioarelor” din Joia Mare de la Catedrala Romano-Catolică ”Sfântul Mihail” din Alba Iulia. Ce simbolizează obiceiul

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ritualul „Spălării Picioarelor” din Joia Mare de la Catedrala Romano-Catolică ”Sfântul Mihail” din Alba Iulia. Ce simbolizează obiceiul Este Joia Mare a catolicior, o zi cu mare însemnătate, care reprezintă pentru creştini şi Ultima Cină a Domnului Iisus Hristos. În toate catedralele catolice se petrece un moment important, în această seară: spălatul picioarelor. Preoţii reproduc […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea