Rămâi conectat

Politică Administrație

Simedru îi dă replica lui Potor: Practicile PSD sunt retardate, nu electoratul său

Ziarul Unirea

Publicat

în

Deputatul PNL de Alba, Dan Simedru, a oferit joi, într-o conferință de presă, o “scurtă replică” pentru fostul coleg de partid, actualul deputat PSD Călin Potor, care în urmă cu două zile l-a acuzat că, în cadrul unei eminiuni la radio, a numit electoratul roșu ”retardat”.

Dan SimedruSimedru a început prin a îl ironiza pe Potor pentru traseismul politic pe care l-a practicat în cariera de politician, sugerând că deputatul PSD este, în consecință, “o persoană foarte credibilă”.

Legat de acuzele aduse de Potor, parlamentarul a explicat că a folosit termenul “retardat” referindu-se la practicile PSD și nu la electoratul său, iar sensul folosit nu a fost cel de retard psihic” ci de rămas în urmă”, adică de retrograd.

Fostul nostru coleg, și al celor de la PD și al celor de la PNL, și s-ar putea ca în curând și al celor de la PSD, este o persoană foarte credibilă.

M-a acuzat că într-o emisiune radiofonică am folosit cuvântul retardat referindu-mă la electoratul PSD, ceea ce este fals, întrucât eu m-am referit la Partidul Social Democrat și la practicile pe care le folosesc.

Precizez că nu am folosit acest termen în sensul de retard psihic” ci cu sensul de rămas în urmă”, așa cum apare și în DEX, adică în sensul de retrograd, care se opune progresului, tinzând să readucă stările de lucruri din trecut.

De ce am spus că PSD-ul este retrograd? Pentru că de exemplu, PSD-iștii din Alba puneau chiar în aceste zile, la Benic, la Galda, fițuici otrăvite în cutiile poștale, iar apoi fugeau ca să nu dea explicații oamenilor. Aceste materiale publicitare sunt ilegale și defăimătoare la adresa contra-candidatului lui Victor Ponta, nu se specifică unde au fost tipărite, la comanda cui, așa cum prevede legea.

Un alt exemplu este <<Ghidul de comunicare al militantului PSD>> prin care PSD-iștii sunt învățați cum să mintă.

Mi-am cerut scuze față de alegători, dacă s-au simțit lezați în vreun fel de modul în care au fost reinterpretate afirmațiile mele de deputatul PSD Călin Potor”, a declarat Dan Simdru.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Explozie a infracționalității economice în județul Alba în 2023: A crescut cu 13,7% față de anul precedent

Bogdan Ilea

Publicat

în

Explozie a infracționalității economice în județul Alba în 2023: A crescut cu 13,7% față de anul precedent În anul 2023 deși rata infracționalității a scăzut cu 1% față de anul 2022, a avut loc o creștere exponențială a infracționalității economice. Aceasta a crescut cu 13,7%, așa cum a precizat Comisar-șef de poliție, Florin Dogaru în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea