Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

SIMFONIA FOCULUI, în acest week-end, la Alba Iulia – Spectacol pe cer, în Piața Cetății

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

afis simfonia foculuiPeste doar cateva zile, „Cealaltă Capitală” le oferă celor fascinați de focurile de artificii cu adevărat speciale posibilitatea de a participa activ într-un concept unic la această oră în România: SIMFONIA FOCULUI. Evenimentul este o îmbinare a artelor spectacolului cu elemente intense și, cel mai probabil, irepetabile: o avalanșă de artificii și efecte pirotehnice, elemente de inedit și neconvențional, muzică electronică sau clasică într-o deplină armonie și dinamică.

 „La orice eveniment important, de la nuntă până Revelion sau la Ziua Națională, momentul cel mai așteptat e cel al focurilor de artificii. Noi am avut curajul să nu „așteptăm momentul” ci să construim un eveniment în sine tocmai pe această idee. Poate e mult spus că Alba Iulia face din nou pionierat în materie de evenimente care să o promoveze și să o propulseze pe harta turismului românesc dar, ca la orice alt eveniment pe care-l orgănizam, punem la bătaie toată priceperea, dorința de a reuși și pasiunea unor echipe de care sunt mândru. Simfonia Focului e un pariu al nostru cu turiștii, aflat la prima ediție. Dar, în definitiv, toate au început de la o „prima ediție”: și Cannes-ul și Oktoberfest-ul și orice altă manifestare ajunsă reper. Asta speram și noi să devină Simfonia Focului, în anii următori, un show-reper pentru specialiștii în domeniu dar, mai ales, pentru albaiulieni și turiști” a declarat Mircea Hava, primarul municipiului Alba Iulia.

*3 seri, 3 țări

SIMFONIA FOCULUI e prima competiție din România care își propune să pună față în față cei mai buni pirotehniști din Europa. Echipe din Polonia, Bulgaria și România fac artă din artificii și luminează cerul Cetății Alba Carolina timp de 3 zile, din 25 până în 27 iulie. Enigma Fireworks  din Bulgaria, polonezii de la RG Lider  Bialystok şi  Pyro Events Team din România  se vor lupta pentru titlul de „stăpânii focului”. Focului de artificii, bineînțeles. Structura Simfoniei Focului este cea a unei competiții în cadrul căreia vor concura trei echipe de pirotehniști din trei țări, jurizate atât de specialiști, cât și de public. Coloana sonoră aferentă focurilor de artificii va fi difuzata inclusiv pe frecvența postului de radio local Atlas FM Alba Iulia – 99,7 FM pentru ca persoanele care au vizibilate spre focurile de artificii, dar nu se pot deplasa în Piața Cetății, să surprindă în ansamblu momentele. Astfel, toți cei prezenți în Piața Cetății, dar și cei care văd artificiile de la distanță pe parcursul celor 3 seri de festival, vor avea ocazia să-și voteze prin SMS cu tarif normal show-ul pirotehnic preferat. Echipa favorită a publicului va primi premiul de popularitate. Există o temă comună impusă concurenților și un element de liberă inspirație.

SIMFONIA FOCULUI este un eveniment marca Primăria municipiului Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război Elevi și reprezentanți ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” și ai Centrului Militar Județean Alba i-au vizitat astăzi pe veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial din județul Alba. Vizitele s-au înscris […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea