Și-a mărit singur pedeapsa – Un deţinut de la Penitenciarul Aiud a primit încă o condamnare, după ce a fost prins cu droguri în celulă

Un deținut de la Penitenciarul Aiud aflat în executarea unei pedepse de 7 ani de închisoare a mai primit o condamnare pentru deținere ilegală de droguri pentru consum propriu. Costea Dănilă Cornel a fost surprins de gardieni cu cannabis în celula din penitenciar.

Acesta este judecat pentru săvârșirea infracțiunii de deținere de droguri de risc în vederea consumului propriu, fără drept. În actul de sesizare a instanței s-a reținut în fapt că, la data de 18 februarie 2016, funcționarii Penitenciarului de maximă siguranță Aiud au găsit în celula în care era închis acesta, pe pervazul exterior al ferestrei, o pungă de mici dimensiuni, din plastic, în care se aflau 2-3 grame de substanță vegetală de culoare verde, cu miros înțepător și o bucată dintr-o țigară confecționată manual, care conținea tutun și bucăți de substanță vegetală cu aceleași caracteristici.

Citește și: Proxeneții din gruparea ”Lover-Boy”, condusă de blăjeanul Ioan Sorin Cristian Boitor, plimbau victimele în excursii luxoase și le promiteau mașini scumpe – Rechizitoriu

În urma interogării persoanelor private de libertate cazate în spațiul respectiv, s-a stabilit că bunurile găsite aparțin inculpatului Costea Dănilă Cornel, care a afirmat că a găsit punga cu «iarbă» la punctul de lucru Mobila Aiud, pe jos și, fiind consumator de droguri, a adus-o în penitenciar și a consumat singur din substanța respectivă”.

Pe parcursul urmăririi penale, inculpatul a declarat că drogurile provin de la un văr al său, care le-a adus din Spania, pachetul fiind primit prin intermediul unei alte persoane, care a acceptat să-l predea inculpatului fără să cunoască ce conținea. Deținutul a fost condamnat la 5 luni de închisoare, pedeapsă care se va adăuga celei de 7 ani pe care o execută începând cu ianuarie 2015.

Decizia pronunțată la Tribunalul Alba a fost contestată de inculpat la Curtea de Apel, unde s-a stabilit termen de judecată pentru 12 martie 2018.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...