Rămâi conectat

Actualitate

Şi-au dat în cap din cauza unei datorii

Publicat

în

Un bărbat din Sebeş a sesizat în data de 2 iunie Poliţia Municipiului Alba Iulia, susţinând că în aceeaşi zi, în jurul orelor 12.30, în timp ce se întorcea acasă de la târgul de animale din localitatea Drâmbar, a fost agresat şi tâlhărit de către un cunoscut de-al său din Alba Iulia.

Potrivit IPJ Alba, din primele cercetări efectuate de poliţişti a rezultat că reclamantul, în timp ce se deplasa într-un autoturism s-a întâlnit în apropierea podului peste râul Ampoi, cu R.E., de 36 de ani, din Alba Iulia, care se afla la volanul unui tractor. Cei doi s-au oprit pentru a discuta iar între ei s-a produs un conflict din cauza faptului că bărbatul din Sebeş îi datora o sumă de bani lui R.E. Altercaţia a degenerat în lovituri cu pumnii şi picioare, ambele părţi suferind leziuni corporale.

Cei doi s-au prezentat ulterior la Spitalul Judeţean Alba unde li s-au acordat îngrijiri medicale. Bărbatul de 40 de ani din Sebeş a reclamat faptul că, în timpul altercaţiei R.E. i-ar fi sustras suma de 5.100 de lei.

Elit - Gustul Desăvârșit

Organele de cercetare efectuează verificări asupra veridicităţii declaraţiilor reclamantului şi pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs acest eveniment.

foto: arhivă


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

Nevoie mare de bani la buget: Noul șef al ANAF anunță controale extinse. Ce domenii sunt vizate

Publicat

în

Nevoie mare de bani la buget: Noul șef al ANAF anunță controale extinse. Ce domenii sunt vizate

Lucian Ovidiu Haiuş noul preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, anunță că inspectorii ANAF vor începe zilele următoare controale ample în toate domeniile cu risc ridicat de evaziune, pentru combaterea acestui flagel fiind necesare acţiuni ferme şi decisive.

„Îmi asum misiunea de a demonstra că ANAF-ul este un partener al contribuabililor oneşti, că această instituţie merită încrederea şi respectul cetăţenilor, dar şi că vom lupta cu determinare împotriva evaziunii fiscale. În acest sens, vreau să vă anunţ că în următoarele zile vor începe controale ample în toate domeniile cu risc ridicat de evaziune. Combaterea evaziunii este unul dintre principalele obiective ale ANAF, precum şi parte din misiunea mea personală la conducerea acestei instituţii. Acţiuni ferme şi decisive sunt necesare pentru eradicarea acestui flagel al economiei pentru a asigura resursele necesare îmbunătăţirii nivelului de trai al populaţiei”, a spus Heiuş într-un mesaj citat de Agerpres.

Acesta a adăugat că plata taxelor şi impozitelor este şi un act de responsabilitate socială pentru fiecare, de la marile corporaţii, la mici antreprenori, până la persoanele fizice.

Elit - Gustul Desăvârșit

„Trebuie să fim cu toţii conştienţi şi responsabili şi să înţelegem că un grad de colectare cât mai mare se traduce într-un buget naţional sănătos, care poate acoperi cu uşurinţă nevoile de funcţionare ale statului, mai ales în sectoare sensibile, ca educaţia, sănătatea sau infrastructura. În acelaşi timp, vă promit că nu voi tolera niciun fel de abuz din partea organelor de control! Nu voi accepta ca imaginea acestei instituţii să fie murdărită de o mână de oameni care şi-au pierdut reperele morale”, a subliniat preşedintele ANAF.

Haiuş a subliniat că, începând de duminică, pune la dispoziţia contribuabililor un număr de telefon – 0723 568 179 – conectat la cabinetul său, unde aceştia pot suna şi reclama orice comportament abuziv al inspectorilor ANAF, iar el se va ocupa personal „de verificarea şi soluţionarea cu fermitate a celor semnalate”.

Sursa: stiripesurse.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

FOTO| 10 întrebări și 10 gânduri ale unui elev de nota 10: Iulius Urieşu, Liceul Teoretic „David Prodan”, Cugir

Publicat

în

10 întrebări și 10 gânduri ale unui elev de nota 10: Iulius Urieşu, Liceul Teoretic „David Prodan”, Cugir

Istoria unei şcoli o scrie „povestea” fiecărui elev în parte. Dintre toate, însă, rămân istorie, în special, numele acelor elevi care s-au remarcat prin rezultatele deosebite, dând valoare locului în care au învăţat.

Astăzi, Liceul Teoretic „David Prodan” Cugir îşi completează pagina de istorie cu performanţele unui elev de excepţie: Iulius Urieşu. Olimpic în cei patru ani de liceu, pasionat de informatică, pe care a transformat-o în marea sa chemare, participant, în acelaşi timp, şi la olimpiadele de Limba şi literatura română şi matematică, cu un certificat Cambridge de nivel C1, Iulius a acceptat, cu modestia şi discreţia sa caracteristică, să ne impărtăşească puţin din ceea ce înseamnă  performanţele, munca şi gândurile unui elev de nota zece.

1. Care este cartea de vizită a olimpicului Iulius Urieşu? Mai exact, ce premii importante ai obţinut în cei patru ani de liceu şi la ce concursuri?

Elit - Gustul Desăvârșit

Materia mea preferată fiind informatica, singurele olimpiade și concursuri la care am participat au fost în acest domeniu, unde am reușit să obțin premiul I la etapa județeană pe clasele a 10-a, a 11-a și a 12-a, iar anul acesta, pe clasa a 12-a, am reușit să iau și medalie de bronz la etapa națională.

2. Ce crezi că face diferenţa între un elev conştiincios care se ocupă de studiul la fiecare disciplină şi  un olimpic care face performanţă?

Faptul că îți concentrezi toată energia, atenția și timpul asupra unui singur domeniu face diferența între un olimpic de performanță și un elev care se ocupă cu studiul la fiecare disciplină.

3. Cât de important este liceul la care te pregăteşti pentru obţinerea acestor rezultate?

Liceul la care mă pregătesc este unul bun, cu elevi bine pregătiți, cu profesori deosebiţi, lucru care mă motivează să vreau să fiu și mai bun și să obțin rezultate pe măsură.

4. Cum arată ziua unui olimpic. Cât timp dedici pregătirii şi studiului?

Orice lucru „costă” timp: la fel și performanța. Programul unei zile obișnuite de lucru este solicitant. De dimineață mergeam la școală, iar după ce ajungeam acasă și mâncam mă aşezam la calculator și începeam să lucrez până seara, când trebuia să dorm. Ajungeam să muncesc în medie, pe zi, câte 5-6 ore, cu scurte pauze.

  1. Ce te motivează să înveţi şi să îţi doreşti să faci performanţă?

Deși uneori e greu să te automotivezi, reușesc să îmi găsesc singur motivația, spunându-mi că tot ce fac, fac pentru mine și pentru viitorul meu.

  1. Care sunt planurile tale de viitor? Ce îţi doreşti să devii?

Următoarea etapă din viață este facultatea, pe care vreau să o fac la Cluj, la informatică. Pe termen lung, îmi doresc să lucrez în acest domeniu deoarece mă pasionează și mă reprezintă și, într-o bună zi, poate că îmi voi deschide propria afacere.

  1. Cât de mult din cunoştinţele pe care le deţii le datorezi şcolii şi cât efortului tău depus în particular?Școala, dar în special profesorul și dirigintele meu, mi-a oferit „pornirea” în informatică, care consider că e foarte importantă. Probabil că nu aș fi fost la fel de pasionat dacă nu era el. Cu toate astea, performanța nu se poate atinge doar cu ceea ce faci la școală, trebuie să lucrezi considerabil mai mult în particular pentru a avea rezultate. Dar din moment ce totul este făcut din pasiune, această „ălătorie” este o plăcere.
  2. Ce preferi să faci atunci când vrei să te relaxezi?

Atunci când vreau să mă relaxez, prefer să las deoparte calculatorul și să mă recreez ascultând muzică, ieșind la plimbări singur sau cu prietenii, făcând sport sau citind.

  1. Ai un model la care te raportezi?

Modelul la care îmi place să mă raportez este Lewis Hamilton, unul din marile nume din istoria Formulei 1. Admir felul în care se automotivează și trece peste momentele dificile cu calm și multă muncă, lucru care mă inspiră.

  1. Un gând pentru elevii şi profesorii  Liceului Teoretic „David Prodan” ?

Acum, fiind pe picior de plecare și privind înapoi în timp, nu pot decât să le mulțumesc profesorilor și colegilor mei pentru că au contribuit la formarea mea ca elev, dar și mai important, la formarea mea ca om!

Mult succes, Iulius! Vom fi mereu mândri de tine.

prof. Cozmescu Ionela


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

România, locul 2 în Europa la kilometraje date înapoi: Cât plătești în plus pentru o mașină fraudată

Publicat

în

România, locul 2 în Europa la kilometraje date înapoi: Cât plătești în plus pentru o mașină fraudată

România a ieșit pe locul 2 în Europa la kilometraje date înapoi, potrivit rezultatelor unui studiu legat de corectitudinea distanței parcurse afișate la bordul mașinilor.

kilometraRaportul, realizat și publicat de carvertical, certifică cele mai mari temeri ale clientului român de mașini second. Stasticile anterioare arătau că păstrăm o mașină, în medie, între 3 și 5 ani. Asta înseamnă că, la fiecare 10 ani, fiecare mașină poate avea kilometrajul ”măsluit” de 2-3 ori. Înmulțește asta cu numărul mașinilor second hand de pe piață și ia-te cu mâinile de cap!

E clar, însă, că nu în toate țările găsești același număr de kilometraje date înapoi. Așa cum te așteptai, centrul și estul Europei sunt zonele ”cu cântec”. Asta a reieșit din studierea rapoartelor legate de istoricul mașinilor vândute în 2021.

Elit - Gustul Desăvârșit

Anul trecut, Letonia a fost țara în care s-au descoperit cele mai multe kilometraje date înapoi. Aproape un sfert din mașinile de ocazie scoase la vânzare aveau mai puțini km afișați la bord decât parcurseseră în realitate. O urmează îndeaproape România, cu o cincime din mașini. I-am ridiculizat pe bulgari și la acest capitol, vecinii din sud nereușind să măsluiască decât 12% din autoturismele pe care le vindeau.

Șocant, și Elveția e mai ”necinstită” decât Bulgaria, fapt care mă determină să caut numărul de români care au emigrat în țara cantoanelor. Cea mai cinstită țară din ”top 23” publicat este Belgia, cu 9,85% din mașini fraudate.

Kilometraje date înapoi: cât plătești în plus

În raport sunt incluse și Statele Unite ale Americii, chiar dacă nu sunt în Europa, și Rusia, aflată doar parțial pe teritoriul bătrânului continent. Dar și acestea pot fi reprezentative pentru români.

Cumpărătorii de mașini second hand sunt păgubiți anual cu aproape 10 miliarde de euro din cauza acestor kilometraje date înapoi. Asta spun datele Comisiei Europene. Fiecare client plătește în plus aproximativ 25% din preț pentru o mașină fraudată.

Sursa: autoexpert.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare