Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Şi Andrei are dreptul la viaţă!

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Andrei Vasile Oneţiu  are 12 ani şi este din satul Giurgiuţ, comuna Horea. Până acum doi ani era un copil absolut normal, un copil chiar premiant la şcoala din sat. De doi ani însă nu mai merge la şcoală. Şcoala lui este spitalul: o şcoală a vieţii,  cruntă şi nemiloasă, nedorită de niciun elev şi niciun părinte din lumea asta mare. Acum doi ani i-au apărut vânătăi mari pe mâini şi pe picioare, vânătăi puse iniţial pe seama hârjonelilor cu ceilalţi copii. Situaţia a devenit alarmantă pentru părinţi când au observat că vânătăile cu pricina nu mai treceau iar Andrei avea o oboseală cronică, o stare de somnolenţă permanentă. Părinţii l-au dus la analize la Câmpeni. De acolo, doctorii l-au trimis de urgenţă la Cluj Napoca, după ce şi-au dat seama că starea copilului este destul de gravă.  După un an de tratamente repetate la Cluj Napoca, inclusiv delicata operaţiune de schimbare a sângelui (tot la săptămână), Andrei a ajuns  Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Louis Ţurcanu” din Timişoara. Aici a fost diagnosticat cu „anemie aplastică idiopatică” formă foarte severă – fiind rapid trecut pe tratament imunosupresor. În plus, a fost diagnosticat şi cu complicaţii: boala serului după Lymphoglobulină, citoliza hepatică, hiperuricemie.

Andrei Oneţiu avea nevoie rapidă de un transplant medular, fiind trecut pe lista de aşteptare.

Anii de spitalizare, deplasările continuie la Cluj şi mai apoi la Timişoara, medicamentele cumpărate, în valoare de zeci de milioane de lei, au secătuit semnificativ bugetul familiei Oneţiu. S-au împrumutat de la rude, de la prieteni, au cerut sponsorizări în jurul lor. Multe au avut răspuns pozitiv, dar şi mai multe au întâmpinat refuzuri. Pentru că şi-au risipit timpul şi energiile în permanentele drumuri, un du-te vino între  Giurgiuţ-Horea  şi Cluj şi mai apoi Horea şi Timişoara, familia Oneţiu nu a reuşit să „atace ferm” instituţiile statului în obţinerea unui sprijin financiar pentru copilul lor. Unde au fost trataţi cu refuz, nu au mai insistat. Nici pe lângă marii afacerişti ai lemnului din Apuseni nu prea au avut trecere (deşi nici în al 12-lea ceas nu-i tărziu pentru viaţa unui copil!). Familiei Oneţiu i-a rămas însă sprijin permanent credinţa în Dumnezeu şi speranţa într-o minune.

Operaţia de transport medular a fost mult amânată din cauza stării de sănătate precare a copilului, ficatul acestuia punând multe probleme medicilor. Dar minunea s-a întâmplat:  Andrei a luptat pentru viaţa sa, şi-a revenit iar la finele acestei săptămâni a fost programat pentru operaţia de transplant. Această operaţie va fi făcută de o echipă de medici din Germania. Tot de acolo provine şi măduva, compatibilă cu cea a copilului.

Dar finanţele familiei sunt aproape epuizate, după ce au achitat un avans pentru costurile operaţiei şi măduva donată.

         Andrei acum are nevoie rapidă de echivalentul în lei a 20.000 de euro. În această săptămână, atât valorează o viaţă de copil, pe bursa necruţătoare a destinului. Dacă vă prisoseşte, şi chiar dacă nu vă prisoseşte, donaţi o sumă de bani pentru viaţa lui Andrei în contul:

RO 96 RNCB 0008043612760001.

Datele de contact ale părinţilor: Oneţiu Ioan – 0769318073

Nicoleta Idita-Tomuţa


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

MESAJE cu URARI și FELICITARI de Florii 2024: Trimite un mesaj prin SMS persoanelor care își serbează onomastica

Ziarul Unirea

Publicat

în

MESAJE de FLORII • URARI de Florii și FELICITARI de Florii 2024: Mesaj de Florii prin SMS persoanelor care își serbează onomastica Credincioșii sărbătoresc duminică, Floriile, ocazie cu care le poți trimite un mesaj, o urare, o felicitare, persoanelor care își serbează onomastica. Duminica Floriilor (sau Floriile) este o sărbătoare creștină fără dată exactă, comemorată […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea