Ziarul Unirea

Serviciul de Control în Sănătate Publică

Condiţiile igienico – sanitare din unele cabinete medicale lasă de dorit
lÎn perioada 10 – 15 februarie a.c., inspectorii Serviciului de Control în Sănătate Publică din cadrul DSP Alba au efectuat 30 controale în unităţi sanitare, şcolare, de alimentaţie publică şi colectivă, unităţi din industria alimentară, unităţi industriale şi de prestări servicii. S-au constatat neconformităţi în ceea ce priveşte condiţiile igienico-sanitare în cabinetele medicină de familie, medicină dentară şi în unităţi alimentare, aplicându-se sancţiuni. l În perioada 14 – 28 februarie se desfăşoară o acţiune tematică de control, urmărindu-se calitatea serviciilor de asistenţă medicală în unităţile sanitare cu paturi de pe raza judeţului Alba. l În data de 15 februarie, Ministerul Sănătăţii a solicitat nominalizarea, de către DSP Alba, a 2 reprezentanţi din serviciul de control, în comisia mixtă pentru verificarea unităţilor care comercializează produse etnobotanice. l În perioada 18 – 20 februarie, cu ocazia desfăşurării „Serbărilor zăpezii”, la Arieşeni vor avea loc acţiuni de control şi supraveghere derulate de inspectorii din cadrul DSP Alba – Serviciul de Control în Sănătate Publică, în unităţi de cazare şi de alimentaţie publică. (A.D.T.)

ELIT

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

2 Comentarii

maria 19 februarie 2011 at 23:08

Numai controale, dar fara nici un rezultat. Tot mizerieeste, mai ales in spitale, vai de saracii bolnavi, se duc cu o boala si vin acasa cu alte trei.Mai bine facti ceva practic, dezinfectii, deratizari etc…

Cetatean 20 februarie 2011 at 9:14

Am fost obligat sa bat cu pasul mai multe cabinete de familie…usi metalice(uneori) , mobilier modern, calculator(obligatoriu) DAR IGIENA inexistenta.Sali de asteptare insalubre , unde asteptand te imbolnavesti de doua ori, lipsa de igiena, mobilier casat, cate o femeie „de serviciu” cu un „scuipat” de spray facandu-se ca SPALA!!!Ai involuat DESIGUR in MEDICIUMA de familie..mai exista sanepid, dar sanatate publica???Eu nu cred.

Comentariile sunt oprite